tirsdag den 31. maj 2011

Rigtige venner... og andet godt.

Først et par rigtig gode 'kombinationer' synes jeg selv.


Scabiosa caucasica 'Perfecta'. Lige hjemkøbt forrige uge.
Jeg kan ikke holde liv i Scabiosa, men man bliver jo alligevel ved med at prøve, ikke? ;-)
Derfor er den til start plantet i en krukke med jord iblandet grus.

Den anden lille yndighed er Jakobsstige, Polimonium 'Stairway to Heaven' fra Staudefeen.
Den er ikke ret stor, da den har stået og kæmpet ude i junglen i forhaven i flere år. Så sidste år reddede jeg den op i en krukke, og det blev den glad for :-)
Jeg er nødt til at gro planterne rigtigt store, før jeg overlader dem til sig selv derude. Det er én af de ting jeg har lært igennem årerne... hellere et år eller to ekstra i en krukke.Er de ikke bare perfekte sammen?


Bagsiden af mit lyserøde bed med smalfliget mørkbladet hyld, hvid natviol og prydløg. I forgrunden er masser af knopper på vej på min lyserøde staude-valmue... ah :-)Min 3. og sidste Rhododendron i blomst. Den står meget skygget, derfor er den så sen.
Det er Yakushimamum 'Kalinka', og den er endnu mere selvlysende i farven end på billedet. Den lyser pragtfuldt op hér bagtil i mørket.

Jeg har kun to lupiner lige nu, men det skal der gøres noget ved :-)
Hér er Lupinus 'Kronleuchter'. Jeg kan virkelig godt lide den sart lysegule farve, så den skal der være flere af. Mine stiklinger fra sidste år slog desværre ikke rod, så det må undersøges lidt nærmere.
Hér er Lupinus 'Mein Schloss', er den ikke dejlig? Den var meget mere rød på billedet, da jeg købte den, men jeg er helt vild med den farve den har. Den står i mit orange bed.
Det er farven på øverste billede, som er den rigtige. Jeg har problemer med at få mit kamera til at vise pink farver rigtigt. Er der nogen som har gode råd til det?Og så lidt reklame for Engelsk græs, som jeg er blevet meget glad for i kanterne af bedene. Den pink er så dejlig dejlig frisk i farven, og god at dele.Denne hvide er så elegant synes jeg. Det er Armeria maritima 'Arvi'.

Og til sidst min dejlige hvide iris, som sprang ud igår aftes. Den kommer fra en nabo, så intet navn desværre.

Fortsat god dejlig havedag til jer alle :-) 


13 kommentarer:

 1. Hej Hanne

  Igen skønne billeder fra din have. Tak.

  Jeg er en smule væltet omkuld af mit arbejde i denne tid, så det bliver ikke til så meget bloggeri, men jeg vender tilbage og skal nærlæse alt hos dig! Heldigvis venter et par fridage fra torsdag, meeeen hvis vejret nu arter sig som de lover, så bliver det måske begrænset pc-tid alligevel. Og så trækker en tur til Kolding og Geografisk Have på søndag altså, det er 'bare' også sådan en lang tur, når bilkørsel ikke er favoritten. Vi må se....

  Jeg elsker simpelthen også 'Stairway to Heaven', ja jakobsstige i det hele taget. Jeg har fået denne i år, lidt tilfældigt og jeg er helt solgt, den er så fin. Jeg har den også i en krukke. Og når bladene så bliver pink i varmen, wauw. Jeg var lidt bekymret, men fik at vide at det tager planten ikke skade af. Jeg tror jeg er tæt på at blive samler af Jakobsstige'r - så vidt jeg kan se, er det nogenlunde overskueligt :)

  Det blev lang hilsen - men jeg vender tilbage snart igen :)

  SvarSlet
 2. Hvor ser det bare dejligt og frodigt ud :-)

  Jeg var ikke klar over, at scabiosa var så vanskelig at holde liv i. Jeg har selv sået nogle her i foråret, som jeg snart flytter ud i bedene. Jeg har ikke haft dem før, men håber de klarer sig - og nu vil jeg da holde lidt ekstra godt øje med dem.

  SvarSlet
 3. Det var vel nok sødt af dig at linke til mig - tusind tak ;-)

  Det er flere år siden, jeg har haft jakobsstigen i sortimentet - vist et af de første år, jeg havde åbent, tror jeg (?)

  Sikke smukke billeder - dine lupiner er da helt bedårende :-)

  Kh. Marlene

  SvarSlet
 4. @Cugina: Ja, jeg kan også godt lide når bladene bliver lyserøde, det er en ekstra bonus :-) Jeg har også haft en almindelig lyseblå jakobsstige, men den forsvandt. Jeg har en dejlig hvid og den er til gengæld god til at så sig rundt omkring, så det er dejligt.
  @Signe: Så vidt jeg har forstået det, så er det enten eller med Scabiosa. Enten trives den og gror lystigt, eller også dør den bare.
  @Staudefeen: Velbekomme :-) Ja, det var i 2007 jeg købte hos dig, og jeg har været glad for alle de planter jeg købte hos dig, og de trives fint. Denne hér har som sagt stået og været meget ked af det, men alligevel ikke givet op, så det er også flot synes jeg.
  Min veninde og jeg havde ellers forberedt en ordre til dig hér i foråret, men så blev de geranier vi ville have udsolgt, så nu vender vi frygtelig tilbage sidst på sommeren.
  Var du ikke med på Garden Living i Hillerød de første år?
  Jeg tror ihvertfald helt sikkert jeg må med til Camilla Plum :-)

  SvarSlet
 5. Det lyder godt :-)

  Jo, vi var med i 3 år, men har droppet det, da der desværre kom for mange stande med tingel tangel som smykker osv., der ikke hører til på en haveudstilling.

  Ja, det gik lidt stærkt med de nye storkenæb - troede ellers, jeg havde bestilt rigeligt hjem.

  Det er dejligt at være på besøg ved Camilla Plum, og der sker lidt af hvert. Og der kommer mange besøgende - heldigvis :-)

  Kh. Marlene

  SvarSlet
 6. Jeg er helt enig med dig i at der kom for mange ting som intet har med have at gøre. Derfor har jeg heller ikke været der i flere år. Det er syndt at de ikke stiller bare lidt krav til udstillerne.
  Jeg kunne godt se at det gik stærkt med storkenæbene... de er meget populære i år :-) Vi kom også lidt for sent ud af starthullerne.
  Det lyder mere og mere som om Camilla Plum mere er noget for os :-)
  Kh Hanne

  SvarSlet
 7. Smuk gul lupin. Jeg har anskaffet mig en i år, men den er blevet begravet i en løvefod, så jeg skal have den flyttet. Man tænker ikke altid over, hvor meget de vokser i løbet af en måned.

  SvarSlet
 8. Hej Hanne,

  Hvor er det en skøn have du har. Især dine lupiner er fantastiske. Har selv de blå lyserøde og lidt gule, men den pink er bare dejlig.
  Gitte

  SvarSlet
 9. Ja, det er synd, men de har brug for at få nogle penge ind. Der var vist kun to med stauder sidste år!

  Det er i hvert fald et hyggeligt marked hos Camilla og Per, og vi vælger så at sige, at det er vores weekend på Sjælland i stedet for Garden Living.

  SvarSlet
 10. @Lisbeth: Ja, jeg fejlbedømmer også tit mine løvefod. Man glemmer det hver gang man står med sådan et lille plantebarn :-)
  @Velkommen til min blog. Jeg har skrevet til dig på din blog :-)
  @Marlene: Ja, man kan godt forstå at de har brug for pengene, men det burde i det mindste være 50/50.
  Jeg var på Mit Slot er Mit Hjem idag i Haveselskabets Have. Det var godt :-) Men der har nu også sneget sig meget tingel-tangel ind efterhånden.

  SvarSlet
 11. Jeg ville faktisk også gerne derover at kigge. Min gode ven og kollega, Birgit Reimer (Mathildestiens Planteskole), udstiller derovre.

  SvarSlet
 12. Hei! For noen deilige blomsterbilder! Her hos deg var det fint å være! Jeg liker godt din dejlige, danske have:-)

  Ha en super dag!

  Knus, Helene

  SvarSlet
 13. Hold da så lige op for en lækker have og dejlig blog du har her Hanne - Tak fordi du skrev på min blog så jeg fandt dig :) flotte billeder og så skriver du godt :)

  Her kommer jeg til at bruge en del tid en gang i mellem virkelig spændende og dejligt med navne på alle planterne - det er jeg ikke for god til desværre - har aldrig gået så meget op i andet en de der roser som jeg bare eeeelsker.

  SvarSlet