tirsdag den 14. juni 2011

Min gule Kaprifolie, og lidt andet godt.


Nu skal I altså se min skønne gule Kaprifolie.

Den er varmt gul, og jeg ved godt at mange ikke bryder sig om den farve i haven. Men jeg elsker den, fordi jeg synes at den lyser op, og minder mig om sommersol.

Kaprifolien hedder Lonicera Tellmanniana.
Den er plantet i 2004, og fylder virkelig godt efterhånden.Blomsterne dufter dejligt, selvom det kan være lidt svært at komme ind og stikke næsen i dem :-)


Foran Kaprifolien står b.la. min Fjerbusk, Aruncus Dioicus. Den er så smuk lige nu.


Se hvor godt de tre passer sammen. Kaprifolien, Ranunkelbusken og dagliljen helt til højre. Det er den tidlige 'Apricot' som jeg har vist før.

Dette bed er mit gul-hvide bed, 'Sol og Måne-bedet'


Se hvor yndige blomsterne er på Fjerbusken.


Jeg ved godt at Løvefod, Alchemilla Mollis, er en af de almindeligste planter i vores haver... Men lige nu synes jeg altså at den er noget af det smukkeste i haven. Den dækker mit lille vandfald fuldkommen.

Den blå Pindgris til højre er købt i Tjekkiet, og hedder Jezek. Det betyder pindsvin på tjekkisk :-) Han passer på havedammen.
  
 

Og endnu en Løvefod hér foran dammen. Jeg har slet ikke tal på hvor mange steder, jeg har dem i haven. Jeg bruger dem lidt ligesom den pink geranium. Er der bar jord, så ryger der en en Geranie eller Løvefod i.

9 kommentarer:

 1. Jeg hører til de almindelig gul-forskrækkede. Men denne kaprifolie er rigtig flot. Den passer også godt ind blandt de hvide og grønne farver, så den ikke bliver for meget. Løvefod er bare så god at have. Jeg får også flere og flere hvert år.

  SvarSlet
 2. Hvor ser din have dejlig og frodig ud :-)

  Jeg har kun to små løvefod-planter lige nu, men jeg håber, de vælger at brede sig lidt :-)

  SvarSlet
 3. Smukke billeder -
  Din gule kaprifolie er flot.
  Ha´en god tirsdag.
  Knus Hanne Bente

  SvarSlet
 4. Jg kan også godt lide LIDT gult. Særligt når det ikke er den skrigende udsalgsgule. Men din Kaprifolie er dejlig. Gul er i øvrigt rigtigt fint sammen med rosa i alle nuancer, synes jeg.

  Du har en velplejet have! Tak for turen;
  Marianne, Den Helbredende have

  SvarSlet
 5. Det er en rigtig flot sammensætning af planter der i sol-måne bedet - daglilje Apricot må jeg vist lige "se lidt nærmere på" - jeg har kun gule tidlige dagliljer i min have.
  Hilsen Berit

  SvarSlet
 6. Takk for smukke billeder! Du har en sånn dejlig have:o)

  Ha en go' dag!

  Knus, Helene

  SvarSlet
 7. Hej Hanne.
  Tænk jeg ejer hverken kaprifolie eller løvefod, men hos dig ser det bare skønt ud ... Med min daglige-blog-input-dosis er jeg ved at ændre mit farve-syn og er så småt begyndt at holde af gule blomster - gad vide om det også vil ske med de røde som lige nu er bandlyst i min have ...hi hi.
  Ha' en dejlig tirsdag.
  Kh Lone

  SvarSlet
 8. Tak for jeres søde kommentarer :-)

  @Signe: Jeg startede med en enkelt lille plante som jeg fik foræret. Du skal bare dele dem så snart de får lidt størrelse, helst om efteråret.
  Og så selvsår de sig de mærkeligste steder, mellem fliser osv. Disse babyer tager jeg forsigtigt op og putter i en potte, som jeg så passer i min potte ghetto til den bliver stor nok til at kunne klare sig in mine jungler :-)

  @Marianne: Jeg har sandelig også mindre velplejede dele i min have :-D Jeg gemmer dem bare nede bagved og ude i siden. Så stresser det ikke så meget.

  @Berit: Det kan være vi skal bytte dagliljer til efteråret :-)

  @Lone: Jeg har lært at holde af blå blomster hér i blogland, selvom jeg kalder dem lilla for at narre mig selv :-)
  Jeg har det også lidt svært med rød, men jeg bruger den i mit orange bed.

  SvarSlet
 9. Jak może się nie podobać żółty wiciokrzew, przecież on jest śliczny. Pozdrawiam

  SvarSlet