onsdag den 3. august 2011

Hvid høstanemone, Dahlia, Hibiscus og sommerfuglebuske.

Sikke nogle dejlige, solrige og varme sommerdage, vi har haft :-) Det er altså guf for sjælen og ikke mindst for blomsterne.
Jeg var virkelig begyndt at kunne se, at haven havde fået nok vand, så det har været godt at se tingene live op igen.


Nu er mine kønne hvide høstanemoner også sprunget ud. 
 De er altid lidt senere på den end de lyserøde. I det hele taget er de ikke så voldsomme som de lyserøde. De er lavere, og de er også meget længere om at etablere sig godt.
Men de er så kønne med deres kridhvide blomster og gul-orange midte.


Jeg har dem to steder. Bl.a. her i det lyserøde bed, hvor de efterhånden gror rigtigt godt.
I dag har jeg endelig fået høstet mine lyserøde valmuefrø, så jeg kan få fjernet de visne stilke til venstre. Det pynter altid, når de kommer væk :-)


Også en virkelig køn hvid Dahlia er sprunget ud i dag. De er så sent på den i år, for de kan bestemt ikke lide alt den regn og det kølige vejr, som vi har haft her i juli.
Den hedder Dahlia 'Perledug'.


Og så er det også blevet Hibiscus tid i haven :-)
Jeg synes at Hibiscus er så smukke, og jeg undrer mig altid over, at en plante som denne, med et så tropisk udseende, er hårdfør her i landet.
Den hedder Hibiscus syriacus 'Oiseau Bleu'.


Den er smuk allerede i knop, synes jeg.


Desværre bliver det jo hurtigt mørkt nu, så jeg måtte have blitz på for at vise jer, hvor blomsterrig den er i år. Den kan godt lide meget vand, så regnen har passet den fint.


Dette er Clematis 'The President'. Det er kun nogle små svage blomster, den har i år, for den har været helt væk pga. visnesyge. Så nu håber jeg at den kan gro sig smuk og stor igen. Det er nemlig en skøn Clematis.


Sommerfuglebuskene blomstrer også nu. De dufter så dejligt, og sommerfuglene flokkes om dem, så de er så hyggelige.
Denne fine lyserøde har jeg arvet fra en kollega for nogle år siden.


Den står foreløbig i en krukke her på terrassen, bl.a. sammen med mine solhatte.


Men denne, Buddleja nanhoe purple, har jeg to steder i haven. Sommerfuglebuske er nemlig utroligt nemme at lave stiklinger af.


Den største står her i forhaven, mellem granen og hjertetræet. Her er også lunt om vinteren så den er godt beskyttet, så den fryser faktisk aldrig helt ned.


Til sidst lige et vué ud over baghaven fra i eftermiddags. Jeg måtte lige have et billede med sol, hvis vi nu skal til at have regnvejr igen.

8 kommentarer:

 1. Din baghave er jo et helt overflødighedshorn af blomster. Hvor er det skønt :-)
  Jeg fik en blå syrisk rose sidste år, men den gik desværre til i vinters. Nu overvejer jeg meget kraftigt at få en ny, for de er da bare så smukke.

  SvarSlet
 2. Hvor ser der frodigt ud hos dig. Jeg er også vild med høstanemoner og har de hvide i et bed sammen med en lysegul Austin rose. De blomstrer bare SÅ længe, skønt.

  Vi har plantet en lille bitte hibiscus i år, det varer længe før den er ligeså fin som din.

  SvarSlet
 3. Du har mange skønne blomster. Min syrisk rose har fine knopper men det varer vist lidt endnu før den springer ud. Jeg vil også have et par nanhoe blue og purple, de dufter jo skønt.

  SvarSlet
 4. Hej Hanne.
  Er det ikke tidligt din syriske rose blomstre ?... og hvor er den bare fin den lyserøde sommerfuglebusk. Jeg har kun den blå.
  Her må der gerne komme lidt regn (Lidt, blev der sagt).
  Kh Lone

  SvarSlet
 5. Hej Hanne
  Jeg tilsutter mig de andre, jeg synes også det er tidligt din syriske rose blomstrer, hos mig er det kun den hvide, men jeg har dog set en enkelt knop med begyndende blåt, så jeg regner med at være heldig at få flere blå.
  Jeg tager ikke stiklinger af sommerfuglebusken, de sidste blomster klipper jeg ikke af, så går det helt af sig selv, de frøsår sig, så lige nu har jeg 6-7 små frøplanter rundt om i haven, så kan jeg forære væk til naboer og venner :-)

  SvarSlet
 6. Vidunderlige blomster i din have - og smukt vue ud over baghaven. Hvad bruger du det lille røde hus til - er det et hønsehus?

  Jeg har også plantet en del hvide høstanemoner ud i bed i år. Det gjorde jeg allerede i marts, da jeg fik barrodsplanter hjem, og de har været langsomme om at komme op, synes jeg. Der går vist et godt stykke tid, før der kommer blomster i dem.

  Åh sommerfuglebusken - den savner jeg. Havde den i min tidligere have, og så minder den mig om de mange buske, der vokser vildt i Provence. Dit eksemplar er virkelig smukt.

  Kh. Marlene

  SvarSlet
 7. Smukke billeder - rigtig smuk baghave.
  Ha´en god torsdag.
  Knus Hanne Bente

  SvarSlet
 8. Sikke en flot hvid høstanemone. Du har da masser af farver og fine blomster. Det giver da glæde.Din syrisk rose blomstre med smuk farve. Jeg har også 3 -4 buske, men de er langtfra at blomstre.
  Stor havehilsen ;-)

  SvarSlet