onsdag den 8. juni 2011

Staudevalmuer.

Så er det blevet de dejlige staudevalmuers tid.

Jeg elsker dem simpelthen, fordi de er så yndige. Så jeg finder mig i at de vælter rundt, næsten ligegyldig hvad man gør ved dem. I år har jeg dog slet ikke støttet dem, så der er det helt galt... men blomsterne er stadig noget så smukke.


Dette er Papaver orientale 'Coral Reef'. Den er sået for 6 år siden med frø fra Thompson & Morgan.


Dette er et selvsået barn af den. Den er lidt mere lyserød end sin mor.


De står begge i mit lyserøde bed. Hér Coral Reef.


Og hér bagerst barnet.

 

I får også lige et billede af min enlige pink Pæon. Den har stået for skyggefuldt i flere år, men blev flyttet hertil sidste efterår, så jeg er taknemmelig for bare en eneste blomst.
Det er en, jeg har fået fra en gammel have.


Hér har vi Papaver orientale 'checkers'. Også frø fra Thompson & Morgan. De kalder den for den mest kridhvide valmue nogensinde. Men begge mine har nu et lyserødt skær, synes jeg. De er dog kønne alligevel.Den står bag lilla Geranium og Løvefod. Bagved kommer senere en lysegul staudesolsikke.


Dette er Papaver orientale 'Pattys Plum'. Den står lidt for skygget, så den er ikke så flot i år. Den står på flytning til efteråret :-)Denne glade orange herlighed er Papaver orientale 'Pizzicato' og igen fra Thompson & Morgan.
Det er blandede frø, så det var spændende at se hvad der kom. Jeg har to orange og tre pink-røde. Det er kun de orange der er sprunget ud endnu.


Disse valmuer beskrives som noget lavere end de fleste staudevalmuer, så de vælter ikke så let. Og det er rigtigt. Samtidig holder løvet sig også pænere efter blomstringen, så man ikke behøver at klippe dem helt tilbage. De orange står selvfølgelig i det orange bed.

13 kommentarer:

 1. Podziwiam Twoją cierpliwość w zabawie z makami. Świetnie muszą też wyglądać grządki w tych samych kolorach kwiatów. Pozdrawiam

  SvarSlet
 2. Så mange forskjellige Valmuer! Jeg likte de lyserosa best:o) Skjønne!

  Knus, Helene

  SvarSlet
 3. Sikke nogle flotte valmuer. Jeg har selv ca. 20 små orientalske valmueplanter, som jeg såede for nogle mdr. siden fra en frøblanding fra thompson og morgan. Jeg håber de bliver ligeså flotte som dine.

  SvarSlet
 4. Jeg skal da helt sikkert have skrevet 'Coral Reef' på frø-ønskelisten til næste års planter - og så kan jeg jo håbe på, at de får nogle lige så skønne børn, som dine har fået :-)

  SvarSlet
 5. Hej Hanne.
  Rigtig flotte billeder, af dine valmuer.
  Knus Hanne Bente

  SvarSlet
 6. Hvor er de skønne - jeg laver også et indlæg om de orientalske valmuer en af dagene.

  Min 'Checkers' har også lige blomstret, men jeg nåede desværre ikke at få taget et billede, men den VAR/ER kridhvid. Din kan være lidt lyserød, fordi du har sået den. Orientalske valmuer er ikke frøægte - det vil også sige, at vi som forhandlere ikke må sælge valmuer, der er frøsået, under et bestemt navn.

  Rigtig dejlig dag.

  Kh. Marlene

  SvarSlet
 7. Hej Hanne.
  Hvor er dine valmuer skønne, især de første.
  Du har rigtig mange spændende planter i din have og fine sammensætninger.
  Det er ikke altid jeg når at kommentere, men du kan tro jeg læser glad med :-)
  Ha' en skøn dag.
  Kh Lone

  SvarSlet
 8. Hvor er jeg vild med dine valmuer! Som skabt af det fineste, smukkeste silkepapir.
  Hav en dejlig dag!
  Hilsener fra Solsikke

  SvarSlet
 9. spændende valmuer, dem har jeg aldrig set før, jeg har "kun" de orange herhjemme

  SvarSlet
 10. Tak for alle jeres søde kommentarer :-)

  @Marlene: Jeg vidste slet ikke at man kunne købe Checkers som plante. Det vil jeg helt sikkert overveje, for jeg såede den for at få en kridhvid.
  Altså, hvor er denne blogverden herligt... man lærer så meget :-) Men hold op en ønskeliste jeg har fået skrevet mig efterhånden :-D

  SvarSlet
 11. Hej Hanne

  Kan du huske, hvad den pose med frø fra T&M hed, for jeg vil nemlig også gerne have nogle valmuer, som ikke bliver så høje og derfor ikke vælter.

  - Ungersvenden

  SvarSlet
 12. Hej Ungersvend.
  Frøene hed Papaver Pizzicato. Thompson og Morgan har dem åbenbart ikke i år, men jeg kan se at Chiltern Seeds har dem. Der har jeg handlet og været godt tilfreds.

  SvarSlet