onsdag den 4. september 2013

Hejren kom forbi :-(


I eftermiddags ved 14-tiden sad jeg ved min computer her i stuen. Cristina kom herind og udbrød at der sad en KÆMPE fugl i haven!
Jeg røg op! For jeg ved desværre godt hvilken kæmpe fugl, der kan finde på at komme forbi.
Og øv øv, det var hejren: Den sad i den øvre dam, da vi opdagede den, men fløj så op på espalierhegnet, inden vi fik hentet kameraet.


Derefter fløj den over på drivhuset. Jeg var bange for, at det skulle brase sammen under det monstrum af en fugl.


Jeg synes desværre, at man næsten kan se på dens tykke hals, at der er mindst én af mine guldfisk i.


Den var fuldkommen ligeglad med, at jeg råbte af den, og fløj først da Frostie for gøende ned imod den.


Den fløj hen på vores nabos nabos tag.


Og der sad den så i næsten 3 timer. Bemærk i forhold til det forrige billede, at den har lavet en stor fugleklat ned ad taget.


Den sad lige så frækt og pudsede sig,


 og holdt øje med min dam.


Jeg var nødt til at blive siddende ude i haven, indtil Michael kom hjem og vi fik sat nogle ekstra snore op. Vi har fjernet en stor græs her i midten af dammen i sommers, og jeg havde godt tænkt, at det nok var lidt for åbent, men vi havde bare ikke fået sat en snor op.

Denne del af dammen er kun 50 cm dyb, og når vandet synker pga. fordampning, kan hejren stå her og smovse, hvis ikke snorene er der.


Det var her i den øvre dam, den stod til at begynde med.


Nu er der fyldt ekstra vand i og som sagt flere snore.
Jeg var rigtigt ked af det, da jeg begyndte på indlægget, fordi jeg har hygget mig med at sidde og nyde fiskene hele sommeren. De er 3 år gamle og har overlevet 2 vintre. Og der var intet spor af nogen af dem.

Men nu har vi lige set 3 af dem :-) Det ser ud som om, at fuglen fik fat i min største hun. Trist, men dejligt at den ikke fik dem alle. Jeg ved til gengæld af erfaring, at den vil prøve alt i den kommende tid på at få fat i resten, så jeg håber, at de kan finde ud af at gemme sig for den.9 kommentarer:

 1. Uha, Hanne - sikke en historie. Hvor ærgerligt at den åd fisken og sikke en frækhed at sidde der på naboens tag og skide mens den holdt øje med jer. Jeg husker vi før har talt om en plastik hejre, som vi har god gavn af, men denne her helt levende hejre vil nok være ligeglad, nu da den har smagt af retterne hos jer. Trods det er det nu gode billeder :)

  SvarSlet
 2. Kan fiskene gemme sig, f.eks i et drænrør? Jeg kan godt se, det er ærgerligt, men synes nu alligevel det er en flot fugl.
  Det ser forøvrigt rigtig godt ud ved dammen.

  SvarSlet
 3. Øv hvor ærgerligt, at dine fisk røg i maven på den. Der er meget der truer i naturen, hos mig er det et rådyr, som har taget to smukke rosenknopper. Håber at resten af dine fisk forstår at gemme sig for det grimme dyr.
  Knus Lisbeth

  SvarSlet
 4. Øv Øv - men godt du var hjemme og kunne redde resten af fiskene ;o)

  SvarSlet
 5. Jeg synes fiskehejren er en flot fugl. Vi ser den også af og til flyve hen over åen, som kun ligger godt 100 m væk.
  Desværre er den også en bandit, og det er rigtig ærgerligt, når den bruger private havebasiner som spisekammer. Det lyder lidt voldsomt, at den ikke er mere sky, end den kan sidde i flere timer på et tag, og vente på du forsvinder fra din have. Håber snorene holder den på afstand fremover.

  SvarSlet
 6. Vi har rigtigt mange hejrer i vores område med mange søer. Plastichejrer hjælper ikke på dem! Min bror har fyldt sit bassin flere gange…og det spotter de fæle fugle hurtigt! Nu er han også i gang med snoretræk over det hele!
  Så jeg føler med dig Hanne, det er jo en halvdyr affære, at fylde søen op påny. Øv

  SvarSlet
 7. Vi har ingen fisk, den kan tage, så jeg ville vældigt gerne have besøg af hejsen; men så kommer den nok netop ikke.

  SvarSlet
 8. hej Hanne .. øv at den fik held af at ta en af jeres fisk..

  Det er en imponerende stor fugl , jeg kan mindes at jeg har set den 1 gang i de 18 år vi har boet her , og tænkte hvad var det for en`, ??, men så fortalte naboen at den havde været forbi hendes lille dam i haven,..
  Kan du ikke ligge noget stor masket tråd hegn ned over din lille dam, hvor græs og andet nemt kan vokse op imellem..

  SvarSlet
 9. Det er en stor og imponerende fugle! Men ret ærgerligt, at få taget sine fisk fra dammen :( Godt den kun fik næbet i Èn fisk.
  Jeg håber alle snorene hjælper på problemet.
  K.Gro

  SvarSlet