søndag den 10. juli 2011

Flere dagliljer og marmelukærmebuske.

Det går simpelthen så stærkt med at tingene springer ud i haven lige nu, så jeg kan slet ikke følge med og at få det hele vist her på bloggen.
Men så må I få noget af det at se senere, eller til vinter, når vi alle sidder og længes :-)
Som sagt elsker jeg dagliljer, og de er jo i fuld gang lige nu.


Her er endnu én af mine yndlinge. Det er Hemerocallis 'Catherine Woodbury'.
Hun er noget så yndig, og høj og flot.


Hun står hér i det lille trekantede bed ved den øverste dam.
Dagliljer kan godt lide en del vand, så det var lidt et forsøg at jeg satte hende her for to år siden. Som jeg har fortalt før, holder jeg dette bed fugtigt ved at oversvømme det med slangen fra pumpen i dammen, når det bliver for tørt.
Denne daglilje bliver 1 m. høj, men kræver ikke opbinding. Jeg har en bid mere i det lyserøde bed, men den surmuler lidt i år, fordi jeg rykkede den lidt sidste år.
Dagliljer er nemme at dele, så man kan få flere. Men de kan godt være et år eller mere om at etablere sig ordentligt. Denne daglilje har også været et problem i det lyserøde bed, med gulnede blade, men hér ved dammen er de flot grønne. Så det er nok bl.a. for lidt vand, der giver de gule blade.


Jeg må altså lige vise denne Astilbe. For den er helt fantastisk i år. Det er en no-name, for jeg har fået den af min venindes mor.
Jeg elsker Astilber, men jeg har ikke haft så stort held med at holde dem pæne. Men hér ved dammen er den en drøm... så ja, de skal have meget vand :-)


Ligner den ikke bare Candyfloss? :-)


Denne søde daglilje hedder 'Pink Damask'. Det er en god gammel daglilje, og den er rigtig god og nem.


Som I kan se, får den virkelig mange blomster. Den skulle blive omkring 90 cm høj, men den bliver nu kun omkring en halv meter her, fordi den står lidt for skygget og tørt.
Jeg kan virkelig anbefale denne hér til nybegyndere i dagliljer. Jeg købte den i sin tid for en tyver på et plantemarked.
Dette er hoveddørsbedet. Men jeg flytter den nu nok til efteråret, for den passer ikke helt i farven mere.


Bag den er en anden af mine favoritter lige sprunget ud... ja ja, jeg ved det godt, alt hvad jeg har i min have er favoritter :-D
Det er marmelukærmebusken 'Thur Barnsley'. Som jeg har fortalt før, er disse buske oversået af blomster fra nu af og til frosten kommer.


Min fjerde og sidste marmelukærmebusk er også lige sprunget ud på terrassen.
Den er ny for mig i år. Det er Malva hybride 'Freedom'.
Jeg havde forventet at der var mere lyserødt i den, men det kan sagtens være at det kommer når den bliver lidt ældre.
Men jeg synes nu stadig at den er rigtig sød. Og den er fyldt med knopper.
Til sidst er vi igen ovre i de glade farver. Denne daglilje er en no-name fra en blandet pakke knolde jeg købte for 6-7 år siden. Den er knaldgul i virkeligheden... billedet er lidt for lyst.


Den står hér i Nordbedet som er en værre farveblanding, fordi jeg har skiftet idé med det flere gange. Men det er tæt og frodigt, så jeg kan godt lide det alligevel, indtil jeg får tingene flyttet.


Denne skønne orange sag er nok min flotteste blomst på dagliljerne indtil videre i år. Det er også en no-name fra den samme blandede pose.


Den står hér i den bagerste del af det orange bed og hygger sig med de gule liljer, som stadig blomstrer overdådigt. Bag den står orange solhat. De er langt tilbage fordi de fik 'The Chelsea Cut' for en måneds tid siden. Det er første gang jeg har gjort det, så jeg er spændt på at se hvordan blomstringen bliver. Jeg klippede dem ned fordi de altid står og vælter, og fordi jeg har en klump mere, og derfor vil jeg prøve at forskyde blomstringen.

9 kommentarer:

 1. Malwa jest prześliczna. Pozdrawiam

  SvarSlet
 2. Hej Hanne,
  Åhh - de skønne dagliljer :o)
  Hvis vi skal få flere med på dagliljeholdet, så er det godt at man hos dig kan se de lyserøde varianter, for de passer jo til manges farvetema i haverne. Hos mig er der jo flest gule, orange, og hvide dagliljer. En rødlilla og en rød har dog sneget sig ind i bedene. Det bliver en dejlig juli-daglilje blogmåned.
  Hilsen Berit

  SvarSlet
 3. Spændende have du har, og sikken flot blomster-udvalg..

  SvarSlet
 4. Sikke smukke blomster - og flotte bede :-)

  Ja, dagliljerne er på deres højeste nu. De er skønne - især i blandede staudebede.

  Kh. Marlene

  SvarSlet
 5. Hej

  Din have ser hyggelig ud. Masser af smukke blomster midt i det grønne.

  Vores marmelukærmebusk er gået til i vinter sammen med en held masse hvide roser.

  Det er en dejlig forhave i har med små stier. Det synes jeg er så hyggelig, at man kommer lige så stille rundt.... og kan nyde det.

  SvarSlet
 6. Sikke en masse skønne blomster. Ja man kan have mange yndlinge..
  Er det den samme astilbe på de 2 billeder? De har 2 forskellige farver.
  Din mamelukærmebusk er skøn.

  SvarSlet
 7. Dejlige blomster :-)
  Jeg har anskaffet mig en astilbe i år - den skulle blive sart hvidligrosa, men jeg tror vist først, jeg får det at se til næste år.

  SvarSlet
 8. Rigtig flotte billeder fra din frodige have:)
  Ha´en god dag.
  Knus Hanne Bente

  SvarSlet
 9. Ja du har ret dine Marmelukærmebuske er virkelig skønne og White Angels vil passe perfekt ind.
  God idé at gemme nogen af billederne til vinter, når vi trænger til at se have. Det er ingen skade til at tage ekstra billeder.
  Dagliljer og Astilper er også dejlige, jeg har også erfaret, at astilper gerne vil stå fugtigt, dagliljerne kan også godt lide, at der er fugtigt.
  Det er jeg glad for, da jeg har et sted i haven, hvor der af og til står vand. Har lige læst i havebladet, at pileurt er godt til fugtig jord, så det bliver min næste anskaffelse.

  SvarSlet