tirsdag den 17. april 2012

Tulipaner, Kejserkrone og hyacinther.

Nu går det rigtigt løs derude, for den første 'rigtige' tulipan er sprunget ud.


Jeg har desværre ikke navnet på den. Ja, jeg ved det godt, men selv jeg kan få smidt en mærkat væk :-)
Så hvis nogen har et bud, vil jeg gerne høre det.


De kommer troligt igen hvert år, og formerer sig også ved sideløg.


De står i Hoveddørsbedet i forhaven. Det er også derfor at de er lidt længere fremme end mine andre tulipaner, fordi der er lunere derude.


Også i forhaven, tæt ved udluftningen fra vores gasfyr, er Kejserkronen sprunget ud.
Jeg fandt den som et enkelt lille løg gemt dybt under græsset et af de første år vi boede har, og siden har den formeret sig godt.


Jeg synes, det er fascinerende at sådan en stor plante og blomst kan vokse op på så kort tid, og blomstre så tidligt om foråret. Det er en helt vild grokraft.


Det er da en smuk blomst.
Men husk at holde øje med dine Kejserkroner, for liljebillerne elsker dem, så det er tid til at holde øje med de små røde bæster og fjerne dem. Jeg har fundet én allerede, da vi havde den milde periode i marts. Men ikke siden. Måske kan vi håbe at kulden har taget livet af nogle af dem.


Og så mangler vi igen en 'duft-funktion' hér i Blogland. For disse hvide skønheder dufter helt vidunderligt udenfor Driverhuset i det lyserøde bed.
  

Jeg burde dele dem. Men jeg har ikke så meget held med hyacinther i min tunge jord, og når nu de trives så godt der, så vil jeg ikke udfordre skæbnen.

Det bliver ved at småregne og småhagle her i dag, men nu titter solen frem. Måske skulle man vove sig ud i haven igen? :-)

18 kommentarer:

 1. hej Hanne.smuk kejserkrone,og også sød tulipan.ved desværre ikke hvad den hedder.her skinner solen,men det er lidt koldt,så det bliver drivhuset hvor der er en masse der skal prikles ud.V/H jette (mit lille gods)

  SvarSlet
 2. Det ser dejligt ud med alle dine blomster :-)
  Det har været rigtig aprilvejr i dag. Vi havde sne fra morgenstunden, og der kom da også et par snebyger de første timer på arbejde, men så tog solen heldigvis over :-)

  SvarSlet
 3. Jeg kan sagtens forestille mig den duft dine hyacinter må udsende.
  Jeg har ikke nogle selv men skal klart have proppet lidt i jorden til næste år.
  Dejlige billeder
  God aften

  SvarSlet
 4. Den ligner meget mine Van Ejik :) Siger det dig noget??

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg har lige googlet den, og jeg tror du har helt ret. Tusind tak. Det er lidt fjollet, men jeg kan bare bedst lide at kende navnet på mine planter :-) Og især denne tulipan, fordi den er rigtig god.

   Slet
  2. Haha det vil jeg også helst, kan blive helt irriteret når jeg ikke kan huske navnene. Godt vi har bloggen til at hjælpe os :)

   Slet
 5. Jeg fandt to frække røde biller i en af liljerne - som næsten lige var kommet op - det bliver fast arbejde hele sommeren - og adwr hvor er deres afkom ulækre :)

  SvarSlet
 6. Hej Hanne,
  Tulipanen er meget smuk.
  Det er dejligt når de kommer igen.
  Dejlige billeder på en kølig dag grundet vinden.

  SvarSlet
 7. Her har det været koldt og blæsende, men solskin. Det så godt nok mørkt ud mod Sjælland, så jeg tænkte nok, at vejret ikke var så godt ho jer.
  Fin tulipan og kejserkrone. Jeg har også hyacinter i mit indlæg i dag :o)

  Et spørgsmål til dig: hvis nu en plante har skubbet sig op af jorden i løbet af vinteren, hvad gør du så? Hvis du altså har oplevet det, måske har du så meget i din have, at det ikke sker. Jeg overvejer at grave planten op og plante den dybere, tror du, at det er ok? Tænker spørgsmålet måske kan have interesse for andre også.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det kender jeg godt. Det hedder 'frost-heave' på engelsk. Frit oversat må det være 'frosthævning'. Jeg har aldrig set det omtalt på dansk. Men det sker som regel, hvis man planter sent, og der så kommer frost. Jeg ville også forsigtigt grave den op og plante den dybere. Måske grave lidt længere uden om rodklumpen, så den kan få nogle af de nye rødder med. Jeg så også at én af mine planter havde gjort det, men jeg har da ikke set siden, så den må være dækket af forårsløg nu :-)

   Slet
 8. Hej Hanne,

  Sikke en flot kejserkrone. Min gule er også ved at springe ud. Det er min første kejserkrone, så jeg glæder mig meget. Nu kommer min orange også. Mine hyacinter dufter også når jeg går forbi, det er bare skøønt. Ja, nu kommer alle tulipanerne snart, hvis bare der kommer lidt varme.

  SvarSlet
 9. Skønne billeder, og jeg kan næsten dufte den flotte hyacint. Kender desværre ikke tulipanen, men du har jo også fået svar, ser jeg.

  SvarSlet
 10. Skønne billeder på en piv kold dag, duft funktion, ja hvorfor er det ikke opfundet endnu ;o)

  SvarSlet
 11. Dejlig kejsekrone du har ,dem har jeg bare ikke held med så dejligt og kan nyde andres.Efter jeg er begyndt og gøde mine liljer godt og give dem en gang calypso først på sæsonen har jeg næsten ingen biller og meget flottere liljer.

  SvarSlet
 12. Tak for de smukke billeder.
  Hvor er din kejserkrone dog smuk. Jeg har kun den gule, men må hellere se om jeg ikke kan fremskaffe en magen til din.
  Ha` en god dag.

  SvarSlet
 13. Dejlig billeder og nu må varmen da snart komme, så det kan blive til flere gode havedage.

  Et par af mine 'rigtige' tulipaner er også sprunget ud i denne uge, det er bare så skønt!

  SvarSlet
 14. Skønne billeder af skønne forårsløg :-)
  Jeg synes også godt, at varmen kunne se og indfinde sig.

  SvarSlet
 15. Hej Hanne
  Kan man tillade sig at være lettet over, at selv du kan glemme navnet på en plante? Jeg er dog glad for, at du allerede har fået hjælp til at identificere den igen, for jeg forstår dig så godt. Det er ikke rart med en plante, man ikke kan kalde ved det rette navn.
  Jeg har hidtil ikke tænkt over, hvad mine løgvækster hed, bortset fra "tulipan" eller "narcisser", men der er sket noget, siden jeg kastede mig over haveblog-verdenen for nyligt.
  VH Nina

  SvarSlet