fredag den 26. juli 2013

Candyfloss-blomst, det lyserøde mirakel er tilbage og skønne hvide Kongelys.


Lige nu blomstrer der en rigtig candyfloss-agtig blomst i haven.


Det er Mjødurt, Filipendula rubra 'Venusta'. Jeg har haft den i to år, og jeg er helt vild med den.


Den bliver 150 cm høj, og har som regel ikke brug for opbinding.


Og min yndige babylyserøde Mirakelblomst fra sidste år klarede overvintringen. Dens helt pink søster gik til, så jeg er meget taknemmelig for, at den klarede det :-) Den sprang ud i solen forleden. 


Men jeg synes faktisk, at den er skønnest i det lidt overskyede vejr, vi havde i går.


Så sart og yndefuld. Mirakelblomst kommer oftest i meget stærke, klare farver, så den er et mirakel :-)


Stærk og fuld af knopper står den i en krukke på terrassen. 
Og så se de høje stængler med knopper i baggrunden.


De sprang ud i går, da vi fik lidt regn. Er de ikke skønne? Det er Verbascum nigrum 'Album', Kongelys.


Jeg fik frøene for to år siden af Gitte, tak igen Gitte :-) Jeg såede dem sidste forår og de klarede sig igennem både den turbulente sommer og dette forår næsten uden pasning, og blev belønnet med en stor krukke med god pottemuld efter idé fra Birgitte. og det er noget de kan lide. Verbascum er toårige.

Rigtig god varm weekend til jer alle derude i Blogland.

8 kommentarer:

 1. Uha...du må ikke sige højt at verbascum er toårig min have, for tænk hvis de hører det.....min blomstre yndigt på femte år. Men den er vist også højere og laksefarvet.
  Det ser smukt ud i din have :)
  Kh
  Marianne

  SvarSlet
 2. Uha...du må ikke sige højt at verbascum er toårig min have, for tænk hvis de hører det.....min blomstre yndigt på femte år. Men den er vist også højere og laksefarvet.
  Det ser smukt ud i din have :)
  Kh
  Marianne

  SvarSlet
 3. Hej Hanne
  Sjovt nok viser jeg også Verbascum i dag, og mjødurt dog en anden end din, men vi må jo vise det der blomstrer nu. Mine almindelige mjødurt er afblomstret, men det er nok en anden du har, det er skønne billeder.
  Min verbascum er også fra Gitte. Din mirakelblomst er skøn.
  Knus Lisbeth

  SvarSlet
 4. Hej Hanne. Sikke nogle dejlige blomster, du viser. Den Mirakelblomst er fantastisk også dine kongelys. Herligt at jeg kunne inspirere dig, det er jeg glad for. Kongelys trives nemlig rigtig godt i krukker!

  SvarSlet
 5. Lyserøde yndigheder, den Mjødurt er da helt forrygende smuk. Jeg har også kastet min kærlighed på kongelys, og sikke mange forskellige der findes. Og jeg ser at Birgitte giver krukke-råd - dejligt :)

  Ulla

  SvarSlet
 6. Hej Hanne
  Hvor er din mirakelblomst skøn - du siger bare til hvis du bliver træt af den ;o)

  SvarSlet
 7. Kære Hanne

  Når jeg læser dette indlæg, bliver jeg SÅ glad for, at jeg i år har købt og plantet samme mjødurt. Min er endnu en baby, men den har da blomstret lidt og er endnu i gang, selvom jeg glæder mig til at det bliver en stor og fyldig bamse. Den skulle brede sig vildt og inderligt, så jeg har nappet endnu et stykke græsplæne, så den kan få lov at brede sig en smule. Den står solitært.

  Din verbascum er også skønne. Jeg købte nogle lyserøde sidste sommer, som skam har blomstret, men det er lang tid siden. De visne stængler har jeg ladet sidde, for den må inderligt gerne brede sig noget. Jeg har dog en lille udfordring, for jeg har vanskeligt ved at se forskel på, hvad jeg tror er verbascum babyer og digitalis babyer. Er der nogen som kan fortælle mig, hvordan man dog ser forskel? Eller er det hele enten det ene eller det andet mon? Jeg er forvirret på et højere plan.

  SvarSlet
 8. Jeg kan ikke huske, at jeg har set hvid kongelys før, men den er utroligt dekorativ med sine røde støvdrager. Jeg har selv en gul i haven i år. Den må være kommet fra en nabohave. I foråret kunne jeg godt se at det - som jeg i efteråret tog for at være digitalis - blev ved med at have mistænkelig lodne blade, men jeg er glad for den, så den må gerne så sig selv igen, så der også kommer nogle til næste år.

  SvarSlet