søndag den 1. september 2013

Ind og ud af hospitalet, og krukkerier.


Jeg har desværre været nødt til at tage et par overnatninger på neurokirurgisk afdeling i den forløbne uge. Første gang fra fredag til lørdag i sidste uge, og senest fra onsdag til fredag i denne uge. Det viste sig heldigvis kun at være en meget overanstrengt skulder, men den spjættede så meget at vi/de var i tvivl om det var epileptisk eller krampe. Det var en stor lettelse at det ikke var andet, men meget problematisk, da jeg jo er nødt til at gå med min arm i en slynge, og det er det som belaster skulderen/nakken. Samtidig var det rædselsfuldt at være på hospitalet igen, og det gav mig det sidste dyk til en dum psykisk nedtur. Jeg er heldigvis blevet sat op i antidepressiv medicin nu, for jeg har jo brug for mentalt overskud, til både genoptræningen og kampen mod kræften. Men hold op hvor er jeg træt af at der hele tiden støder nyt til :-(


Så det er bare med at komme ud og nyde blomsterne så meget jeg kan. Der er endelig ved at komme lidt gang i Dahliablomsterne nu. Her er det den skønne 'Lilac Time' med meget store blomster.


Den er kommet lidt på afveje i det orange krukkebed. Men det er for besværligt at flytte rundt på de store krukker og planter nu, så den må stå der og matche med Lathyrus 'Black Night.


Og endnu en af frølingerne fra sidste år er også sprunget ud 'Dahlia variabilis 'Doppia in Miscuglio'. Jeg kan godt lide rødt i mine orange bede, så den er velkommen.


Og endnu nogle af de overvintrede gladiolus viser deres smukke blomster, 'Rose suprême'.


Den skønne blomst står nu herinde i en vase, for blæsten i går var for meget for den. Men det er jo dejligt at kunne nyde den indendørs, da vi ikke har udevejr.


Sidste efterår havde jeg stadig nogle af de høje blandede Nicotiana, som jeg ikke havde fået plantet ud, så de røg i det opvarmede drivhus. De står nu blandet i en stor krukke, og jeg NYDER dem. Jeg sår dem nemlig normalt hvert eneste år, men det har jeg selvfølgelig ikke nået i år


De har den skønneste duft hen under aften.


Til sidst et billede til Høneballe Lisbeth som for længe siden spurgte til min Marmelukærmebusk. Den har det fint i sin store krukke, men den er godt nok en tørstig fætter :-)

10 kommentarer:

 1. Hej Hanne
  Tak for billedet af din Mamelukærmebusk, den ser fin ud, men vand skal der til, kan jeg forstå. Dine dahliaer er også fine, pyt med de ikke passer i farverne, hovedsagen er, at du kan nyde dem og forhåbentlig få det bedre ved at nyde dem og pusle om dem.
  Jeg kan godt forstå, at det var en lettelse at finde ud af, at det "kun" var en overanstrengt skulder. Puha den ene nedtur efter den anden må være meget belastende for psyken, det forstår jeg godt. Godt at høre, at du bliver medicineret, så du får det bedre.
  Flot du har lavet indlæg til os i dag, hvor du garanteret synes, at efteråret er rykket noget tæt på.
  Håber du klarer det hele, jeg tænker på dig.
  Knus Lisbeth

  SvarSlet
 2. Dejlige billeder du viser fra din have - jeg forstår godt, at du nyder tobaksblomsterne ekstra meget. Det er da også pokkers, at du/I skal have igennem sådan nogle anstrengende oplevelser med helbredet. Selvom det viste sig at være noget harmløst, kan det jo sagtens genere dig i hverdagen.

  SvarSlet
 3. Hej Hanne. Det var nogle gode billeder og hvor har du meget i blomst stadigvæk. Jeg håber, du kan nyde det rigtig meget, så du får overskud og energi og får det bedre. Godt at du har haven og din familie og godt at lægerne kan hjælpe.

  SvarSlet
 4. Håber du må nyde dine skønne, skønne blomster, alt hvad du overhovedet kan, Hanne! Tøv heller ikke med at få dem ind i vaser nu. Tænker ofte på dig!

  Hjerteligst

  SvarSlet
 5. Dine krukker ser skønne ud, man kan se du holder af dem :)
  Godt du får hjælp til at holde modet oppe, og rigtig god bedring.
  KH
  Marianne

  SvarSlet
 6. Hej Hanne
  Hvor har du stadig mange skønne blomster at nyde i haven, jeg er især vild med krukken med det blandede nicotiana ;o)
  Jeg kan godt forstå det er svært at holde hovedet højt, men godt du får hjælp og sommeren vender vist tilbage sidst på ugen ;o)

  SvarSlet
 7. Hvor er det godt at du har alle dine skønne blomster til at sætte lidt fut i humøret... du får bare et stort KNUUUUUZZZZ herfra! :)

  SvarSlet
 8. Hej Hanne
  Godt du er kommet hjem igen, så du kan komme ud og nyde din dejlige have, med alle de dejlige blomster der stadig er gang i hos dig ! Hvor ser farverne i dine tobaksplanter fine ud, også sammen med den lille ponpon dahlia!
  God aften
  Mange hilsner
  Anita

  SvarSlet
 9. Godt det kun var lidt skulderproblemer. Nicotiana er uundværdlig i haven, det synes mine snegle også, de har spist rub og stub. Næste år kommer de i en sneglesikker krukke.
  Henrik

  SvarSlet
 10. Hvor har du dog mange smukke blomster. Din gladiolus har vel nok en dejlig farve.
  Tak for kigget.
  Ønsker dig god bedring.
  Nyd blomsterne og pas på dig selv.
  Knus Aase Marie.

  SvarSlet