onsdag den 13. juli 2011

De stærke farver - orange og dagliljer.

Puha, for et gråt og trist vejr. Jeg ved ikke med jer, men jeg trænger til nogle glade, friske farver til at blive muntret lidt op :-)


Her er en rigtig lille sol i alt det våde. Dagliljen Hemerocallis 'Sombrero Way'.
Jeg har haft den i en del år, og sidste år delte og flyttede jeg den.
Den ene del kom i en stor krukke hér i rodehjørnet, indtil jeg finder en ny plads til den. Den anden del står ude foran, men blomstrer ikke endnu.


Jeg tænkte at jeg lige ville vise jer, at jeg virkelig også har mindre velholdte områder i haven. Og derfor er mit arbejdshjørne omdøbt til rodehjørnet i øjeblikket.
Det er det jeg mener, når jeg før har skrevet, at jeg koncentrerer mig om nogle af områderne i haven, når jeg ikke kan overkomme det hele.
Så hér bag drivhuset får ukrudtet lov at vokse i år. Måske når jeg det sidst på sommeren, men ellers dør det hele jo alligevel til vinter, og så starter jeg på en frisk til næste forår :-) I mellemtiden glæder jeg mig over at resten af min have ser pæn ud.


Nu er vi ovre i det orange bed, hvor denne lille søde daglilje sprang ud i dag. Det er Hemerocallis 'Frans Hals'. Det er min allerførste daglilje, og jeg kunne godt forestille mig at den kan være skyld i, at mange ikke kan lide dagliljer. Men jeg holder af den, fordi den minder mig om dengang jeg startede på min have. Så den skal der altid være plads til.  


Den står hér i kanten ud til græsset. Der er endnu fire dagliljer på vej i det orange bed, så sæsonen varer længe endnu :-)


Også i det orange bed er der nu sprunget en Dahlia ud. Det er én jeg selv såede for 3-4 år siden. En 'Bishops Child' fra Thompson & Morgan. Jeg kan så godt lide disse mørkløvede Dahlia i det orange bed. 


Som et forsøg har jeg i år plantet en lilla Floks i det orange bed. Jeg har altid Verbena Bonariensis som selvsår sig i dette bed, og jeg syntes at den lille passede så godt til det orange tema.
Og jeg må indrømme at jeg er glad for denne Phlox hér. Det er Phlox paniculata 'Blue Paradise'. Den er virkelig blomsterrig.


Og så planten som man enten elsker eller hader. Kniphofia hybrid 'Express', Raketblomst eller Trafiklys hedder den vist på dansk. Jeg kan godt lide dem, fordi de minder mig om England, og jeg synes at de passer fint i det orange bed.


En af sommerblomsterne i det orange bed er en Cosmos 'Polidor', som kommer i nuancer fra orange-gul til orange-rød. Den er også fra Thompson & Morgan. Den kan godt finde på at selvså, herligt :-)


Og hende hér må I altså se. Særlig køn er den ikke og den kæmper virkelig hvert år. Men den hedder 'Hanne', så selvfølgelig skal den da bo i min have :-)


En anden sommerblomst. Den hedder 'Gloriosa Daisy' og er en Rubbeckia hirta. Jeg har ikke sået dem i 3-4 år, men de sår sig selv hvert år. Denne har jeg dog gravet op og overvintret i drivhuset, fordi jeg syntes at den var særlig flot.


Et kig fra siden ud over det orange bed.


Så smutter vi lige om i forhaven, hvor denne lille søde orange-brune dalilje sprang ud idag. Den er også fra den blandede pose dagliljer, så den har intet navn.


Den står hér sammen med lidt andre farverige blomster. Ved siden af sig har den en ganske almindelig pink Spirea. Der var intet som ville gro i dette lille hjørne, og da jeg googlede, dukkede spirea op. Det er Spirea 'Anthony Waterer', og jeg er rigtig glad for den. Den ligger lidt ned pga. regnen, men den rejser sig op igen.


Den er da bare sød, når man kigger nærmere efter :-)

9 kommentarer:

 1. Sikke nogle dejlige skønne blomster i stærke farver. Du har ret, det er lige det man trænger til her i det kedelige regnvejr.
  Jeg er særlig vild med din daglilje Sombrero Way og din cosmos Polidor.

  SvarSlet
 2. Pragtfulde farver Hanne!! Ja Paradise Blue er en rigtig lille lækkermås! Og så kan jeg forresten rigtig godt lide din første Daglilje. Men jeg er også meget til rød/gul/orange og kan godt lide, at der dukker sådan en "særling" op og fanger blikket.

  Hjerteligst

  SvarSlet
 3. Sombreo Way er vel nok fin, ja det er alt det andet også. Vi må nøjes med at kigge billeder i dag, godt vi har en masse gemt.
  Vi har nu fået 31 mm siden i morges :-( og 15 igår. Der er store søer i haven nu, så nu skal planterne til de våde områder stå deres prøve.

  SvarSlet
 4. Rigtig flotte billeder du har taget.
  Her er der ikke havevejr, det regner / og regner - men jeg tror at der er regnvejr over hele landet.
  Ha´en god torsdag.
  Knus Hanne Bente

  SvarSlet
 5. Tak fordi du kiggede fobi min blog. Du er velkommen til at vende tilbage.
  Hvor har du en fin have og rigtig mange skønne planter. Tak for kigget.
  Da jeg endnu ikke har fundet ud af, om jeg kan svare dig på min side eller om jeg skal svare dig, på dit spørgsmål til mig, her på din blog, så får du svar her. Måske kan du give mig svar på det???
  Ja Kronhjortene og hønsene er vore egne. Vi har dem indhegnet lige ind til vores have, så vi kan sidde og nyde dem der.
  Haven er også åben for alle, der har lyst til at kigge forbi.

  SvarSlet
 6. @Landbohaven: Jeg svarer som regel der hvor spørgsmålet er blevet stillet. Så i dit tilfælde ville jeg svare på din egen blog.
  For der kan jo være andre læsere som ser spørgsmålet og som også gerne vil kende svaret.
  Men det har også den ulempe at man skal huske at gå tilbage og checke svaret på en blog, hvor man har spurgt om noget. Så det er faktisk lidt bøvlet.
  Jeg har også nogle gange været i tvivl, så andre må også godt melde ud hvad de synes.

  SvarSlet
 7. Stærke farver, men det ser godt ud. Er vild med dine dagliljer ;-)
  Jeg hælder også mest til, at svare på den blog, hvor spørgsmålet bliver stillet.

  SvarSlet
 8. Smukke blomster, det er dejligt med nogle livlige farver der kan lysne lidt op på sådan en gråvejrsdag.
  Annette

  SvarSlet
 9. Ja, tak for det - dejligt med så skønne farver ovenpå en kold, grå regnevejrsdag :-)

  SvarSlet