torsdag den 9. februar 2012

Forår i det opvarmede drivhus.

I dag var jeg nede og kigge lidt i det opvarmede drivhus.

I løbet af december og januar går jeg kun derned hver 8.-10. dag, for alt passer stort set sig selv i de måneder. Men fra her midt i februar skal jeg til at holde øje med det hele i hvert fald hver anden eller tredje dag.


Det er jo heldigvis blevet mindre koldt udenfor. Men jeg skulle alligevel bruge en hel spand varmt vand for overhovedet at få døren til drivhuset op.


Men det var besværet værd, for det var som at træde ind i det rene forår :-)

Jeg kan ikke huske, at der plejer at være så meget gang i planterne så tidligt i februar. Men måske er det alt den dejlige sol, vi har fået de sidste dage, der har vækket så mange planter fra vintersøvnen allerede.


Som I nok kan se, er der virkelig trængsel derinde i år. Drivhuset er jo kun på 5 m². Jeg var nødt til at sætte en del ekstra potter derind, da det begyndte at fryse så meget, så lige nu er der kun plads til at træde derind. Jeg har vandkanden stående her i midten, så den må jeg løfte ud, inden jeg går derind :-D
Jeg har placeret krukkerne, så jeg kan få en fod ned i mellem dem, når jeg skal vande de bagerste hylder. Det ser garanteret sjovt ud.  


Men som I kan se, så hygger planterne sig.

Fra nu af skal jeg til at holde meget øje med, at planterne ikke tørrer ud. Det går hurtigt, når solen står på som i dag. Men samtidig må de heller ikke få for meget vand, for hvis der kommer et par overskyede dage, kan de hurtigt stå og rådne.
Det er virkelig en balancegang, og jeg mister faktisk flest planter i drivhuset her sidst på vinteren.

Men det er bare så hyggeligt at kunne nusse lidt derinde og se planterne begynde at skyde så småt.  


Her kan I rigtigt se trængslen og hvor meget liv, der er i det hele.


I må endelig ikke misforstå mig. Det lyder meget besværligt at holde alt dette kørende, men jeg ELSKER det. Alene duften af planter og fugtig jord, når man åbner døren, kan få ethvert frossent havehjerte til at tø op på stedet.

Min varmeblæser står på frostfrit, så den slår kun til, når temperaturen nærmer sig 0°. Men når solen er på som i dag, bliver der hurtigt omkring 10-15° derinde.

28 kommentarer:

 1. Hvor ser det dejligt ud - rigtigt forår.

  SvarSlet
 2. Jeg kan godt forstå, du elsker det.
  Det er noget af en balancegang at docere vandingen her om vinteren.

  SvarSlet
 3. Okay, det første billede ser lidt gråt, koldt og trist ud, men så skal jeg da lige love for, at der sker noget :o)
  Det må være så skønt, at komme derud og få en dosis forår - selvom det kræver en spandfuld varmt vand ;o)
  Det ses tydeligt, at planterne hygger sig, og det håber jeg da de blir ved med... i øvrigt ser dit drivhus meget større ud end de 5 m2 :o)
  Mit drivhus /Driveren er iskoldt, så det der skal opbevares frostfrit må stå i garagen. Det plejer at gå godt, men i år har det altså ikke været helt frostfrit... håber det hele klarer sig alligevel. For en uges tid siden stod mine fuschiaer med blomsterknopper - helt vildt - men de er smattede nu, så frosten har været i dem - øv...

  Ha en go aften...

  SvarSlet
 4. Nej hvor ser det lækkert ud, jeg kan godt forstå, du nyder at komme ud og kigge til det og mærke duften af jord og planter. Der blev jeg da lige en lille smule misundelig :o)

  SvarSlet
 5. Jeg syntes altså det ser ikke mindre end fantastisk ud... :O)

  SvarSlet
 6. Ih hvor ser det dejligt og allerede meget forårsagtigt ud. Det er da utroligt så der er gang i planterne allerede:-)måske vi skulle gøre alvor af det drivhus i år:-)

  SvarSlet
 7. Ja, det kan da optø ethvert frossent havehjerte og det sker da vist lige så snart døren åbnes.
  Og det ser det ud til, at der er meget guf til den næste lange stykke tid ned alle grønne planter
  Mit drivhus bliver ikke varmet op, så det eneste der står derude er en del dybfrosne potter med jord og staudefrø - det er der ikke meget grønt i - endnu.

  SvarSlet
 8. Det er et helt fantatisk spændende drivhus du fremviser her Hanne.....og at pladsen er trang vidner bare om dit store havehjerte.

  Frossen drihusdør er også et dagligt problem her, hvor jeg også forsøger mig ud i balance gangen ;0)

  Knus Dorthe

  SvarSlet
 9. Dit drivhus ligner mit indendørs, måske lidt andre planter men samme historie. Jeg mister også flest planter i den sene vinter, og det er helt klart vandingen der er problemet, har lige set de fleste hortensia stiklinger er gået til :-( og de så ellers så fine ud i oktober med godt rodnet. Nu kan vi godt bruge det forår
  Henrik

  SvarSlet
 10. Jeg var helt i tvivl om jeg 'turde' se dit indlæg, for selvom mit globale og økonomiske sparehjerte slår sig i tøjret, så har du helt ret! Der FINDES intet så skønt som duften af VÆKST. Særligt ikke på denne årstid.

  Jeg må se at få ringet efter Glarmester Rask.

  Knus fra mig.

  Ps. En dag hører vii om, hvad du har stående der ikke... Lokke lokke. ;)

  SvarSlet
 11. Hold da helt fast, jeg bliver helt misundelig ;-) Det er jo et rent skattekammer du har derude i drivhuset.
  Selvom der er en del arbejde med at passe alle planterne, kan jeg godt forstå du nyder det. Tænk sig her midt i en kold vinter, at kunne gå og nusse om sine planter i 10-15 graders varme, det kan da kun gøre en glad :-))

  SvarSlet
 12. Det er en helt anden verden du har i drivhuset eller en helt anden årstid ;-)
  Det må da være ren terapi, at sætte sig derud med kop te i det grønne, når solen er på. Øh, du har vel ikke plads til en stol for øvrigt ;-)
  Men sikke et skønt sted alligevel.

  SvarSlet
 13. Hej Hanne - og alle andre havebloggere
  Jeg er ved at "efterlyse"" kejserbuske i det Nordsjællandske og Kbh og omegn, fordi jeg skal have fotograferet disse buske til magasinet ISABELLAS. Er der nogen, som har et flot eksemplar stående i haven????
  Kan I hjælpe mig med at komme rundt i haverne på nettet???? Jeg er blomsterbinder og stylist og efterlyser disse vinterblomstrende buske. Jeg fik anbefalet denne blogside af Anne Marie fra Lønbæk Planteskole;-))
  Glæder mig til at høre fra jer alle......

  Kærlig hilsen
  Renate

  SvarSlet
 14. Jeg er sikker på at du bliver 'befængt' med livskraft og energi efter et par minutter i selskab med dine planter ;O)
  Hvor ser det dejligt ud.

  SvarSlet
 15. Hej Hanne. Sikke et dejligt forår du har derinde i drivhuset. Man kan ligefrem fornemme det bare ved at se på billederne. Det er da fantastisk genialt, det du gør dér med dine planter. Jeg kan godt forstå, at det er en balancegang med vandningen. Det må næsten være omkring denne tid, at planterne vågner op af deres dvale og bliver vandkrævende. Men det lader til, at du har helt styr på det. Jeg kan godt forstå du elsker det. Det må også bare være dejligt at se forårsglade planter på denne tid!

  SvarSlet
 16. Man kommer virkelig i godt humør og kommer til at glæde sig helt vildt til foråret.

  SvarSlet
 17. Hej Hanne.
  Dejligt at se at foråret er på vej, og at læse at du nyder at gå at pusle om din "små planter".
  Frosten har ødelagt mine 2 hørpalmer. Det er 3. år jeg har udskiftet dem, så nu er det slut med palmer i haven.
  Ønsker dig en god week-end.
  Knus Hanne Bente ♥ -

  SvarSlet
 18. Sikken fantastisk syn efter at have kæmpet dig i gennem den frosne lås! Kan godt forstå, at du ikke synes det er besvær at passe alle de rare planter. De giver jo ti-foldigt tilbage.

  Ha´en god lørdag aften
  Birgitte

  SvarSlet
 19. Åh altså - sikke et syn. Der går helt forår i den. Kan sagtens forstå dig, hvor må det være skønt og kunne gå derned og hygge og glæde sig over planterne. Ville da ønske det var mig. Vores drivhus er bundfrosset.

  Mange hilsner
  Lise Lotte

  SvarSlet
 20. Åhh man kommer jo helt i forårshumør, kan godt forstå du hygger dig.
  Knus
  Annette

  SvarSlet
 21. Det ser da helt vidunderligt ud!!! - Kunne godt bruge varme i mit drivhus også, men forestiller mig det er skrækkeligt dyrt. Har du regnet på det? Jeg er meget nysgerrig, da jeg har mistet en del planter i år.

  SvarSlet
 22. Hidr Hidr, Hanne.

  Du kan godt høre, at dine indlæg om al din planteviden og dine fif er populære. Og dit skønne varme drivhus.
  :D

  Du ved jo, atr jeg med den ene hjernehalvdel synes det er lidt FY FY. Men med den anden synes jeg det er fuldstændigt vidunderligt!

  Det er vi flere om. Sikkert mest du.
  VI bare lige sige dig tak for dine dejlige medfølelnde og altid optimistiske, kloge kommentarer på min blog.

  Jeg er blevet SÅ klog af dine små fif.
  Knus på en torsdag i februar.

  SvarSlet
 23. Kære Hanne - hvor skønt at se, hvor ihærdigt du forsøger at overvintre dine planter. Jeg har jo godt anet, at du er en 'klog kone' på planter, og nu har Høneballehaven sagt, at jeg skulle spørge dig. Har du nogle gode råd om overvintring af duftgeranium? jvf. mit lidt triste indlæg på Aitos have??

  SvarSlet
 24. Sødeste Hanne
  Jeg vil egentlig have sendt dig en mail, men kunne ikke lige finde din mail-adresse nogen steder. Jeg ville egentlig bare høre, om du er ok? Du plejer jo ikke at være så stille. Det er selvfølgelig helt ok at tage en lille pause (det skal du ikke høre et ondt ord for), men ville som sagt bare lige sikre mig, at der ikke var noget galt.
  Knus Signe

  SvarSlet
 25. Hej Signe
  Hanne holder blogpause, da der er lidt sygdom i familien. Også jeg har bekymret mig og spurgt til hende på mail :o)Vi håber I snart er friske igen Hanne.
  Kh
  Lisbeth

  SvarSlet
 26. Kram og varme Helbredende, optimistiske tanker også fra mig.
  Vi savner dig og tænker på dig, skal du bare vide. Men føl dig nu ikke forpligtet til at skulle svare eller lave indlæg. Lov os det!!!

  <3
  Marianne

  SvarSlet
 27. Hvor er I søde allesammen, sådan at bekymre jer om mig :-)
  Det har som sagt været en lidt hård uge med sygdom og for meget at se til. Men det går den rigtige vej, og jeg vender snart stærkt tilbage. Det lover jeg :-)

  SvarSlet