tirsdag den 28. juni 2011

Liljer, og lidt snold.

Kan I holde varmen derude i blog-landet? Jeg synes det er i overkanten, så jeg gemmer mig inde i skyggen på denne tid af dagen. Men jeg glæder mig for dem som elsker varmen, og de lune sommeraftener er jo pragtfulde :-)

Men HUSK solcremen, tøj og skygge mellem 12.00 og 15.00. Modermærkekræft er ikke sjovt, jeg taler af erfaring.

Bare en lille husker, fordi det er nemt ikke at tage det alvorligt.

Og så til noget hyggeligere :-)


Endnu én af de skønne liljer er sprunget ud. Det er den asiatiske lilje 'Lollipop'.
Den lever virkelig op til sit navn og får mig til at tænke på bolsjer :-) Det ser ud som om der er kommet nogen forbi, som lige har malet spidserne på kronbladene.Denne gruppe startede med to løg for 3 år siden, så de formerer sig godt.
Kan I se det specielle lys på dette billede? Det er lidt svært at få kameraet til at gengive det. Det er sidst på eftermiddagen hvor solen går bag et stort rønnebærtræ på skolen. Men det rammer de store vinduer på huset. Vi har hævet stueetage pga. kælder. Og så bliver det kastet tilbage, så det ser ud som om dette bed er badet i en projektør.
Den smukke pink hortensia fik jeg i fødselsdagsgave af min søde 'svigerdatter', se, hun er en 'keeper' :-)


Jeg er nødt til at vise jer den orange lilje igen. Kan I se hvor den lyser op her?


Og nu er også en lille daglilje sprunget ud. Det er 'Stella d'Oro'. Den er sød og nem, og så har den jo den glade gule farve som jeg godt kan lide :-)Jeg var lige et smut på Anchers igen i går. Jeg kunne heldigvis styre mig :-) Så jeg købte faktisk kun to ting... og så fik jeg en dejlig rose af min søde veninde, som benzin-betaling. Det var med at få de små stakler hjem i skyggen og vande dem godt i den varme.


Denne lille skønhed købte min veninde sidste gang. Og jeg har ikke kunnet få den ud af hovedet :-)
Det er en Ceanothus pallidus 'Marie Simon'. De hedder vist amerikansk syren på dansk.
Jeg har været fascineret af Ceanothus, siden jeg så de kæmpe buske som står i London hvert forår. Jeg har også haft én som jeg købte i London, og den blev temmelig stor i mit tropiske hjørne i forhaven.
Men den kunne ikke klare forrige vinter. De er nemlig ikke helt hårdføre.
Så hende hér skal bo i en stor krukke, som kommer i drivhuset om vinteren.


Jeg har jo en forkærlighed for marmelukærmebuske. Sikkert også fordi de er så smukke i Sydengland. Men det er også skønne sommerbuske. Og så benytter jeg mig af at jeg har mulighed for at overvintre dem.
Dette er Lavatera maritima, og hun var en lille billig sag til 49,-. Men hun skal nok blive stor og flot :-)


I kender jo nok hende hér. Den skønne lille rose 'The Fairy'. Min veninde og jeg har virkelig ventet på at de skulle begynde at blomstre, og det var også derfor vi måtte afsted i går. For vi ville have en af de helt baby-lyserøde, og vi har begge to fået fat i nogle før, som var mere pink.
Men nu lykkedes det.

Det er et trick vi bruger meget. Vi prøver så vidt muligt at tage på planteskole en gang om måneden, og så køber vi kun det som er i blomst. På den måde er vi sikre på at få de farver vi forventer, og også at vi har blomster i haven hele året.
Vi har som regel ikke råd til at købe ret meget, men så er det også sjovt at planlægge, og at udvælge hvilken plante det skal være denne gang :-)


Feen hér skal også bo i en stor krukke, i hvert fald i begyndelsen.

8 kommentarer:

 1. Jeg er igang med at lægge fliser på gårdspladsen, men er også rykket ind i "kulden". Så er det jo skønt at kunne surfe en tur rundt i blog-land :-)

  Hvor er hun bare skøn, din nye fe - tillykke med hende :-)

  SvarSlet
 2. Ååååh jeg gad godt at bytte et af mine "Træliljesideløg" (se min blog) for et af dine af den orange. Den er bare skønnest!!

  Hjerteligst

  SvarSlet
 3. Hende der Lollipop er da lige til at spise :)
  Super flotte billeder - og din Lavatera maritima, suk - hvor skøn.

  Den orange lilje står altså helt på Dalbysk maner med det mørke løv ved siden af! Flot.

  SvarSlet
 4. Uuh, du har nok ret i det med solbeskyttelse - jeg er en klovn til det.
  Skønne liljer, og Feen er jo et sikkert hit!

  SvarSlet
 5. God idé med planteskoletur en gang om måneden, men for mig dur det ikke, det koster næsten 300 kr. med færgen hver gang.
  Jeg har også en fin lavatera, den er lyserød og jeg tror ikke den blomstrer endnu, men det kan jeg fortælle på fredag.
  Lige nu ved jeg desværre ingenting om min have.

  SvarSlet
 6. Din lavatera er rigtig fin, og liljen ligeså. Skal nok prøve at huske det med solen. Det med planteskolebesøg en gang om måneden lyder som en tillokkende ide.

  SvarSlet
 7. Smukke ser de ud alle dine liljer, det må være et af mine næste projekter at jeg skal have liljer i haven. Har kun dagliljer som det er nu.
  Tak for ideen med nogle flere planteskolebesøg, god måde at finde planter til haven i de perioder hvor der mangler blomster. Ha en super dag.

  SvarSlet
 8. Skøn gul daglilje du har der! - jeg går stadig og venter på min daglilje, og spændende er det lige hvordan farven er i år. Da jeg købte den var den meget mørkrød, sidste ar var den orangerød - ikke helt godt!
  Hvor der det en god ide med jævne besøg hos planteskolen. Jeg har været hos Anchers en gang før og det var en rigtig god oplevelse... gode billig krukker :-)
  God aften Gro

  SvarSlet