mandag den 4. juni 2012

Masser af Akelejer


Jeg må indrømme at det har været lidt svært at finde energien til at blogge og læse blogs.
Jeg er træt, sikkert pga. spekulationerne og den beroligende medicin. Og samtidig har jeg mange smerter pga. mit lymfødem i det ene bryst.


Men i går sad jeg og sorterede billeder fra de sidste uger. Og så syntes jeg alligevel ikke, at I skulle snydes for nogle af de skønneste af mine Akelejer i år.


Jeg har rigtigt mange, selvom det måske var lidt en overdrivelse med en million-milliard :-)

De krydser sig livligt, så det er altid sjovt at se hvad som dukker op hvert forår.


Især i forhaven fylder de rigtigt meget. Hér i Hoveddørsbedet foran den næsten afblomstrede Gyvel.


I år har jeg virkelig mange af disse fyldte blomster i alle farver. På engelsk kaldes Akelejer bla. Grannys Bonnet, og man kan jo tydeligt se hvorfor på disse blomster.


Normalt 'død-hoveder' jeg dem ihvertfald én gang for at strække blomsterfloret lidt længere, men i år har de faktisk stået længe uden, sikkert fordi det har været så køligt.


Jeg sår med års mellemrum et par nye slags, så jeg kan få nogle nye sjove farver og former ind i beholdningen.


Da jeg har så mange forskellige, er det næste håbløst at tage frø af en bestemt, og så håbe at man får den igen. Så det gør jeg ikke. Jeg lader bare alle selvsåede planter stå, hvor de ikke er i vejen, og glæder mig over variationen, og naturens egen kunnen i stedet.


Er det ikke fantastisk så mange forskellige der kommer ud af det.


Til sidst vil jeg fortælle at jeg har fået tid på Herlev den 12. juni. Der går desværre lidt længere tid, fordi den professor jeg skal se, er på seminar. Til gengæld skulle jeg få den bedste indenfor faget, så det er det jo nok værd i den sidste ende.
Så lige nu prøver jeg bare at lægge det hele lidt på hylden indtil da.

27 kommentarer:

 1. Kære Hanne,
  Dejligt at høre fra dig igen.
  Akelejer er fuldstændig uundværlige i haven, og den lyserøde på det første billede er fantastisk.
  Jeg har selv i dag fundet en meget svag lyserød, næsten hvid, der ligner den. Ja, hvad sker der dog ikke bag hækken :)
  Pøj pøj den 12. juni. Som du skriver er det nok værd at vente på eksperten.

  SvarSlet
 2. Dejlige billeder, jeg er helt pjattet med akelejer, elsker deres ustyrlighed, de må vist betegnes som havens uartige unger ;o)
  God ide at bruge den forfærdelige ventetid, på at ordne dejlige blomster billeder. Jeg tror faktisk, at jeg næsten talte til en million- milliard ;o)

  SvarSlet
 3. Dine akelejer er skønne. Det er også en af den slags planter jeg holder rigtig meget af :-)

  SvarSlet
 4. Hej Hanne
  Hvor er det dejligt at du lige fandt lidt overskud til at lægge dine fantastiske billeder ind. Hvor er de bare flotte.
  Jeg er selv helt vild med akelejer og værner om hver enkelt lille plante, for jeg er så nysgerrig for at se hvilken farve de nye nu har fået. Jeg elsker de skyer af blomster ovenover alt det andet kravl og dine er bare fantastisk flotte.
  Jeg vil lige ønske dig knæk og bræk og sende dig nogle positive tanker til ventetiden og behandlingen. Glæder mig til du vender tilbage med fornyet energi ;o)
  Vi ses!

  SvarSlet
 5. Kære Hanne, sender dig mange tanker herfra, især den 12. Det må være fælt hårdt at kæmpe mod noget man ikke lige kan tage fysisk hånd om. Men du virker som én der kan finde råstyrken. Fantastiske akelejer, og skønne billeder du har taget. Glæder mig til at se mange flere. Mange hilsner fra Trine

  SvarSlet
 6. Elsker også akelejer og har alt for mange af dem. De fylder i hvert fald meget i haven ;-)
  Tænker også meget på dig Hanne. Pøj, pøj med behandlingen

  SvarSlet
 7. Hej Hanne
  Skønt at se dig her igen, jeg har tænkt meget på dig, men det ved du.
  Dejligt at du lige fik energi til et indlæg her med alle dine skønne akelejer. Jeg har nok lige så mange som du har, men en hel del af dine er meget kønnere :o)
  Tiden går hurtigt, men når det er sådan noget, man venter på, er der meget længe til d. 12.6. Jeg håber af hele mit hjerte, at han er så dygtig, at han er værd at vente på.
  Håber det lykkes dig at skubbe det lidt i baggrunden, men det er nok ikke nemt, slet ikke når du bliver mindet om det, fordi du har ondt.
  Knus
  Lisbeth

  SvarSlet
 8. Hej Hanne.dejligt at høre fra dig igen.Alle dine akelejer er da pragtfulde.Jeg synes det har været et rigtigt akeleje-år.Håber ikke ventetiden er alt for hård ved dig.Mange kærlige hilsener Jette(mit lille gods)

  SvarSlet
 9. Kære Hanne
  Det er et skønt væld af akelejer du viser, og hvor det engelske navn dog passer så fint. De englændere er tit meget poetiske i deres kælenavne til blomsterne. Mit eget navn Rosemary betyder jo rosmarin, sjovt nok er der ingen der hedder Rosmarin, krydderurtenavne er nok ikke 'in' her hjemme;-)
  Ønsker vejrguderne snarligt sender nogle dejlige varme dage igen, så du kan sidde i skyggen i din skønne have og nyde alle de vidunderlge blomster og planter du har. Måske det alligevel går med et par varme tæpper omkring.
  De bedste ønsker for fremtiden
  Rose

  SvarSlet
 10. Skønne, skønne akelejer. Jeg er kun akeleje begynder på 2. år, men havde allerede fornøjelsen i år med de selvsåede. Endnu ikke de store farvevariationer, men det kommer jo nok.
  Pas på dig selv og håber du kan bruge haven til lidt afslapning fra tankemylderet. Knus.

  SvarSlet
 11. Rart at høre fra dig igen. Gik faktisk i haven for et par timer siden og beundrede den sibiriske portulak, som jeg har fået af dig. Jeg tænkte på dig og hvordan du mon havde det og sendte dig mange venlige tanker - det har sikkert været på det tidspunkt, hvor du var igang med at skrive dette indlæg.
  Skønne akelejer du viser og du har fuldstændig ret i, at dem kan man ikke rigtig styre - så hellere lade sig overraske.
  Pøj, pøj d. 12.

  SvarSlet
 12. Hej Hanne
  Hvor er det fine akelejer, du viser her. Så yndige pastelfarver, at jeg er imponeret over, at du nænner at så nye ind i mellem.
  De bedste ønsker for den 12.
  Nina

  SvarSlet
 13. Wow - hvor har du mange smukke akelejer Hanne. Jeg elsker dem også. Det er en af de blomster, der er fredet i min have. Lige meget hvor de dukker op eller hvilken farve de har, får de lov til at blive stående.
  Pøj, pøj med behandlingen.

  SvarSlet
 14. Den blå får mit mundvand til at løbe :O)
  Hel og lykke med alt Hanne. Lad os meget snart høre og se mere fra din skønne have.

  SvarSlet
 15. Hej kære Hanne
  Det dér kalder jeg for overskud Hanne. Du er en sej dame, som mange allerede har sagt det.
  Jeg sender dig alt den positive energi jeg kan. Både nu og d. 12.

  Knus
  Karina

  SvarSlet
 16. Hej Hanne
  Godt at se du er kommet tilbage i haven, det er nogle dejlige akelejer så villigt de krydser sig, det giver nogle gange et overraskende indslag i haven.
  Håber det bedste for dig.
  Venligst
  Henrik

  SvarSlet
 17. Skønt at høre lyd fra dig igen Hanne :-D
  Hvor er dine Akelejer dog skønne, altså dem bliver man jo ikke sådan lige trætte af med det første. Den ene er jo skønnere end den næste.
  Håber det bedste for dig nu og d. 12. Pøj pøj med det.
  Stort støtteknus fra Marianne.

  SvarSlet
 18. Ja så mange fine akelejer du har! En rigtig engelsk cottagestil, i din have. Jeg har også tilført et par nye akelejer i løbet af årene, de kan jo med lethed hives op, hvis de fylder, hvor de ikke skal. Eller man kan give dem videre med blomst på, så modtageren kan se blomsten med det samme. Men jeg samler nu frø og forærer væk.
  Pøj pøj med d. 12. Hanne - positive tanker herfra
  Mange hilsener Bente

  SvarSlet
 19. Sikke en masse smukke og fine Akelejer.
  Elsker simpelthen det naturlige og sarte udtryk de har - og så er det jo top spændende at se krydsningerne.
  Sender kærlighed og styrke din vej, kære Hanne.

  SvarSlet
 20. Sikken en masse dejlige akelejer.
  Hold modet oppe og se fremad. Mange gode tanker følger dig fra dine havevenner.

  SvarSlet
 21. Hej Hanne. Sikke mange fine akelejer du har. Det er helt overvældende alle de fine planter, du kan vise på bloggen. Det er en rigtig god idé, at du lader dem selvså sig. Det må være så sjovt at opdage nye! Jeg håber også,at du kan holde modet oppe. Det lyder da godt, at ham professoren er en ekspert!

  SvarSlet
 22. Hej Hanne
  Sikke en masse dejlige akelejer du har i haven, det er virkelig nogle smukke smukke skabninger - tænk det kan lade sig gøre !
  Sender dig alle de bedste tanker.
  Have hilsen
  Anita

  SvarSlet
 23. Det er et utroligt dejligt bed med akelejer og gyvel som velkomst ved hoveddøren. Det er svært at afgøre, hvilken der er den flotteste. De er så kønne hver for sig. Jeg håber det bedste for dig den 12.

  SvarSlet
 24. uha.... sikken udvalg af akelejer, godt at du er tilbage på sporet igen :)

  SvarSlet
 25. Kære Hanne. Sikke en masse skønne akelejer. Du har helt ret, de er smukke og det er sjovt og se hvad de bliver til. Mine får også lov og brede sig, men vi er ikke altid enige om farve og opholdssted :)

  Álle gode og positive tanker til dig kære Hanne.

  Kh Lise Lotte

  SvarSlet
 26. Åh alle dine skønne Akelejer, og jeg glæder mig til at nogle af dem skal have lov til at brede sig i min have også (;o)
  ses snart,
  Knus

  SvarSlet
 27. Det er noget af en akelejevelkomst man får inden for havelågen (ser det ud til) rigtig skønt med så mange samlet. Jeg er ekstra begejstret for de sart rosa og lilla - sikkert fordi jeg ikke selv har dem.
  Jeg havde sået en hel masse som jeg fik i frøbytte, men der er ikke rigtig nogen der er spiret..... det er kun dem der er her i forvejen der har held med at frøså sig.
  De er dygtige på Herlev, jeg håber at du får en god oplevelse med professoren d. 12.
  Knus og varme tanker:)

  SvarSlet