søndag den 8. april 2012

Påskegul skønhed, opstamning og nyserod.

Sikke en smuk Påskesøndag.


Den påskegule Forsythia stråler mod den blå himmel, og bringer én rigtigt i forårshumør, selvom det faktisk var temmelig koldt derude i dag. Men heldigvis findes der jo varmt tøj.
Jeg synes, det er fantastisk, at en af forårets allerførste buske kan være så farverig ovenpå den lange, farveløse vinter.


Jeg tror helt sikkert ikke, at jeg ville elske Forsythia nær så højt, hvis den 'bare' blomstrede midt på sommeren. Det, der gør den så speciel, er at den kan stå og blomstre så kraftigt, mens næsten alt omkring den stadig er nøgent og bart.


I må da give mig ret i, at der ikke findes et flottere forårs-fokuspunkt i haven lige nu :-)


Jeg har gået hele vinteren og kigget på mit store grantræ i hjørnet af forhaven.
 Jeg syntes efterhånden, at det tog for meget plads og lys i bedet og så lidt for bastant ud.
Så jeg fandt saven frem.


Jeg får stadig næsten helt ondt i maven, når jeg skal save og beskære, fordi det jo ikke kan gøres om.
Men hold da op, det fortryder jeg bestemt ikke.


Jorden var meget tør og udpint under træet, så det fik en hel trillebørfuld kompost. Jeg har ikke nogen planer for, hvad der skal gro under træet. Det må tiden vise.


Nu vi er her, kan I lige få lov at se den skønne nyserod igen. Den har jo blomstret uafbrudt i flere måneder nu.


Det varer dog ikke længe, før blomsterne visner, for som I kan se, er frøene ved at dannes.
Og jeg lover, at jeg nok skal samle dem allesammen :-)

16 kommentarer:

 1. Jeg havde også en nyserod som pludselig forsvandt. Derfor købte jeg en ny sidste år, den er bare så skøn grøn. Din står meget flot.

  SvarSlet
 2. Ja sikke en dejlig dag i haven ;0)

  SvarSlet
 3. Den er da helt vidunderlig din nyserod. Den ville jeg godt nok også passe godt på hvis den var min.
  Mange hilsner
  Anita

  SvarSlet
 4. Forsytiaer er skønne, og jeg elsker når de står rundt omkring i haverne og blomstrer med deres fine gule blomster :-)

  Det giver som oftest et løft til haven, når man stammer tunge stedsegrønne planter op :-) Selvfølgelig skal man tænke før man skærer, men jeg har sjældent kvaler med at gøre det ;-)

  SvarSlet
 5. Hvor er der dog mange blomster på din forsythia - som du siger, så blomstrer den kraftigt. Den jeg havde, havde kun spredte blomster, men den blev også formklippet hvert år og det kan den sikkert ikke lide.
  Det gav dejlig luft med opstamningen. Det bliver spændende at se, hvilke goodies du finder på at putte under træet :-)

  SvarSlet
 6. Ja forsythiaen oser af forår, men det er stadig ikke min favorit.
  Jeg kan godt forstå, at du er glad for, at du har opstammet dit grantræ. Sikken en masse plads du fik nedenunder, det er da dejligt. Mon ikke du snart finder ud af, hvad du skal plante der, hosta er jo altid godt.
  Hvor er din nyserod stor, min er helt lille ved siden af din, det er nok komposten, der får din til at vokse så flot.

  SvarSlet
 7. Jeg elsker også forsythiaen om foråret - jeg har den også i haven og vil slet ikke undvære det gule brag den giver! Jeg formklipper min og den er også fyldt med blomster.
  Det blev godt med den beskæring og giver jo lys og luft til planterne nedenunder. Har også en stort stedsegrønt træ i forhaven, som også skal under kærlig behandling.
  Nyseroden er flot!

  SvarSlet
 8. Forsythia må der til om foråret, men jeg har det nøjagtig som dig. Hvis den kom på et andet tidspunkt af året ville den nok ikke stå i vores have.

  Ha´en dejlig 2. påskedag
  Birgitte

  SvarSlet
 9. Hvor står din nyserod flot! Jeg har en i samme størrelse, som også har blomstret i flere måneder, men frosten har været hård ved den, og er derfor slet ikke så flot som din:-)

  SvarSlet
 10. Det er alligevel den største nyserod jeg nogensinde har set! Den er super flot :)

  SvarSlet
 11. Jeg er også tilhænger af forsythia som forårsbebuder og den matcher jo den skarpe gule farve på påskeliljer. God idé med opstamning af granen - det ser rigtig godt ud. En hel fri kavdratmeter er jo en luksus-udfordring i din smukke tætpakkede have - rigtig god fornøjelse.

  SvarSlet
 12. Det er sjovt med forsythia......jeg elsker også synet af den rundt omkring i forårs landskabet......men af en eller anden grund drømmer jeg ikke om at få den i haven selv......tror det har noget med min barndoms haver at gøre - den var bare alle steder og i alle have med respekt for sig selv......tror bare jeg syntes den generelt er for meget i sin gule forårskjole - alligevel glædes jeg når jeg ser den springe ud hos andre.....så ved jeg foråret er lige om hjørnet :0)

  Stinkende Nyserod står tilgengæld på ønskesedlen igen......havde én for nogle år siden men af uforklarlige grunde er den nu væk.......hmprrrfff :0)

  SvarSlet
 13. Hej Hanne. Det kom til at se rigtig godt ud efter at du har savet i grantræet. Meget bedre end før! Det bliver spændende at se, hvad du finder på at plante i det nye jord! Den nyserod er godt nok skøn. Jeg er helt vild med farven!

  SvarSlet
 14. Hej ! din forsythia lyser dejligt op i din have , den er virkelig flot ,du slap da godt om det med saven og din gran, det er altid lidt farligt hvis man kommer for godt igang og grannen kommer til at ligne et palmetre!!!ha,ha!!hilsen A. Bonairensis.

  SvarSlet
 15. Jeg mener at nyserod let dør men den sår sig villigt først jeg har en del småplanter kunne være jeg skulle udlove dem på min blog.

  SvarSlet