lørdag den 14. april 2012

Mit hjemmelavede kirsebær/blod-blommetræ


Kirsebærblomme eller blodblomme? Det er i hvert fald et virkelig kønt træ.


Der var flere, som spurgte ind til mit indlæg forleden, fordi jeg nævnte, at jeg selv har lavet det lille træ, som står i en krukke på terrassen i baghaven.


Det er lidt svært at se mod murstenene, så længe træet ikke har fået blade. Men det er tæt på at være 3 meter højt.


Hvis I ser nederst til højre på træet, kan I se en opretvoksende sidegren. Det er netop sådan én, træet er lavet af. Og det er også derfor, at jeg ikke har klippet den af. Den skal nemlig bruges til endnu et træ til efteråret :-)


Dette er 'modertræet' i september 2006, da jeg købte det. Se grenene, der stritter opad.


Og hér er træet efter at jeg har plantet det og beskåret det.


'Pindene', som jeg skar af, blev stukket i jorden i et af mine højbede nede bagved, og passede sig selv hele vinteren. Næste sommer så de sådan ud. (Højbedet er hegnet ind, fordi Frostie var en meget nysgerrig hundehvalp den sommer)
Efter et par år gravede jeg dem op og pottede dem. Det er da en nem og billig måde at få flere træer på, ikke? :-)


I dag ser mit skønne 'modertræ' sådan ud, og jeg er meget glad for det.


Det er et meget sundt træ, og det får det skønneste mørke løv, som holder farven hele sommeren.
Prunus Cerasifera 'Nigra'.

13 kommentarer:

 1. Yndigt lille træ :-)

  Jeg vil også til at forsøge mig med stiklinge, nu hvor jeg får betydelig mere plads at lege på, så må jeg se hvor godt det kan lykkes for mig.

  SvarSlet
 2. Det er en super god måde at lave sine nye træer på. Når de er på 'egen rod' kommer der jo ikke vildskud fra mirabel, som den normalt podes på.
  Hilsen
  Anne Marie

  SvarSlet
 3. Wow det er flot! Det er også en gevinst at det er fuldstændig gratis ;-)
  K.Gro

  SvarSlet
 4. Tak for undervisningen. Jeg har sådan en gren på mit træ Nordens Oliven, købt ved Anne Marie. Jeg har tænkt på at klippe det af og prøve at stikke i jorden. Det er i hvert fald en billig måde at få et nyt træ på :o)

  SvarSlet
 5. Hold op Hanne, hvor er du bare god :-D
  Det var dog et yndig træ. Det tror jeg da jeg skal prøve engang.

  SvarSlet
 6. Det er skønt, når ens små eksperimenter lykkes, super flot ;o)

  SvarSlet
 7. Hvor er det flot. Bliver altså mere og mere fascineret af alle de "tricks" man kan lære af jer mere have erfarne i blogland. TAK for det.
  Hilsen Susanne

  SvarSlet
 8. Totalt og aldeles smart :O)
  Jeg anede ikke at man kunne klippe grenene af og så få den til at sætte rødder. Jeg ved at man kan med Liguster hæk! Jeg plejer at hive friske skud af - med 'hæl på, og så forsøge at få dem til at sætte rødder. Din metode er da noget nemmere.

  Jeg har så til gengæld små Paradisæble træer. De har sået sig selv. Også billigt, selv om det vare en rum tid inden de får frugter!

  SvarSlet
 9. Det er det der er så f...... smart ved at blogge :O)....man får SÅ mange gode idéer og det her indlæg vil jeg skrive mig bag øret ;o).
  Og så er det jeg tænker....Hvorfor har jeg dog ikke tænkt på det????? Jeg har gjort nøjagtig det samme med liguster i mange år, lavet flere hundrede hækplanter på den måde!!! Dah....Marlene :D
  Tak for tippet :)

  SvarSlet
 10. Hej Hanne. Det var et interessant indlæg og hvor er dit hjemmelavede træ flot. Metoden har du skrevet i en kommentar på min blog på et tidspunkt og ud fra det har jeg forsøgt mig med oliventræsgrene og det ser faktisk ud til, at det er lykkes. Stiklingerne har været grønne hele vinteren igennem og når jeg trækker i dem, sidder de fast i potten. Jeg vil forsøge at potte dem om i maj, når der ikke længere er frost og så sætte dem i hver sin potte og se hvad der sker. Tusind tak for inspirationen.

  SvarSlet
 11. Hvor kønt Hanne.......det er virkelig et smukt lille træ du har sat i verden der. Er sikker på den vokser sig lige så stor og smuk som sin moder ;0)

  Knus Dorthe

  SvarSlet
 12. Det er blevet et flot træ, jeg forstår godt at du er glad og stolt af det. Man skal bare have tålmodighed. På næsten samme måde har jeg lavet nye Buddeleia, Hortensia Limelight og Hortensia Endless summer (blå) - klippet 15 cm lange stiklinger og stukket dem i jorden - jeg synes bare det er så længe jeg skal vente før de bliver store (man bliver jo ikke yngre), men glæden over at se at de skyder er stor:)

  SvarSlet
 13. Et sjovt lille eksperiment med et super flot resultat :)


  Hilsen

  Carina
  iPad 2 reparation
  http://ipadreparationer.dk/

  SvarSlet