søndag den 15. april 2012

Nyt fra min 'vilde' have - Egern på besøg.


I dag, da jeg stod nede i drivhuset og pottede op, hørte jeg pludselig den velkendte lyd: 'klap'... 'klap'... 'klap' ude bag drivhuset.
Det var 'vores' egern, som kom for at få sit daglige måltid i vores egernrestaurant.

Jeg har lavet et slideshow med billederne, så I nemmere kan se, hvordan det futtede rundt. Jeg stod helt stille uden for drivhuset et par meter væk og tog billederne. Det har det ikke noget imod, så længe Frostie ikke er der. Hun er nemlig overbevist om, at det er hendes pligt at holde det 'farlige' dyr væk fra vores matrikel :-)
I kan trykke på slideshowet, hvis I vil have det i større format.

Det smarte foderhus fik min mand i julegave forrige år, og egernet har brugt det flittigt lige siden.
Egernrestauranten er købt hos Naturbutikken.

Og det er virkelig et vildtreservat her i haven lige nu.
I går havde vi nemlig besøg af en ikke så velkommen gæst: Fiskehejren.
Jeg var lige gået indenfor for at drikke en kop kaffe. Og da jeg gik forbi terrassedøren inde i stuen, så jeg ud af øjenkrogen noget stort midt i den øvre dam. Det var hejren, som sad lige over 'vandfaldet' og stirrede ned i dammen.
Mit kamera lå ude i driverhuset, så jeg fik ikke et billede af den.
Jeg kaldte på min mand, og da han kom hen for at se, opdagede den os og fløj væk. Han var målløs over, hvor stor den var. Jeg har set den stå derude én gang før sidste år, men alligevel må jeg indrømme, at jeg gøs over den igen.
Men den er også en fantastisk fascinerende fugl, som jeg er lidt beæret over at have set så tæt på.
Først troede vi ikke, at den havde nået at nuppe nogle fisk, fordi det var så kort tid. Men nu tror jeg desværre, at den tog 2 af mine 5 overvintrende guldfisk. Øv. Men den skal jo også leve, og så må jeg jo bare købe en ny forsyning fisk.
Jeg har nu sat endnu en snor foran vandfaldet, og så jeg vil have fat i en plastikhejre til at stille ved dammen.


Her er et billede, som jeg tog i går, fordi jeg syntes, det var så smukt med spejlingen og den gule forsythia. 'Vandfaldet' er i øverste højre hjørne af den nedre dam, og det var lige der over, den stod.

19 kommentarer:

 1. Rart at se at min gave gør gavn :-D
  Sjovt at hvordan det næsten kravler ned i kassen efter at have skubbet klaplåget op med snuden...

  SvarSlet
 2. Hej Hanne.sjove billeder af jeres lille "husdyr"havde også mange egern,før vi fældede alle vores store grantræer.kan godt savne dem lidt.
  Surt at miste jeres guldfisk.
  V/H jette(mit lille gods)

  SvarSlet
 3. Det er da lige før, bloggen skal hedde Hanne i Dyrehaven ;o) skønne skønne egern billeder, jeg tror da ikke vi har egern i nærheden af os, det kunne da ellers være hyggeligt ;o)

  SvarSlet
 4. Jamen, det er jo helt "vildt". Jeg har troligt hver forår spændt snore over dammen lige indtil sidste år hvor jeg ikke nåede det. Jeg har heller ikke mistet fisk det år, så nu gider jeg ikke det besvær mere.
  Heldigvis har mine naboer nogle meget pænere fisk så jeg tror hejren synes bedre om dem.

  SvarSlet
 5. Ejhh hvor surt Hanne :( Synes det er helt utroligt at den dykker ned i haven, troede det var en ret sky fugl, men den må have fået smag for guldfisk.
  Men dit egern er ret sød, bare den ikke nupper den :)

  SvarSlet
 6. super smart med dit slideshow............og dejligt at egernet faktisk spise af egern foderstedet. Det gider vores ikke, så det har vi fjernet igen. Den elsker fuglefoderhusene, så det er der vi ser den når den kommer på besøg ;)

  SvarSlet
 7. Flot slideshow af et flot egern. Det må nu være rigtigt sjovt at have sådan et hyggeligt dyr i haven. Den er jo halvstor! Værre er det da med fiskehejren, men jeg kan godt forstå at du blev benovet over at se den i levende live, men nu kan den så godt finde et andet fodersted, synes jeg. Du må ha' fat i den plastikhejre.

  SvarSlet
 8. Hej Hanne
  Hvor er det dejligt med de forskellige vilde dyr du har i haven, smart vi kan følge med via dit slideshow. Men det er godt nok surt, at du har mistet to af dine guldfisk, og ved fiskehejren først at der er "serveret" kommer den igen.

  SvarSlet
 9. Dejligt at din have er så attraktiv for dyrelivet, selvom det kostede et par guldfisk. Har du et rør eller lignende i dammen, så fiskene kan gemme sig?

  SvarSlet
 10. ja de egern er bare så skønne:) vi har også egern i haven, de er altid sjove at kigge på:) Anne Gine

  SvarSlet
 11. Hej Hanne! Det hjælper ikke med en plastik Hejre, har haft en i flere år, men Hejren var lige glad, den spiste minne fisk allige vel.
  Lene v.

  SvarSlet
 12. Rigtig sød og sjov billedserie med egernet :-)

  Fiskehejren er flot, men kan efter hvad jeg har hørt hurtig tømme et bassin for fisk.
  Der kommer til at gå nogle år inden vi kommer til projekt havebassin, men jeg kan også godt frygte for fiskehejrene til den tid. Vi har set flere af dem stå på marken tæt ved åen bare en km omme af vejen.)

  SvarSlet
 13. Mon ikke det er den buskede hale og de vimse bevægelser, der gør egernet så charmerende. Jeg gad godt have en i haven.

  SvarSlet
 14. Ja det bliver da vildere og vildere i din have. Først ænder, så egern og sidst en fiskehejre, hvad bliver det næste :o) Der findes ikke egern på Samsø, så det syn får vi aldrig live her i haven.
  Det sidste billeder er rigtig fint.

  SvarSlet
 15. Jeg syntes du er heldig sådan at have et egeren som kommer på besøg. Har aldrig set egeren der hvor vi bor, har fakisk kun set egeren på sjælland. Træls med hejeren men utroligt at du igen nåede og se dine vilde dyr.

  SvarSlet
 16. Både egern og fiskehejre - Sikke fine besøg du har i haven. Her kan jeg kun prale af en enkelt fasan på besøg :-)

  SvarSlet
 17. Hvor er det da skøn at have besøg af sådan en sød lille "fætter".
  Hvor er dit spejlbillede smukt.
  Tak for kigget.
  Ha` en god aften.

  SvarSlet
 18. Hej Hanne. Egern er søde og det var sjovt at se dit slideshow. Sidste år sad der en fiskehejre på genboens tag, den kiggede over i naboens dam, hvor de har guldfisk og den fik vist også lige sit morgenmåltid dér! Fuglen er faktisk meget stor.

  SvarSlet
 19. Hvor hyggeligt med sådan en 'fætter' i haven :O)
  Hos mig er der masser af hare. De er også søde - men de æder bla. mine kornblomster og andre ting jeg havde planer om skulle blive til noget stort. :O)

  SvarSlet