mandag den 4. marts 2013

Stuearrest og forår

 
Det er hårdt at have stuearrest, når det er forår udenfor :-)
Men jeg tør ikke gå ud, for jeg er slem til at glemme, at jeg ikke må bruge min arm. Og det er jo kun et par dage siden jeg blev opereret, så det MÅ jeg IKKE endnu.

 
I går gik jeg dog en lille tur rundt med kameraet derude, superviseret af Ældstedatter Cristina :-)
Og se, hvad vi fandt i det lune bed i sidehaven! Jeg bliver lige overrasket hvert år, når de små eksotiske iris dukker op så tidligt. Lige her er det eneste sted de kan overleve i min have, fordi her er tørt og lunt. 
De skønne vintergækker var rigtigt i hopla efter at være blevet varmet godt igennem af solen.

 
Og det myldrer frem i det lange bed i forhaven nu.

 
Alle de glade små erantis. Her i skygge...

 
... og her i baghaven i sol, så den dejlige smørgule farve rigtigt kommer frem.

 
Der er meget koldere i baghaven, så vintergækkerne er først lige sprunget ud.

 
Aah... og så et hvil på forårsbænken i Æbletræsbedet. Jeg sad og nød at jeg nåede at få skåret kanter rundt om græsplænen i efteråret.

 
Og Cristina kunne ikke nære sig for at fange mig her i solen :-)

17 kommentarer:

 1. Hvor er det godt, at du har din datter til at passe på dig og tage billeder.

  SvarSlet
 2. De er så utroligt flotte de blå iris reticulata. Desværre klarede mine kun et enkelt år før de gik til, så jeg er rigtig misundelig på dig :)

  Det er også et godt billede hvor du nyder solen. Det kan man også se overalt i København når man kører forbi bænke og andre steder hvor man kan sidde ned. Nogengange ser det også lidt sjovt ud når folk rigtigt får smøget ærmerne op og blottet halsen og sirligt prøver at blotte sig for enhver solstråle hehe.

  SvarSlet
 3. Det er da også tidligt dine iris reticulata er på færde! Ja, der er ikke noget som den første forårssol for både planter og mennesker!

  SvarSlet
 4. Hej. Sikke mange forårsbebudere du har i haven. Man kan rigtig se den smørgule farve i solen. Det ser godt ud. Ja, solen er begyndt at have lidt magt så man kan godt mærke, at den varmer. Godt billede, din datter har taget!

  SvarSlet
 5. Skken nogle søde iris. Jeg havde nogen sidste år, men har da ikke set nogen tegn i år, så det var vel det....
  Ikke så sjovt med husarrest, men dejligt med en plads i solen hvor du kune nyde efterårets arbejde.

  SvarSlet
 6. Kære Hanne
  Jeg forstår godt at det er svært at overholde den stuearrest, men på den anden side så prøver du nu hvordan det er at sidde stille på bænken og nyde - det er ellers noget der kan være svært for en havenørd;o)
  Jeg har ikke selv succes med de små blå Iris, men måske skal jeg prøve et nyt tørt sted? Der er altså bare skønt at se det hele myldre frem og der sker virkelig meget i disse dage hvor solen luner jorden.
  Det er dejligt at du er hjemme igen og pas nu på dig selv.

  SvarSlet
 7. Ej blå Iris?? Hvor er den smuk, den så vi slet ikke igår, eller er den først kommet frem efter det dejlige solskin igår?
  Knus

  SvarSlet
 8. Hvor er alle dine små forårsblomster skønne :-) Forstå selvfølgelig godt det er svært med den stuearrest, men det må være et must, så længe du ikke må bruge armen, for ellers kommer du vist lige pludselig til at rode med et eller andet. Jeg ville i hvert tilfælde komme til at pille ved en plante, hive et stykke ukrudt op, klippe en gren af eller noget helt fjerde, helt uden at tænke.........
  God bedring med dig, håber du snart må begynde at bruge armen lidt igen, så du kan komme ud og nusse lidt om dine planter.

  SvarSlet
 9. Tak for det Christina, så kan vi se, at du Hanne stadig har det godt ovenpå alle trængslerne. Godt hun holder øje med dig, så du ikke laver ulykker med armen :) Dejligt med alle forårstegnene, så bliver vi så glade.
  Knus

  SvarSlet
 10. Åh, hvor ser der dejligt ud i solen! Og tænk at I allerede har iris! Husk nu at blive ved med at passe på dig selv ;-)

  SvarSlet
 11. Måske skulle man gøre et sidste forsøg med de smukke, men genstridige våriris. Hyggeligt billede, hvor du tydeligvis suger en masse solskin.

  SvarSlet
 12. Dejlige forårsbilleder:) og sol !! så kan det ikke være meget bedre!

  SvarSlet
 13. Lykken stråler ud af billederne! Jeg har taget lidt Vintergækker ind idag og pyntet en smule til påske. Det er nu heller ikke værst. Og at sidde og nyde solskin eller som jeg gjorde her til aften stjerner, det er ikke noget havefolk er så sørens forvænte med ellers ;) Sikkert sundt ;) Fortsat god bedring!

  Hjerteligst

  SvarSlet
 14. Hej Hanne,
  Jeg kan godt forstå du måtte ud og se i haven. Med ledsager forstås, så fristelserne ikke blev for store. I solskin står havens forårsblomster endnu mere smukke. Dejlige billeder og fin fin Iris.
  Dejligt du har kræfter til at dele dine haveglæder med os. Sender varme tanker herfra til dig.

  SvarSlet
 15. Dejligt billede Cristina har taget - man kan rigtig mærke forårssolen, som du lapper i dig.
  Dine vår Iris er langt fremme og det fik mig til at gå på udkig efter de løg jeg satte sidste forår.......jeg tror i hvert fald jeg kan huske hvor det var......og der titter noget op af jorden - nu må jeg se om det er dem - det håber jeg, for de er så yndige.
  Kan godt forstå det er en pine at have stuearrest i de her dejlige dage - men du skal nok få din lyst styret senere, kære Hanne.
  Kh Helle

  SvarSlet
 16. En lise for sjælen søde Hanne.....med sådan en dejlig runde i forårshaven. Dejligt at høre fra dig og det er dig vel undt med et pitstop der midt i solens varme stråler ;0)

  Knus Dorthe

  SvarSlet
 17. Hej Hanne.
  Jeg har også stuearrest. Jeg humper rundt på krykker på 7. uge nu, efter min hofteoperation. I løbet af de næste tre uger, skal jeg til at trappe ud af krykkerne, men jeg kan stadig hverken rive, eller kravle på alle fire og ordne ukrudt. Nu er jorden dog ikke længere helt så glat og fedtet, så jeg kan begynde at humpe ud og i det mindste kigge lidt. Jeg er også begyndt at så en lille smule ude i min udestue. Det kan man godt på et ben. Mon ikke også man kan det med en arm?
  Rigtig god bedring og ha' endnu en dejlig forårsdag i højt solskin i dag.
  Venlig hilsen Malene

  SvarSlet