tirsdag den 1. november 2011

Nu blomstrer vinterjasminen

Ja, så er vi jo i november, og det er da lidt fantastisk, at der faktisk er en køn busk, som begynder sin blomstring netop nu.


Jasminum nudiflorum hedder den. Vinterjasmin på dansk.


Den har de kønneste små lysegule blomster, og små blanke grønne blade.


Den blomstrer bedst i milde vintre, som vi havde i 'gamle dage' (indtil for 2 år siden), for når det bliver alt for koldt, kan blomsterne blive svedet af frosten og så bliver de brune.


Men de springer løbende ud hen over vinteren, så snart det er lidt mildt i vejret. Så det er helt klart en busk, jeg vil anbefale.


Den skal stå op ad noget, da den vokser lidt som en klatreplante.
Min står hér på hushjørnet i forhaven mod syd. Om sommeren vokser min staudelathyrus op i den, og blomstrer.
Den var også noget af det første jeg plantede i haven, så den er nok en 10 år gammel efterhånden.

15 kommentarer:

 1. Hvor er den dog smuk.
  Den må hellere komme på min ønskeseddel.
  Tak for kigget.

  SvarSlet
 2. Ja utroligt med buske der blomstre nu. Gik i dag netop forbi en Kejserbusk der lige er sprunget ud.....den er altså også smuk.....om vinteren ;0)

  Knus Dorthe

  SvarSlet
 3. Vinterjasminen er utrolig dejlig og skøn at have i haven, som noget af det eneste, der blomstrer over de kolde vintre :-)

  Jeg havde den i den tidligere have og har egenlig altid ønsket at få den ind her, men det er ikke blevet til noget endnu. Jeg satte den tit i vaser sammen med fremdrevne tulipaner.

  SvarSlet
 4. Ja, den er rigtig fin den busk. Jeg har fået en, men har taget den med herind til byen. I sommerhuset vil jeg ikke kunne få glæde af den om vinteren. Tænkte lidt på at plante den ved nedløbsrøret og så binde den op på det.

  SvarSlet
 5. Sjovt nok at den starter sig blomstring allerede nu, det har jeg ikke tænkt over.
  Forbinder dens blomstring med januar måned, måske fordi der ikke er ret meget andet i januar der blomstrer ;-)

  SvarSlet
 6. Sådan en har jeg alligevel ikke :-) Men den ser rigtig fin ud. Mine to kejserbuske blomstrer til gengæld nu, og de dufter så godt.

  SvarSlet
 7. Vinterjasminen har jeg også i min have... men da jeg først har plantet dem her i foråret, går jeg og glæder mig til at se hvad de kan byde på... efter at ha set dine billeder, tror jeg ikke jeg blir skuffet :) endnu har mine kun en håndfuld blomster, men forventningens glæde er dejlig... :)
  Jeg er spritny Blogger, men har tilladt mig at melde mig som fast læser af din Blog... :)

  Ha en dejlig aften...

  SvarSlet
 8. Du lokker i fordærv, du gør Hanne. Altså. Men der, hvor den kan gro, der er ikke rigtigt plads til noget gult. Så skal man jo til at lave om igen....altså...

  SvarSlet
 9. Hej Hanne. Hvor er det spændende med en plante, der blomstrer om vinteren. Det er utroligt, at den kan egentlig! Jeg får så mange gode idéer her i blogland. Vores have har forandret sig meget i år fordi jeg er blevet så inspireret. Det er jeg utrolig glad for. Det er en helt ny verden, og nu også "vinterblomster"

  SvarSlet
 10. Smuk busk. den kommer på ønskelisten ;-)

  SvarSlet
 11. Hej Hanne
  Hvor er jeg glad for, at du har en VinterJasmin og gad at vise os billederne af den - for jeg har kigget på den på nettet, bare et eneste lille billed og jeg skrev den på min huskeliste netop fordi den er vinterblomstrende - men jeg havde jo ikke set den sådan rigtig. Nu har jeg en meget bedre idé om hvordan den tager sig ud......og jeg sletter den bestemt ikke fa min huskeliste :o)

  SvarSlet
 12. Hej Hanne.
  Din vinterjasmin er flot, dejligt med "lidt" blomster i denne tid.
  Ønsker dig en god onsdag.
  Knus Hanne Bente ♥

  SvarSlet
 13. Den kan faktisk også stå i skygge og blomstre.
  Har set den bundet op til en stolpe, hvor den kom til at ligne et grønt vandfald med gule blomster.
  De grønne grene er gode til kransebund(ligesom birkegrene),hvor man kan sætte alt muligt ind i mellem grenene.
  Anne Marie

  SvarSlet
 14. Så er den skrevet på ønskesedlen. I sær efter, at jeg så, at den også kan blomstre i skygge. Det er nemlig den eneste væg, der ikke har en klatreplante ,-)

  Ha´en god dag
  Birgitte

  SvarSlet
 15. er hermed noteret din anbefaling, og tak for kikket :)

  SvarSlet