torsdag den 11. oktober 2012

De glade små violer vil jeg ikke undvære.


Traditionen tro har jeg selvfølgelig købt nogle potter med de skønne små hornvioler.
Dem har jeg jo hvert år i driv- og driverhuset. I kan se mit indlæg fra sidste år her.


I år er de kommet i denne lille kurv, og 3 af deres søskende pynter uden for hoveddøren.
De er fra Aldershvile Planteskole.
Og tænk, i år har de også stedmoderblomster. Det er første gang, jeg har set dem til salg om efteråret.
De kan sagtens overvintre i bedene, med mindre vi får en virkelig hård vinter. Så hvis jeg når derud igen, inden de forsvinder, skal jeg have mig et par stykker. Bare for sjov :-)


Endnu en af mine Dahlia skønheder skal I da også se. Det er 'White Pearl' tidligere 'Wittem'.
Prøv at klikke på billedet. Tænk, at en blomst kan være så perfekt skabt.


Det er faktisk lidt snyd, for det er sjældent, at Dahlia er så perfekte med det vejr, vi har lige nu.
Men jeg har sat denne krukke ind i driverhuset. Planten havde så mange knopper, så jeg tænkte, at den ville nyde at komme ind fra vind og regn. Og jeg skal love for, at den har kvitteret for det.


I får lige skønheden igen, da solen nåede ned til hende.

******

Jeg har virkelig svært ved at nå rundt på alle bloggene for øjeblikket. Jeg kigger tit lidt hist og her, men får sjældent kommenteret.
Jeg er simpelthen så træt endnu, og jeg knokler i haven, så meget jeg orker. Jeg ville bare lige nævne, at det ikke er manglende lyst, som holder mig tilbage.
Jeg får lidt nedture ind imellem over at være så træt, men det er åbenbart helt normalt efter kræftbehandling. Så jeg prøver at lade være med at lave for meget, men det er svært, når der er så meget i haven, man stadig gerne vil nå.

16 kommentarer:

 1. Pas godt på dig selv og husk at brug dine havemøbler af og til. Det ser godt ud med hornviolen i kurv.

  SvarSlet
 2. Kære Hanne
  Det er klart at du er træt. Jeg er imponeret over at du orker at knokle i haven, men jeg forstår dig godt:)
  Den hvide Dahlia er ret flot, det har været en god ide at tage den ind i drivhuset. Jeg drønede ud og bar mine Georginer ind i drivhuset her til aften, de er godt nok blevet kæmpestore i potterne i år - jeg endte med at klippe alt det grønne af, så nu er min georginesæson slut.
  Det er nu dejligt med en hornviol som du også kan nyde i driverhuset. Pas nu godt på dig selv:O)

  SvarSlet
 3. Tak for tippet, så må jeg da over til Aldershvile og kiggelure... jeg er nu mest til hornvioler, de har sådan et fint sart udtryk, så det ender det nok med.
  Husk at passe på dig selv..... Mennesket bliver aldrig for gammelt til at lære, og det er nok derfor, at så mange af os bliver ved med at udskyde det....

  SvarSlet
 4. Du har været igennem en hård behandling, så det er nok ikke underligt, at du hurtigt bliver træt, men jeg kan godt forstå, du er utålmodig, for nu har du ligget underdrejet så længe. Det kommer lige så stille, når vinteren er overstået vågner du helt op ligesom dine planter :)
  Din hvide dahlia er skøn, de er perfekt skabt helt utroligt med sådan en dahlia.
  Jeg har stadig de små hornvioler i haven, og til næste år har jeg mange flere. Jeg har set de små nye spirer rundt omkring, næste år kommer de også i det gyldne rosenbed.

  SvarSlet
 5. Den skønneste dahlia (god ide at sætte den i drivhuset) og de sødeste hornvioler. Jeg kan også se at du har en blød stol i drivhuset, håber du får brugt den rigtig meget... ;o)

  SvarSlet
 6. Godaften hanne.Ja! de er bare så smukke de små violer.Har også en lille potte i drivhuset.God ide at tage dahlierne ind i drivhuset,så kan man nyde dem lidt længere.Smuk er den-den hvide dahlia.
  Kan godt forstå at du ikke orker bloggen så meget,men i stedet koncentrerer dig om haven.Husk de små hvil,det hjælper.Knus Jette

  SvarSlet
 7. Ja, det ville næsten være mærkeligt andet, hvis du ikke er træt efter sådan en tur.

  Hvor ser det godt ud hos dig - imponerende med dahlia'en. Jeg checkede lige til mine i morges, da vi for første gang har fået ganske lidt frost. Her var hvidt på græsset. Men de har ikke taget skade af det.

  Rigtig dejlig weekend.

  Kh. Marlene

  SvarSlet
 8. Kære Hanne. Nu blev jeg da helt Hornviol syg. Jeg må vist også af sted. De er skønne.

  Pas godt på dig Hanne, du skal nok nå bloggene rundt på et tidspunkt. Det er vigtigere at du nyder din have så meget du kan og tænker på dig selv.

  Kh Lise Lotte

  SvarSlet
 9. Jeg er helt vild med dine fine små hornvioler, især fordi det er på denne tid af året, du har dem.
  Din Dahlia er også dejlig, til næste år bliver jeg simpelthen nødt til at købe Dahliaer, så der er noget skønt at se på langt ind i efteråret. I år nåede jeg det simpelthen ikke......

  SvarSlet
 10. Hej Hanne
  Skønne hornvioler. Hvor er du heldig, at du har drivhuset at sætte dem i.
  VH Nina

  SvarSlet
 11. Hornviolen er en yndig blomst. Jeg har den i krukker hvert forår - kan ikke undvære.
  Din Dahlia er super skøn - godt, du har sat den ind i drivhuset. Så kan du også nyde den lidt længere.
  Glæd dig over det, du når, i stedet for at ærgre dig over det, du ikke får gjort. Det er helt naturligt at være træt efter så hård en behandling. Det er vigtigt, at du passer på dig selv og kommer ovenpå igen.

  SvarSlet
 12. Ja hornvioler må vi ha'. De spreder glæde når de fleste andre blomster har takket af. Så det er bare med at nyde, særligt når energien ikke er til så meget mere, :-) Hilsen lone fra Aitos Have

  SvarSlet
 13. ....det er bestemt ikke snyd med den geogine det er da genialt Hanne ;0) Det gælder om at strække sommeren så længe vi kan - og lidt livskvalitet i driverhuset med geoginer, stedmoderblomster, hornvioler og benene op til afslapning skal være dig vel undt ;0)

  Kæmpe knus Dorthe

  SvarSlet
 14. Det er da dejligt at du har glæde af din dahlia fordi du har sat den ind, det ville jeg også have gjort så jeg kunne få det sidste med :)

  Du skal huske at passe på dig selv og sætte dig og nye din dahlia og dit drivehus, det andet render ingen steder og du har helt sikkert fler kræfter til foråret... sig pyt, slap af og glæd dig over livet :)

  SvarSlet
 15. Hvor er din dahlia dog smuk. Hornviolerne er nu også dejlige.
  Pas nu på dig selv. Der kommer jo da forår engang.
  Jeg mangler meget endnu, men det vi ikke når nu, må vi jo begynde med til forår.
  Ha` en god aften.

  SvarSlet
 16. Hvor må det være skønt at have et drivhus at kunne forlænge sæsonen lidt med...
  Skøn dahlia!

  SvarSlet