mandag den 7. november 2011

Sagde I øjenbæ...

Ja, jeg er i hvert fald ikke en tøse-tøs, så I må gerne se mine øjenbæer :-)


Familien ville helt klart kåre denne som den værste. Især min mand hader synet.
Det er vores luksuriøse Kaninslot :-)
Ordet luksuriøs går helt klar ikke på det ydre... Men kaninerne bor som konger og dronninger med ca. 10 m² gulvbokse. De har 4 'værelser', hvoraf de bruger det ene udelukkende til toilet, 10 mm rockwool under det dobbelte gulv, og kattelemme ud til deres udebure.


De har selvfølgelig vinduer med plexiglas, og gardiner, som bliver rullet ned om sommeren, når solen er skarp :-)


De har to kattelemme som fører ud til deres store udebur, så der kan de altid selv gå ud og ind. Der ligger plastik over udeburene, så de ikke bliver våde :-)
Når jeg er i haven, bliver de to døre åbnet, så de kan komme ud i deres kæmpe løbegård, hvor de har græs, buske og træer.

Sand luksus, ikke? Men tudegrimt må man sige, det er :-)
Grunden til at vi ikke forskønner det, er at vi ikke skal have flere kaniner, når disse sidste to er væk. Kaninslottet er i sin tid bygget til 10 kaniner, derfor er det så stort. 


Jeg må nu indrømme, at synet af 'Slottet' ikke generer mig, for det huser jo disse to små kære væsner :-)
Bibi, på 6 år, som er vores sidste unge.
 

Og Heino på 8 år, som er faderen. Heino er købt i en dyrehandel, da han var 8 uger, men Bibi er født her.

Og ja, jeg vil da godt være ærlig, og indrømme at jeg prøver at tage billederne 'udenom' slottet. Det ligger nu meget hyggeligt mellem buske og træer, så jeg synes ikke at det skæmmer så meget.


Dette var min værste øjenbæ, indtil vi fik ryddet op for et par måneder siden. Kønt er det stadig ikke, men planerne er der for både nyt plankeværk, småstensbelægning og ny overdækning ved hoveddøren, så det kommer nok også i orden en dag.


Denne 'bæ' har jeg nævnt før, og den generer mig. Både karnappen og vinduerne trænger til maling, så det bliver en bedre helhed.


Min halvdøde hæk er jeg bestemt heller ikke stolt af, men den bliver forhåbentlig udskiftet med plankeværk inden for et år eller to. Det glæder jeg mig til :-)
Naboens nybyggede og meget høje skur nyder jeg heller ikke synet af. Men der må nogle træer og høje buske til at dække det med tiden.


Min sidste er heldigvis ikke min, men den har jeg faktisk virkelig undgået på billederne de sidste måneder.
Det er naboens container i indkørslen efter oversvømmelsen. Jeg glæder mig bare over at den ikke er permanent :-)


Puha, det var hårdt at gå til bekendelse. Så I får lige en yndig rose til at redde aftenen :-)
Den søde New Dawn har stadig et par blomster.

God aften derude.

19 kommentarer:

 1. Jeg er da vist gået glip af en snak her i weekenden, mens jeg har været mere eller mindre offline :-). Øjenbæer, tjahhh, dem har jeg vist også nogle af, men nu kan jeg heldigvis ikke smutte ud og fotografere dem :-). Jeg synes nu ikke dine er så slemme. Når vi altså ser bort fra den ikke permanente container.

  Ha´en god aften
  Birgitte

  SvarSlet
 2. Jeg har jo selv haft syn for sagen i din dejlige have og jeg er enig i at kaninslottet ligger godt gemt fordi du har fået skjult det bag er par store buske.Det kan man se i dit 28.okt.-indlæg. Når de små søde basser ikke er der mere, så får du mange spændende kvadratmeter i spil til blomsterherligheder.

  SvarSlet
 3. Smil - kan nu godt li du kalder kaninhuset for slottet :-)

  Kønt er det ikke, men godt, at boligforholdende derude er gode for de kære små :-)

  De andre ting, er heldigvis noget der er ret håndgribeligt at gå til.
  Containeren oh skræk, oh rædsel også er det ikke engang din!! Endnu mere træls at have udsigt til andres rædsler :-(

  SvarSlet
 4. Jeg syntes simpelthen det er fantastisk......kaninslottet - det må da være Danmarks heldigste kaniner der boltrer sig der whauuuuuu......siger jeg bare ;0)

  Containere er og bliver nok den største skænsel i et villa have......men godt det kun er midlertidigt.....vi kan jo alle få brug for en container en dag ;0)

  Knus Dorthe

  SvarSlet
 5. Jeg syntes heller ikke det ser så slemt ud med kaninslottet. Du kunne jo lade en stor slyngrose vokse op over den. Men hovedsagen er jo at de dejlige kæledyr har det godt.
  Knus Annette

  SvarSlet
 6. Hvis jeg var 8 år, så ville jeg synes, det var det sejeste kanin-slot i hele verden. Sådan et man kun kunne drømme om at få engang når man blev voksen - og så skulle det være fyldt med de blødeste, sødeste kaninunger. Men så blev man voksen, og nu kan jeg egentig godt forstå, at du har lyst til at skifte det ud med et par skønne blomstrende bede :-)

  Jeg holder også på, at naboens (heldigvis midlertidige) rædsel er langt den værste. Tilgengæld har du en fantaskisk skøn have :-)

  Knus Signe

  SvarSlet
 7. Kønt eller ikke kønt - jeg elsker dit kaninslot... bedre kan man da ikke få det som kanin :)

  Ha en go aften...

  SvarSlet
 8. Hej Hanne. Wauv siger jeg også til slottet. Det er virkelig lukseriøse forhold de to kaniner har. Jeg vidste slet ikke, at kaniner kan blive så gamle! Jeg kan godt forstå, at du ikke synes, det er så pænt, jeg tror også det hjælper med beplantning rundt omkring. Jeg synes altså bare din have er så skøn! Og håber, at naboen snart fjerner den container for den er da en skændsel!

  SvarSlet
 9. Jeg kan slet, slet ikke få øjnene væk fra Heino. Alene navnet altså. Så jeg ser faktisk slet ikke alle de andre billeder... lidt heldigt måske...:)

  Men tænk lige, hvis man var tilfreds med det hele. Nej, ikke til at holde ud, vel?

  SvarSlet
 10. Ja kønt er det ikke det kaninslot, men hvis kaninerne er glade, og det må de da være med sådan en luksus.
  Men en gang når de små søde ikke kan mere, ja så får du masser af plads at boltre dig på, sikke bede du kan få der.
  Hækken kunne det være skønt at få udskiftet med stedsegrønne cypresser, de kan dække for naboens nybyggede meget høje skur, men desværre går der nogle år, inden de bliver høje og når jeg kigger nærmere efter fylder de nok for meget.
  Så er der lige karnappen, maling er altid godt :-)
  Kaninerne er nus søde og det er New Dawn da for øvrigt også ;-)

  SvarSlet
 11. Vi begynder med New Dawn, som i hvert fald ikke på nogen måde er øjenbæ, men noget så gudesmuk :)

  Jeg er aldeles imponeret over kaninslottet... Man skal være god ved dyr, og det er I i hvert fald. Bedre forhold kan man da ikke byde Heino og hans artsfæller, det har I haft gavn og glæde af i mange år. Kan godt følge dig i at det så nok skal væk, når kaninerne er et overstået kapitel!

  Jeg stemmer også for at containeren er den værste rædsel - heldigvis kun midlertidig.

  Ulla

  SvarSlet
 12. Jeg må lige vende tilbage for at kommentere på en lille alvorlig fejl, du har lavet i teksten. 10 km2 gulvbokse, det er altså rigtig meget i en have på 684 m2 ;-)

  SvarSlet
 13. Arh jeg synes nu heller ikke kaninslottet er så slemt og det ser ud til at ligge fint der bag store buske. Det er generelt en kæmpe fordel at det er mørkt og at man holder sig indendøre om vinteren for så kan alle øjebæer passe sig selv og når de grønne forårsspirer dukker op blir man så lykkelig at det er nemt at ignorere det grimme:O)

  SvarSlet
 14. Jeg kan også kun bifalde kaninslottet - tænk at være kanin hos jer!! Heino og Bibi's alder vidner da også om at de har det særdeles godt :o) Se, jeg har allerede glemt at jeg skulle syntes det var et grimt slot... ;o)

  Resten af dine bæ'er er da ting som sikkert bliver bedre i en eller anden rækkefølge, vi kan jo ikke være alle steder hele tiden, vel da...!?

  Tak for kigget :o)

  SvarSlet
 15. Ok kønt er det måske ikke, men det er da fuldstændig ligegyldigt. Det er jo den sande luksus for kaninerne. Måske Danmarks mest forkælede kaniner mht bosted ;)

  SvarSlet
 16. Hej Hanne
  Når jeg hører alle de gode tanker der ligger bag opførelsen af det dejlige kanin-slot - så kan slet ikke få øje på bæen......Jeg tænker bare man var kanin hos Hanne ;o)
  Kh Helle

  SvarSlet
 17. Hej Hanne
  Det slot er da for luxus. Tænker at hos dig har dyrene det bare skønt. Det er værd at værne om. Min søn så billederne her og var helt vild i varmen for at få kanin, men gravhunden ville gå helt amok, tror jeg. Uanset hvad ser det hyggeligt ud.

  Mht. troldepilen og mit piletræ, begge kan sagtens tåle beskæring. Også den lidt grovere af slagsen.

  SvarSlet
 18. Jeg må altså sige, at jeg ikke kan se det grimme i kaninslottet (???) Jeg synes, det ser rigtigt hyggeligt ud med træet foran og fuglefoderbrættet :-)

  Og sikke nogle skønne kaniner - Heino - ha, ha.

  Du har ret - containeren er ikke køn, men den er jo da heldigvis ikke permanent :-)

  Kh. Marlene

  SvarSlet
 19. Tjaah, man kan jo se, hvad det er ;) Når vi stabler haven op med høns og i perioder slagtekyllinger, så ligner det også noget, som er løgn. Men når de er væk, bliver her alligevel så trist.

  Godt, at containeren kommer væk - ellers måtte man vist lade hækken gro et par meter mere.

  Tak for indblikket :)

  SvarSlet