tirsdag den 7. februar 2012

Oprydning i frøbeholdningen.

I går tog jeg mig endelig sammen og fik ryddet op i mit frø-'lager'.
Jeg er ikke god til at smide ud, og da slet ikke små uskyldige frø :-)


Men jeg var ved at miste overblikket. Og oh skræk, oh ve det afholdt mig faktisk fra at købe nye frø, fordi jeg ikke kunne huske hvad jeg havde.

Så denne bunke røg ud!

Bare rolig... det er gamle frø helt tilbage fra 2003. Og frø, som jeg har sået flere gange, uden at de har spiret. Samt frø som jeg har nogle flere af, der er nyere.


Der er masser tilbage, og stadig frø helt tilbage fra 2008. For man ved jo aldrig, vel :-)


Men nu har jeg endelig overblik igen.
I disse to arkivæsker står rester af frø, som stadig burde kunne spire, men som jeg ikke vil så i år.


I denne står alle de tomme pakker. Ja, jeg har sået meget, men det er også over mange år :-)
Og i den sorte champignon-bakke står alt det som skal sås i år. Det står nogenlunde i den rækkefølge, det skal sås.

Jeg er altid optimistisk på dette tidspunkt og naiv med hvor meget, jeg kan overkomme. Så jeg får aldrig sået alt det i bakken. Men måske i år :-)

(Alle de frø, som var i papirsposer, røg selvfølgelig på komposten. Så får frøene en sidste lille chance for at spire senere, hvis de insisterer :-))

22 kommentarer:

 1. Det må da være skønt med overblik :-)
  Jeg har kun haft min have i to år, men jeg er allerede ved at miste overblikket over min frøbeholdning - specielt efter at have mødt så mange skønne og gavmilde bloggere :-)
  Jeg må vist også se at få sorteret lidt i mine, så jeg ikke skal til at smide ud om nogle år.
  Jeg har slet ikke købt frø i år af samme grund - men vil ikke afvise, at det stadig kan nå at ske ;-)
  Knus Signe

  SvarSlet
 2. Sådan en rengøring foretager jeg hvert år. Men så glemmer jeg hvad jeg har smidt ud, og når foråret kommer leder jeg som en besat efter en bestemt sort. Har jeg virkelig smidt den ud....og så leder jeg igen....ja det har jeg vist! ;O)

  SvarSlet
 3. Hold da fast Hanne, alle de frø. Spændende når du skal igang med at så. Jeg har ikke i nærheden af samme mængde som dig. Men jeg glæder mig til det er tid at starte.

  Klem Anne-Mette

  SvarSlet
 4. Ja hold da helt op Hanne. Sikken dog en masse frø, der kan jeg nu godt nok ikke være med. Måske jeg også skulle rydde op i mine. I dette frosvejr kan jeg jo passende bruge lidt tid på det.

  Har sået en del, men der er intet kommet op. Øv. Så måske jeg skal på den igen.

  Jeg gemmer dit skønne indlæg med hvordan frø skal sås, så kan jeg jo kigge lidt efter der.

  Mange hilsner
  Lise Lotte

  SvarSlet
 5. Hej Hanne
  Det var da en utrolig masse frø og frøposer, godt du har fået styr på dem.
  Jeg kan godt forstå, hvis de kan give stress. Jeg skal også til at finde ud af mine, jeg har fået flere poser fra nogle af de søde medbloggere :o)

  SvarSlet
 6. Hej Hanne,
  Ja det er skønt med orden.
  Mine frøposer står ved siden af sofaen, så de kan nåes til enhver tid.
  De er ikke helt sorteret endnu.
  Jeg er ved at gøre klar til en form for arkiv i skoæsker efter ide fra Birgitte( En Landliggers blog).
  God aften til dig.
  Kh Anne

  SvarSlet
 7. Hold da op!! Det er helt vildt alle de frø du har liggende. gdt du fik lidt styr på det hele :-)

  Jeg har vist kun nogle forskellige rester af salatfrø liggende, lidt dildfrø og nogle stedmoder jeg ikke fik sået sidste år, det er da til at overskue.

  SvarSlet
 8. Hej Hanne. Jeg kan godt forstå, at du måtte have styr på alle de frø. Hold da op, der er mange. Det må være dejligt, at der nu er orden. Jeg bliver på en måde lidt misundelig over, at du har styr på så mange frø. Jeg har ikke fået kigget på mine endnu, men der er heller slet ikke så mange, som du har. Det er et rigtig godt tip med at stille poserne i den rækkefølge de skal sås! Jeg glæder mig rigtig meget til at jeg skal finde mine frem men det må lige vente 1-2 uger mere. De fleste af mine frø, skal sås på friland, da jeg ikke har så meget plads herinde, men det har forhåbentlig løst sig til næste år, hvor vi får vores orangeri!

  SvarSlet
 9. Helt vild så mange frø du har. Godt du fik styr på dem.
  Jeg skal da hvis også til at se til mine frø.

  SvarSlet
 10. Hvor herligt at se, at jeg ikke er det eneste frørodehoved. Jeg starter altid rimelig systematisk, men rutsjer hurtigt ned ad en glidebane, hvor jeg f.eks. tænker: "Det kan du sagtens huske; det behøver du ikke at skrive ned." Og selvfølgelig kan jeg ikke huske det.

  SvarSlet
 11. Hej Hanne.
  Sikke travlt du får. Jeg vil også prøve at så selv iår, men tror nu også jeg vil benytte mig af, at min far er fantastisk med de små. Han er så sød at komme med de små planter når de skal ud i haven...
  Skipper

  SvarSlet
 12. Jeg tror da efterhånden jeg er den eneste her i blogland der ikke sår selv :oD
  Men det er fint for mig, jeg ved at det aldrig ville blive en succes for mig. Til gengæld tager jeg hatten af for alle I andre. Jeg tænker det må ta en masse tid, men belønningen er nok større :o) Og så lyder det da også vildt hyggeligt når I skriver om det... og frø-bytte-træf... jo det er da lige ved at jeg overvejer om ikke jeg sku springe ud i det ;o)

  Ha en go aften...

  SvarSlet
 13. Hanne, du er vist den allerstørste frø-guru af os alle :) Sikke mange frø, godt med overblik - men inspirerende er det altså. Jeg har tidligere kun købt ganske få frøposer, men i år er der gået lidt amok i den - det bliver herligt, og sikkert også lidt stressende - men så kan jeg jo læne mig lidt op af dig :)

  knus Ulla

  SvarSlet
 14. Puha, der gav du mig da lige kort tid sved på panden: Smide frø ud!, men det kan jeg da nu godt se, at du havde behov for :-). Altid godt at skabe sig et overblik og man behøver jo ikke altid gøre, som man har tænkt og planlagt i overblikkets klare lys. Der skal jo også være noget at rydde op i til næste år :-).

  Ha´en god onsdag
  Birgitte

  SvarSlet
 15. Super flot orden du endte med at få.
  Mit system består i en blok med navn og hvornår det skal såes og så en kasse med frøene i. Men mangler endu og få de sidste frø hjem fra Trifolium frø. så skal der også systematiseres ved mig.
  Og du er til stor hjælp når du øser ud af din erfaring.
  Hilsen Helle

  SvarSlet
 16. Hold da op, Hanne - du har da godt nok gemt nogle frø ;-)

  Jeg kan godt forstå, du gerne ville have ryddet en smule op i dem. Det minder lidt om min mors frøskuffer - hold da op alle de poser, hun også kunne gemme - ha, ha.

  Håber, du får sået en masse i år :-)

  Kh. Marlene

  SvarSlet
 17. lidt samle-mani har vi vel allesammen ;)

  SvarSlet
 18. Ordnung muss sein eller med andre ord, der skal være styr på tingene. Der er jo rigtigt meget at holde styr på hos dig. Spændende om det holder. Hannes fjernlager, kunne man måske også lidt muntert kalde det! Held og lykke med såningen.....

  SvarSlet
 19. Hø hø hø det var ikke så lidt Hanne ;-)Jeg er nu glad på dine vegne over at du fik ryddet lidt ud!
  Nu må vi se hvor lang tid endnu jeg kan vente med at så?
  K.Gro

  SvarSlet
 20. Jeg kan godt forstå, at du har mistet overblikket med alle de dejlige frøposer frø ;-) Men hold da op en orden du har fået i dem nu. Tjekket at stille dem i den rækkefølge de skal sås.

  SvarSlet
 21. Du har det ligesom jeg. Det gør næsten ondt at skulle smide noget ud.
  Den varmebakke du nævnte i dit forrige indlæg kan fås hos SUTTONS SEED, sammen med en del andre systemer, men de er alså ikke billige.

  SvarSlet
 22. Hej Hanne,
  I skrivende stund har jeg lige fundet alle mine frø frem, og jeg glæder mig til at få orden på dem.
  Jeg har også lige opdaget af 7 ud af 17 artiskokker er kommet op - helt vildt! Jeg har aldrig prøvet at så artiskokker før, så jeg håber det lykkes - hele vejen!

  SvarSlet