torsdag den 3. maj 2012

Årets første Clematis, og tulipaner i Æbletræsbedet.


Det er jo helt vildt så hurtigt det går i haven lige nu. Nu er de første Clematis sprunget ud hos mig.


Op ad hegnet bagerst i haven er det Clematis macropetala 'Markham's Pink'.


Den har fordoblet sin størrelse i år, men den er nu stadig ikke ret stor. Sneglene var også hårde ved den sidste år. Den har de sødeste gammelrosa blomster.


På hjørnet af cykelskuret er Clematis alpina 'Frances Rives' lige ved at være helt sprunget ud. Altså kun den første blomst :-)
Jeg elsker Clematis, og jeg tror, det bliver et godt år i år, for der er rigtigt mange knopper i dem allesammen.


En af mine yndlingstulipaner, 'Angelique' har åbnet de første hoveder i mit nye Æbletræsbed.
Som nogen af jer måske kan huske, lavede jeg det sidste år om fra at være Orange bed. Ellers kan I se indlægget hér.


Det er virkelig en yndig tulipan med de grønne skygger og den babylyserøde farve.
Disse løg er lidt af et eksperiment. Sidste år blomstrede de nemlig i en krukke, og efter at de var visnet ned, lagde jeg løgene til tørre i mit skur hele sommeren.
Jeg har læst at man skulle kunne bevare de mere besværlige løg på denne måde.
Ikke at Angelique er besværlig, men nu var det lige de løg, jeg havde at forsøge med.


Som man kan se på denne sunde tulipan var det en success.
Gruppen bagved med de lysegul-hvide tulipaner er også et eksperiment.  


Det er 'bare' Purissima. Men de står i en løgkurv. Og meningen er, at jeg vil løfte kurven op, når de er afblomstret, og plante en Dahlia istedet. Kurven kommer så ned bagved og står indtil efteråret, hvor den kommer tilbage i bedet igen. Min have er jo lille, så jeg vil prøve at udnytte pladsen endnu bedre på den måde :-)
Mine andre Purissima er næsten afblomstrede, mens disse kun lige er sprunget ud. Det er også dejligt, når man kan strække blomstringen længere på den måde.Her ser I Æbletræsbedet, som det ser ud lige nu. (Husk, at I kan klikke på billederne for at se dem større). Jeg er simpelthen så glad for dette bed allerede nu, så det var afgjort en god idé at flytte de orange blomster over i Den Orange Have.


Denne gruppe står til højre i oversigtsbilledet ovenover. Det er 'Mount Tacoma', som er en dobbelt, sen tulipan. De står også i en løgkurv og skal også bytte plads med en Dahlia efter blomstringen.


Det er en skøn tulipan, som jeg har haft før, men som er forsvundet efter nogle år. Jeg husker den nu ikke med så gule skygger som denne, men det er måske fordi, den lige er sprunget ud.


Og det gør ikke noget, for jeg kan jo godt lide gul :-)

20 kommentarer:

 1. Hvor de er skjønne, dine blomster! Jeg har også skaffet meg tulipanen Angelique - den står i knopp hos meg nå:o)

  Helene

  SvarSlet
 2. Dejligt når ens små eksperimenter virker ;o) elsker også Angelique men har ingen endnu, men det må der vist rettes op på til efteråret.

  SvarSlet
 3. Clematis allerede min er også lige på trapperne. Skønne tulipaner.
  Færgen kalder ha` en god dag :o)

  SvarSlet
 4. Jeg er da totalt solgt til dine billeder Hanne! Har faktisk ikke før nu været fascineret af Angelique... Overvejer... Super idé at skifte imellem Tulipan og Dahlia - den låner jeg nok lige, takker.

  Hjerteligst

  SvarSlet
 5. Åh så dejligt både med tulipaner og clematis :-)Æbletræsbedet ser også rigti hyggeligt ud. Det må være dejligt at sidde på bænken og se på bedet og haven :-)

  SvarSlet
 6. Glæder mig også til mine clematis springer ud snart. Skønne tulipaner, jeg har selv Angelique.

  SvarSlet
 7. Hvor ser der bare dejligt og frodigt ud der under æbletræet. Det kan du sørme godt være tilfreds med.Glæder mig til også at se det hen over sommeren :-)
  Og skønt med klematis. Jeg har også store knopper på et par af mine. De har ikke være overvældende de første par år, men det ser umiddelbart ud til, at de er kommet bedre fra start i år :-)
  Angelique er jo bare bedårende - jeg er også fuldstændig pjattet med den tulipan :-)
  Knus Signe

  SvarSlet
 8. Det er nogle lækre tulipaner, du viser, jeg mener, de er både smukke og sunde.Vi kan sammenligne notater til næste år, for jeg har også tænkt mig at grave nogle grupper op og opbevare dem tørt.At dømme efter dine erfaringer kan det jo sagtens lade sig gøre.

  SvarSlet
 9. Skønne tulipaner. Hvor ser det hyggeligt ud i din have.

  KH Margrethe.

  SvarSlet
 10. Hej Hanne,
  Har det ligesom dig. Clematis kan jeg ikke få nok af. Det ser også godt ud her med mange knopper på vej. Smukke billeder og flotte tulipaner særdeles "Angelique" er smuk og dejlig farve.
  God stor Bededag til dig herfra.

  SvarSlet
 11. Rigtigt godt tip! Jeg har nogle få tulipaner i min lukkede køkkenhave og fik nogle med løg til min fødselsdag i marts. Nu behøver jeg ikke have dårlig samvittighed over, at de endnu ikke er kommet i jorden. De får lov at ligge til efteråret :-)

  Smukt ser det ud med clematis og tulipaner.

  Ha´en god bededag :-)
  Birgitte

  SvarSlet
 12. Må have indført nogle Viticellaer herhjemme - de er da bare bedårende!

  SvarSlet
 13. Hej Hanne.dejlige billeder af alle dine skønne tulipaner.
  Smart med de kurve,du bytter rundt på.god ide.
  min clematis i drivhuset er lige på spring.og
  den kan nå at blomstre to gange.hvis jeg klipper
  den ned.
  ærgeligt at du ikke kan komme med til Samsø.
  ville gerne have hilst på dig.
  K/H Jette(mit lille gods)

  SvarSlet
 14. Hej Hanne. Aij hvor er du smart med løgkurv. Det er en rigtig god idé og det må også gøre det nemmere at plante tulipaner. Jeg synes, det var et stort arbejde at sætte alle mine løg i efteråret. Hvis man har dem i en løgkurv, så må det også være lidt nemmere at skifte løgene ud, når de ligesom ikke rigtig kan mere? Jeg kan rigtig godt lide dit æbletræsbed og husker godt dit indlæg fra sidste år. Lyserøde farver passer perfekt sammen med æbletræets lyserøde blomsterknopper!

  SvarSlet
 15. Hej Hanne du er bare smart med de løg kurve! Jeg har nu heller ikke en stor have, jeg kan godt lide at mine tulipaner er spredt så jeg kan ikke brug dit trick.
  Angelique er da også bare skøn, den er måske en mulighed hos mig ;-)
  Ha en rigtig dejlig bededags weekend
  Gro

  SvarSlet
 16. Dejligt at dine klematis allerede er sprunget ud :o) de er bare helt vild skønne. Jeg har også 'Angelique' men de er desværre ikke sprungen ud endnu, men det kan ikke vare længe. God idé med løgkurven ;o)
  Kh Marlene

  SvarSlet
 17. Sikke nogle elegante tulipaner du har - og hvor er det smart, at tage dem op efter blomstring. Genialt tænkt.
  Kan også rigtigt gode lide den gammelrosa farve på klematissen!

  SvarSlet
 18. ...og hvor ser det bare skønt ud hos dig Hanne - elsker denne tulipantid. Angelique er også en af ming første tulipan forelskelser......desværre er den som mange af de rosa sorter ikke særlig overlevelses dygtig - så måske din metode er løsningen på det problem ;0)

  Knus Dorthe

  SvarSlet
 19. Din have ser rigtig dejlig og uprætentiøs ud, jeg synes den ligner min og håber at du fortsætter ufortrødent i det spor. Godt havearbejde som du kan være stolt af. Til lykke med den smukke have.

  SvarSlet