tirsdag den 27. december 2011

Slut med jul, nu skal I se orange og gul :-)

Det har været en dejlig jul hos os med hygge og afslapning.
Men med dette skønne vejr er min julestemning blevet afløst af forårsfornemmelser.


I en krukke, som jeg ikke har fået tømt endnu, blomstrer denne lille søde morgenfrue. Jeg har i hvert fald aldrig haft morgenfruer mellem jul og nytår før. Det er bar' herligt :-)


Den lille gule primula har foldet flere blomster ud, og endnu flere er på vej. Jeg måtte helt ned på knæ, og ja, den dufter også :-)


I bliver 'belemret' med min vinterjasmin endnu engang, for den er simpelthen det mest fantastiske i min have lige nu.


Kendere vil vide, at det er meget forskelligt, hvor meget de blomstrer, både fra sted til sted og fra år til år, så jeg kan simpelthen ikke blive træt af at se på den. Jeg kan se den her fra computeren. Det er virkelig praktisk :-)


Hvad siger I til sådan et helt hushjørne med gule blomster den 27. december?


I den anden ende af haven blomstrer Forsythiaen også videre, omend i meget mindre målestok. Men prøv at se knopperne på denne gren.
Jeg går allerede og drømmer gale havedrømme om forår i januar :-) Sådan går det jo nok ikke, men pyt skidt, drømme skal vi jo have, siger CD.


Til sidst skal I lige se en af mine julegaver. Et gråspurve-rækkehus. Er det ikke skønt? Det har jeg ønsket mig i flere år, for jeg elsker simpelthen gråspurve. Det skal op og hænge på husmuren ovre ved den Orange Have. For der er altid mange spurve.
Jeg fik heldigvis også Hemmelige Haver i julegave. Måske er det også derfor at jeg er gået helt i forårsmode :-)

19 kommentarer:

 1. Forstår fuldt ud din glæde ved alt der blomstrer på denne årstid :-)

  Jeg har altså også næsten fået forårskuller i dette fine vejr, men som du skriver, der bliver nok ikke forår i januar ;-)

  Fin julegave du har fået :-)

  SvarSlet
 2. Ganske utrolig , det er noen små tøffinger det er helt sikkert.
  Moro og se blomsterbilder fra hagen ,her er det helt slutt for i år.
  Juleklem fra Marit.

  SvarSlet
 3. Næ nej du får simpelthen ikke lokket min julestemning væk - det er MIN tradition at det er jul til dagen før nytårsaften og da jeg elsker alle årstider - vil jeg ikke misse julen og min armchair gardeningi disse dage:o)
  Når det er sagt så er det dog dejlige billeder du viser og så hyggeligt med en lille jule-morgenfrue. Primula er også velkommen i denne sæson og da den holder så kort tid indendøre er det den vel undt at blomstre udendøre:)
  Jeg nyder min blomstrende Kejserbusk både ude og inde lige nu og her fra mit vindue kan jeg se ud på den yndigste rose, nemlig julerosen:)
  Dit gråspurve kollektiv er skønt, jeg er helt misundelig, men fik jo andre dejlige gaver.

  SvarSlet
 4. Det er jo normalt ikke lige mine farver, men jeg har jo ikke et hjerte af sten, så nu sidder jeg alligevel med smil over hele hovedet og kriblende forårsfornemmelser i maven :-)
  Knus Signe

  SvarSlet
 5. Sikke du kan rime og vise skønne billeder Hanne!

  Hjerteligst

  SvarSlet
 6. Med det vejr er det svært at bevare juleglæden, selvom jeg egentlig plejer - som Lisbeth - at have den intakt til nytår. Jeg har sågar været ude et par timer og arbejde lidt af julekalorierne af i haven. Jeg kan dog ikke fremvise så mange blomster som dig. Det må være byklimaet :-)

  Ha´en god aften
  Birgitte

  SvarSlet
 7. Den vinterjasmin er jeg lidt verliebt i - havde den i den tidligere have, men fik den ikke med hertil. Måske har jeg fundet en lille "pind", da jeg ryddede op i det gule bed. Jeg krydser fingre for, at det er vinterjasminen, for den må altså også gerne "skinne" i min have.

  Jeg plejer også at jule alle dagene mellem jul og nytår, men i år er jeg ved at være mæt og har idag så småt taget tilløb til at pakke julen væk. Og måske har det noget med det dejlige "forårsvejr" at gøre. Var også lidt i haven idag og det var "bar dejle".

  Den forsythiagren du viser skal da bare have et par dage indenfor i vasen - så har du forår indenfor :-)

  Hemmelige haver kommer på min fødselsdags-ønskeliste - god læsning i din :-)

  SvarSlet
 8. Skønne gul/orange blomsterbilleder, de er så fine, især din vinterjasmin kan jeg godt forstå, at du er glad for. For ikke at snakke om din julegave et spurverækkehus, det lyder sødt.
  Det er blevet lidt køligere nu, men skønt når solen skinner, så bliver vi havenørder helt vilde :o)

  SvarSlet
 9. Skønne billeder og meget smuk vinterjasmin, - og dit gråspurverækkehus er da fantastisk charmerende. :o)

  SvarSlet
 10. Sjovt tilfælde. Jeg sad for jeg ved ikke hivilken gang, og kiggede i mine billeder og fik helt lyst til at forsøge at så morgenfruer nu. Hvis det milde vejr holder er det nemlig muigt, da de saktens tåler en smule frost.

  Skønt fugle-kollektiv du har fået :O)

  SvarSlet
 11. Jeg skal lige have pusten ovenpå juleriet og alle gæsterne. Det muntrer da lige op at læse din rim-overskrift- den kalder smilet frem. Nu må jeg vist til at hygge mig lidt med mine havebøger og drømme mig hen til foråret.
  Blomster-knus fra Berit

  SvarSlet
 12. Kære Hanne

  Dit farvevalg er ikke just et hit hos mig, men jeg må da indrømme, at din vinterjasmin er imponerende, og du gør det svært ikke at blive forårskåd, selvom det sagtens kan nå at blive hård vinter endnu. Dit fuglehus er vidunderligt. Jeg er også vild med spurve - alle slags - og jeg fodrer året rundt.

  SvarSlet
 13. Du har utroligt meget i blomst lige nu, synes jeg - det er da helt galt med årstiden...

  Dit spurverækkehus er vel nok fint, der bliver trængsel til foråret.

  SvarSlet
 14. Jamen er det ikke fantastisk... jeg tror der er rigtig mange der har fået en vitaminindsprøjtning ude i haven idag :o)
  Jeg glæder mig til at mine to vinterjasminer blir lige så flotte som din. De er plantet i foråret i år, og har kun sparsom blomstring. Men jeg kan jo se på din hvad jeg har at glæde mig til... så det gør jeg :o)

  Ha en go aften...

  SvarSlet
 15. Dejlige blomster billeder, det bliver man da i godt humør af at se på. Spændende med dit fuglerækkehus :-)

  Kh

  Gitte

  SvarSlet
 16. Ja glæden er stor når der er noget at kigge på derude. Her holder vi jul endnu....juletræet bliver stående nogle dage endnu.....men der for kan man jo godt "havetosse" lidt rundt ;0)

  Knus Dorthe

  SvarSlet
 17. Hvor er det dog utroligt, at du her sidst i dec. måned kan vise så mange blomsterbilleder.
  Smukt fuglerække hus.
  Tak for kigget.

  SvarSlet
 18. Hej Hanne. Hvor er det dejlige billeder. Naturen er utrolig. Jeg har heller aldrig før hørt om morgenfruer mellem jul og nytår! Jeg må give dig ret i, at du har placeret din computer et strategisk godt sted, for det gør da én i virkelig godt humør, at se på den busk! Du er heldig at have gråspurve i haven, vi har ikke gråspurve med skovspurve. Så godt du tager dig af alle havens dyr, så er jeg sikker på, at dit rækkehus bliver lejet ud!! Du må endelig huske at skrive om det her på bloggen. Jeg elsker alle havens små fugle!
  Du er ret god til at rime og jeg tænkte straks forår, da jeg læste overskriften. Jeg er også gået i forårsmode med CD's nye bog!

  SvarSlet
 19. Min jul slutter i morgen (torsdag), der ryger juletræet nemlig ud. Det er vist første gang det har stået så længe. Når man begynder at julepynte omkring den 1. december, trænger jeg i hvertfald til lidt "ro" i stuerne, selvom jeg selv synes at min jul i år har været så dejlig naturlig at det ikke oser så meget af jul - men hver ting til sin tid.

  SvarSlet