onsdag den 15. maj 2013

Endelig rigtigt hjemme.


I dag flyttede jeg endelig rigtigt hjem. Det blev besluttet på mødet i går, men jeg var for træt til at blogge.
Jeg får hjemmehjælp en gang om ugen til bad, men resten kan jeg selv klare efterhånden, så det er jo dejligt.


Derudover får jeg et nødkald, som især fyssen synes vil være en god idé, når jeg begynder at gå mere rundt. Det synes familien også er en god idé, for de ser allerede for sig, hvordan jeg ligger på hovedet nede i dammen, hvis de slipper mig løs i haven :-)


Jeg skal stadig ned og træne på centeret som ligger ved siden af plejehjemmet to timer om dagen. Men heldivis kan jeg gå ud til havelågen med gangstativ nu, så jeg kan køre i taxa frem og tilbage. Med rullestolen skulle jeg have haft handicaptransport, og det kan sagtens tage flere timer at komme frem og tilbage, så jeg er glad for at jeg nåede at komme 'på benene'.


 Det er dejligt endelig at kunne sige farvel til pleje-miljøet. I dag er det nøjagtig 8 uger siden at jeg blev indlagt på hospitalet, og det er jo lang tid. Men i starten ville jeg aldrig have troet, at jeg ville være nået så langt allerede, så jeg er meget taknemmelig.


Jeg glæder mig til ikke at være blandt ældre, syge og døende hele tiden, for det er hårdt mentalt.
Når jeg er herhjemme føler jeg mig mere 'bare' som Hanne meget af tiden. og ikke mindst kan jeg jo  nemmere lige smutte udenfor og suge god energi fra min have.


Indtil videre 'opfører' haven sig pænt, og der er ikke alt for meget ukrudt, eller også er jeg blevet bedre til at fokusere på de gode sider.
Og som I kan se er én af mine hjælpere allerede gået i gang, for Frostie spiser trofast kvikgræsset i min hvide staude iberis.


De øvrige billeder herover er de skønne løjtnantshjerter, eller 'Bleeding Hearts'. Det engelske navn som jeg elsker.
Og det hvidblomstrende træ er Amelanchier Lamarckii Canadensis eller Bærmispel.

18 kommentarer:

 1. Velkommen hjem ... Dejligt for jer ;0)

  SvarSlet
 2. Åh kære Hanne hvor dejligt at høre. Det glæder mig at du ikke skal gå imellem gamle, demente og døende mere, men kan suge til dig af havens glæder i stedet. Så godt at høre, handicaptransport i kørestol giver frygtelig meget ventetid, to timer om dagen er mere acceptabelt.
  Velkommen hjem i din have, det glæder mig så meget.
  I øvrigt fine billeder du har taget, Amelanchier er svær at fotografere synes jeg.
  Knus Lisbeth

  SvarSlet
 3. Hvor er det skønt at høre, kære Hanne, for at gentage mig selv, du er SÅ sej. Så undertrykker jeg lige tics over billedet med dammen.... Godt at se Frostie med dig i haven (der kunne min Frede godt lære en hel del :) og mon ikke haven belønner dig for al dit arbejde, det tror jeg. Kæmpeknus Anne Mette

  SvarSlet
 4. Velkommen hjem! Hvor er det dejligt for dig!!

  SvarSlet
 5. Velkommen hjem kære Hanne :-)
  Jeg er bare så glad for at læse det går frem ad med dig, og at du nu kan komme lidt rundt på egen hånd uden at være afhængig af kørestol.
  Det er svært for mig at udtrykke hvad jeg føler, men du må ikke være et øjeblik i tvivl om, at jeg ønsker dig SÅ meget forsat god bedring.
  Du er simpelthen en fighter uden lige.
  Kæmpe fighterkram fra Marianne :-)

  SvarSlet
 6. Velkommen hjem i dine vante omgivelser, hvor du har din familie og have omkring dig :-) Det giver forhåbentlig ekstra energi til genoptræningen.
  Hvor er det godt gået af dig, at du har trænet så meget, at du på så forholdsvis kort tid, er nået så langt som du er :-) Respekt!

  SvarSlet
 7. Åh velkommen hjem, Hanne!

  Hjerteligst

  SvarSlet
 8. Kære Hanne! Velkommen hjem, hvor det en dejlig tid, du går (!) i møde nu. Nyd alt, der kan nydes. <3

  Her kommer også lige Bleeding harts til dig: ~~~<3 <3 <3

  SvarSlet
 9. Kære Hanne,
  Hvor er det dejligt at høre, at du nu er kommet hjem og er begyndt at få det bedre. Hvor har du ret når du skriver, at haven giver fornyet energi og renser hovedet for dumme tanker. Sådan har jeg det også med min have.
  Sød hund i øvrigt - sådan en ønsker jeg mig også! Hvordan lærer man i øvrigt hunde at luge? Det skal min også kunne :-)
  Lune hilsner, Mathias

  SvarSlet
 10. Hej Hanne
  Velkommen hjem søde, hvor er det dejligt for dig og familien. Sikkert en rigtig god ide med nødkald, kan lige se dig på svømmetur i havedammen ;o)
  En lugende hund, det ser man ikke hverdag ;o)

  SvarSlet
 11. kære Hanne
  Jeg smiler og tænker - du er en fighter. Sejt gået. Kampen er hård, men du har det i dig. Det glæder mig så meget at du er hjemme. Tænker på hvordan vi havde det da min far og mor kom hjem efter mange måneder på hospitalet. Man er vel bedst hjemme! Håber du nyder det med solen i ansigtet og fingrene i jorden. NU begynder den rigtige træning. Hænderne skal i jorden, så skal du nok se! Jeg er overbevist om at det er lige det rigtige. Det er ok at starte mildt.

  Kæmpe knus til dig fra
  Eva

  ps. Albert, min gravhund kan ikke luge, men grave....ååååååh jo! :)

  SvarSlet
 12. Skønt at du er hjemme i vante omgivelser igen. Godt gået, du er så sej. En benhård fighter. Hatten af for dig!
  Klart at du får energi af at være hjemme i haven igen. Dejlige billeder af dine hjerter, der er så skønne lige nu!

  SvarSlet
 13. Velkommen hjem, søde Hanne - det må være fantastiske dejligt at komme hjem i haven og nyde blomsterpragten der. Det er imponerende så langt du er kommet i din genoptræning og nu får du sikkert endnu bedre energi til at fortsætte det hårde arbejde. Jeg smiler og lidt af din Frostie, der åbenbart er en bedre udgave af en havehund :) Både Bleeding Hearts og bærmispel er helt vidunderlige, skønne billeder.

  Keep up the good work. Knus Ulla

  SvarSlet
 14. Velkommen rigtig hjem Hanne! :-)
  K.Gro

  SvarSlet
 15. Hvor dejligt at høre. Hjertelig til lykke med det fine resultat og velkommen hjem.

  SvarSlet
 16. kære Hanne ..
  tillykke med at du endelig er hjemme i dit hus igen , blandt din familie, og din dejlige have.
  Jeg kan godt forstå du trives blandt alle dine skønheder derude i haven.Jeg håber alt går fremad for dig,syntes du er en fighter
  nyd weekenden og pinsen
  kh Diana

  SvarSlet
 17. Velkommen hjem og kom ud i haven med dig - den gør rask!

  SvarSlet
 18. Åh så skønt at høre Hanne......hjertlig velkommen hjem til din skønne have og dejlige familie - bedre medicin i verden findes ikke.

  Nu ønsker jeg dig en rigtig dejlig og solrig pinse og jeg forstår så godt du elsker det engelske navn....det er sørme da også smukt :0)

  Knus Dorthe

  SvarSlet