søndag den 19. juni 2011

Lysegul fingerbøl, mørke hyld og et par andre.

Hér skal I se et lidt specielt fingerbøl, Digitalis Primrose Carousel.
Det har den sødeste lysegule-råhvide farve.
Det er frø fra Thompson & Morgan. De er frøægte, så de bliver ved med at dukke op i min have. De bliver kun 60-70 cm høje, så de vælter ikke så let.


   


Dette er 'bare' et almindeligt lyserødt fingerbøl. Jeg elsker dem, og jeg synes aldrig jeg har nok i haven. Så jeg lader dem selvså og flytter rundt på de små frø-planter.
Jeg tror vinteren har været hård ved dem i år, for jeg har færre end normalt, og de er heller ikke så store og flotte som de plejer. Så jeg nyder dem, der er der, endnu mere.


Hér står det bag hegnet rundt om mit drivhus imellem en stokrose og en staudeclematis. Begge blomstrer senere.


Nogle få Akelejer er der endnu tilbage. Det er de langsporede, som blomstrer meget længere end de almindelige. De har også større blomster og bliver ikke så høje. Den er selvsået og fra byttede frø, så der er desværre ikke noget navn. Den er helt lysegul og rigtig køn.


Min nye hyld kom i blomst allerede i år, Sambucus 'Black Beauty'. Jeg synes blomsterne er rigtig yndige, selvom jeg mest har den for bladenes skyld.


Bagved er dronningenbusken ved at blomstre af, og nu trænger den til en studsning :-)


Min anden mørke hyld 'Black Lace' er også i blomst nu, men ikke helt udsprungen.Jeg er helt vild med dette lille træ. Det har bare de smukkeste mørke blade, som er nærmest skinnende.


Den har været flyttet lidt rundt. Og hele sidste sommer surmulede den noget. Men i år har den virkelig taget fat, og jeg glæder mig til at den kommer til at fylde endnu mere hér i det lyserøde bed. Her er blevet lidt tomt efter at valmuerne har takket af. Men der står masser på spring til at blomstre snart.
Helt til højre ser I en stor klump af hvidgrønne Delphinium.


Det er Delphinium 'Green Twist', som jeg har sået med frø også fra T&M :-)
Det er en skøn plante som jeg er virkelig glad for. For den er virkelig rubust og kræver som regel ikke at blive bundet op.
Dette er de første blomster, men I skal nok få den at se igen, når de alle er sprunget ud.

16 kommentarer:

 1. Uha Hanne, hvis du bor i nærheden, skal du vogte dine Digitalisfrø godt i år *LOL* Jeg har ledt højt og lavt i haven, men alle de frøplanter, der stod i efteråret og altså skulle blomstre i år, har Kong Vinter taget, snøft. Jeg trøster mig en smule med nogle lidt lavere, som også selvsår sig, men blomstrer samme år. Det er dog ikke helt det samme...

  Min Sambucus 'Black Beauty' blomstrer også for første gang noget så yndigt! Har du prøvet at stikke næsen i?

  Hjerteligst

  SvarSlet
 2. Ja den er rigtig dejlig din lyse digitalis. Jeg har masser af digitalis den almindelige slags udover hele haven, så det har ikke været et problem hos mig. Jeg har også den røde hyld, den er rigtig dejlig både med og uden blomst.

  SvarSlet
 3. Hej Hanne.
  Nå det er det min mørke hyld gør i år! - den surmuler, som din hyld sidste sommer. Der er kun kommet ca. 15 cm. blade frem og jeg har tænkt om jeg skulle smide den ad pommeren til, men nu får den lige en chance mere :-)
  Den er meget, meget smuk din creme-farvede digitalis .
  Ha' en god mandag.
  Kh Lone

  SvarSlet
 4. Det er en dejlig ridderspore du har. Det er tit et problem at de skal bindes op hvis ikke de skal vælte.
  Jeg skal helt sikkert have nogle mørke planter i min have. Hylden Black Beaty er da smuk.

  SvarSlet
 5. Hvor ser der dejligt ud i din have. Hvor er de fine de mørke hyld. Og så er digitalis jo altid skønne - dem tror jeg næsten ikke man kan få for mange af :-)

  SvarSlet
 6. JA, det er en dejlig have, du har! Mærke træer giver sådan en god kontrast til resten og rosa hyldeblomster er næsten for bedårende til at være sandt!
  Jeg har en del hvide digitalis blandt de sart rosa og de dybt lilla, men går og håber på en krydsning, så jeg også en dag har gule, som du! :)

  Marianne
  Den Helbredende Have

  SvarSlet
 7. Hvor pudsigt, at du viser billeder af dine mørke hyld. Jeg tog også nogle den anden dag, som kommer på bloggen, for er blomsterne da ikke bare de mest yndige? Hvid med rød kant.

  Vi havde faktisk både Black Beauty og Black Lace med på markedet i Humlemagasinet i går, og de blev mere eller mindre revet væk. Folk er vilde med mørke planter! Jeg har også selv plantet de to, du viser, i år, så de er ikke så store endnu.

  SvarSlet
 8. Hej Hanne,
  jeg er vild med dine fingerbøl!!

  SvarSlet
 9. Skønt med fingerbøl, jeg sår også alle mulige farver selv:) Jeg har også de to mørke hyld, men de blomstre ikke endnu, men de blev også først plantet august sidste år, men det kommer nok:) Anne Gine

  SvarSlet
 10. Hvor er den sød, Digitalis Primrose Carousel. Den må på den berømte liste, det må den altså. Jeg kan mærke at gul kryber ind under huden.

  Min mørke hyld blomstrer også i år. Men den er ikke så stor endnu, og desværre lidt skjult af de dersens valmuer, som vi ikke helt kan få os selv til at hive op :)

  SvarSlet
 11. Den nye hyld som du har der, ser rigtig spændende ud, den må jeg anskaffe iløbet af efteråret.

  SvarSlet
 12. Jeg vil ha, sagede det forkælede barn - hmmm En større have ønskes :-) Selvfølgelig kunne jeg nok få plads..... bliver de meget store sådan nogle hyld?
  Bortset fra det så ELSKER jeg også bare Digitalis. Jeg har flest af de mørke lilla/pink slags nogle hvide og et par lyserøde :-)Jeg kan virkelig godt lide dine frøægte digitalis, de er rigtig skønne!
  Rigtig god aften Gro

  SvarSlet
 13. Hvor er den sød, den sart gule digitalis... MÅ eje! Jeg har også en sort hyld, men den frøs næsten helt ned i vinters, så den ser ikke ud af meget i år. Øv - for de er så smukke.

  SvarSlet
 14. Fingerbøl ( digitalis) er rigtig flotte:)
  Ha´en god tirsdag.
  Knus Hanne Bente

  SvarSlet
 15. São muito bonitas.Parabéns! Seu blog é muito bom.

  SvarSlet
 16. Du har nogle smukke blomster ... min ældste stadig er lille, jeg håber at være som din. PS: Navnet på den gule Columbine skal Chrisanta. :)

  SvarSlet