mandag den 15. august 2011

Den orange Have, Dahlia og Ballonklokke

Ja, som sagt kom jeg meget hurtigt af med min Thuja. Det var dejligt. Nu kan jeg bedre komme til at planlægge bedet, fordi den store busk ligesom delte det i to.


Kan I se at det hænger meget bedre sammen som ét bed nu? Midt i, op mod skellet, skal der stå et mørkløvet lille træ. Jeg har både en prydkirsebær og en hyld i potter, og jeg har ikke helt besluttet hvilken, eller om der skal være plads til begge.

Jeg må indrømme, at det nok er denne del af havelivet, som jeg allerbedst kan lide. Det at planlægge, flytte, dele og plante. Man ser det nye bed for sig, forestiller sig hvordan det ene blomstrer og så afløses af det andet... ah, det er bare livet :-)
Og at gå året efter og vente på om det nu også lykkedes, og ser ud som i drømmen.
Som I ved har jeg jo en lille have, så jeg er utrolig glad for, at jeg har dette behov for at ændre i mine bede. For ellers ville jeg hurtigt løbe tør for plads at 'lege' på.


Jeg må altså lige vise jer denne dejlige sensommer-skønhed igen, for den er så flot i år.
Den kan som sagt godt lide fugt, og det er der bestemt ikke her i dette bed. 

Selv om jeg prøver at undgå det, så kan jeg godt finde på at plante fugt-elskere i tør jord.
Det kan godt lade sig gøre, men så skal man være indstillet på at man skal vande dem ofte, når det er tørt.


Dette bliver den ene indgang til 'Den orange have'. Det er fra baghave-siden. Jeg kan selvfølgelig allerede se det hele for mig :-)
Jeg er begyndt at flytte planterne så småt. I går flyttede jeg min store cremefarvede Cephalaria hen i Trellis-bedet foran drivhuset.


Og så er endelig endnu én Dahlia sprunget ud. Den står i det orange bed under æbletræet. Det er en 'Bishops Child', som jeg såede for nogle år siden.Dens mørke løv gør den endnu mere perfekt til de orange farver. Men den vil virkelig gerne snart have lidt varme og sol, tror jeg.


En anden god lille plante i det orange er Rudbeckia.Endnu en Dahlia, som jeg er utrolig glad for. Det er Dahlia 'White Star'.Den bor i det lyserøde bed.Hér bor også denne lille, specielle plante. Ballonklokke 'Platycodon grandiflorus'.Kan I se at knoppen ligner en luftballon. (Som godt nok hænger nedad :-))


Se de fine, lilla striber på blomsten, og så er blomsten dobbelt.
Jeg såede den for 6 år siden, fra frø som jeg byttede mig til, så den har desværre ikke noget navn.


Til sidst lige min dejlige gladiolus, som jeg ikke kan blive træt af at kigge på :-)

9 kommentarer:

 1. Ale przeprowadzki zrobiłaś. Pozdrawiam

  SvarSlet
 2. hvor er ballon blomsten bare sød! Det er da fuld gang i din dejlige have........knus

  SvarSlet
 3. skønne blomster ;) tak for rundvisningen

  SvarSlet
 4. Dejlige sensommerstauder - jeg må få tid til at følge godt med på bloggene nu - da jeg skal satse lidt mere på sensommer stauder de næste par år.
  Den der Heliopsis 'Summernights'er så skøn varm i farven både i blomsten og løvet og jeg har jo våd lerjord, så det burde være et godt sted for den at gro. Tak for inspiration.
  Hilsen Berit

  SvarSlet
 5. Skønne planter, jeg er da også helt vild med den heliopsis.. meeen, fugtig jord, det er vist kun lige nu, jeg kan klare det.. hm.

  SvarSlet
 6. En skøn have og skønne planter. Jeg bliver så inspireret af din have og jeg har ikke før hørt om så mange af dine planter, så nu må jeg notere endnu mere ned. Jeg kan også godt lide at planlægge, og nogle gange har jeg for mange idéer og må se i øjnene, at der går lang tid, før det hele er realiseret. Men heldigvis er det dejligt at kunne drømme om planter og bede man gerne vil have.

  SvarSlet
 7. Jeg forstår godt din trang til at planlægge og flytte om på planterne og vente på resultatet, du har ret det er mere end det halve af glæden ved at have en have. Vi er heldige, at vi har den interesse.
  Jeg har aldrig set en ballonklokke før, den er meget sød.
  Har du set min artikel fra Samsø Posten, jeg havde den på bloggen igår.
  Sorry ingen blog uden en kommentar fra Hanne :-) det går bare ikke.

  SvarSlet
 8. NØØØØØØØØØØØØJ, hvor ser det flot ud!
  Du har virkelig fået 'helheden' i orden (med andre ord: Planlæg endelig flere bed :-)

  Kh.

  Jessica

  SvarSlet
 9. Hej Hanne.
  Hvor ser din have flot ud - jeg har aldrig set "ballonklokke" , den er i mine øjne meget smuk.
  Ha´en god torsdag.
  Knus Hanne Bente

  SvarSlet