torsdag den 13. juni 2013

Som et lyserødt vandfald, og mit Dahlia-'mareridt'.


Den ligner et brusende vandfald af lyserødt der for enden af vores carport, min skønne dronningebusk.


Jeg synes den er smukkere end nogensinde i år.


Jeg plejer at klippe den lidt i form foroven, så den holder sig på højde med carporten. Men det fik jeg ikke gjort sidste år, og det er jeg glad for nu.


For dette syn er da meget kønnere end et kedeligt tag.


Jeg har lige været tilbage i 'arkivet', og den er plantet i 2001.


Og så til mit 'mareridt'. Det er selvfølelig sagt i sjov, og også lidt af et luksus-'problem', vil mange nok mene.


Det I ser her, er samlingen af mine overvintrede Dahlia. Der er også nogle gladiolus, og helt nede i højre hjørne min chokoladeblomst, som vist kører på 5. år nu.


Jeg talte Dahliaerne i går og der er 39! Kun 3 har ikke spiret (endnu). Jeg overvintrer dem jo 'plantet' i potter i det frostfrie drivhus. Og det er kun derfor, at de har klaret sig. For først i april kunne Michael bare hive dem allesammen frem i lyset og give dem en enkelt tår vand. Da var de første faktisk begyndt at spire. Siden har de fået gødning en enkelt gang, og jeg har nippet toppen af nogle af dem.


Jeg har også en håndfuld frøplanter fra sidste forår, som ser lovende ud. De står stadig beskyttet i Driverhuset.

Og mareridtet består så i, at jeg selvfølgelig ikke kan komme til at plante dem ud i bedene i år, og jeg har slet ikke store krukker nok til dem allesammen. Men de må bo i de potter, de er i, og så vil jeg se om jeg kan få nogle gødningspinde, jeg kan stikke ned i potterne. Det er nemlig nemmest at vande 'krukkebedet' med spreder på vandslangen, men gødning skal de jo have, når de står i potterne.

***** 
Jeg blev MR-scannet fredag og PET-scannet i går. Og jeg har fået tid til svar og planlægning af immunbehandlingen næste torsdag den 20.

13 kommentarer:

 1. Den er så fantastisk din dronninge busk, helt vildt :)

  Kan godt se at det er lidt et problem når krukkerne ikke er store nok :/ men mon ikke de kan blive til noget igen.

  Håber for dig at svaret bliver positivt Hanne <3

  Haveknus Annette

  SvarSlet
 2. Hej Hanne
  Godt med et livstegn. Jeg synes ellers at mine dronningebuske er store og flotte, men her kan jeg ikke være med, til gengæld har jeg tre :) Den er fantastisk smuk, det var da godt, du ikke fik klippet i den sidste år.
  Georginer, flot at du har så mange og kan blive ved med at overvintre dem år efter år, og en chokoladeblomst på 5. år. Det lykkes ikke for mig. Dog lykkedes mine georginer, til gengæld overlevede de ikke alle at komme ud i jorden, de var ellers begyndt at spire, og det var ikke for tidligt, men nej noget gik galt, så der er bare pletter, der hvor de skulle stå.
  Håber alle scanninger er gode, krydser stadig fingre og alt det der, og er glad hver gang, der er nyt fra dig.
  Knus Lisbeth

  SvarSlet
 3. Din dronningebusk er skøn. Sikke et fint, lyserødt, hængende brus.Det er så flot med de lange,nedhængende grene.
  God aften!

  SvarSlet
 4. Sikke da en da dronning, der så forkæler vores allesammens dronning. Pyhhh, sikke mange potter du har at vande, dejligt der kom noget fra luften igen. Vent lige lidt med at købe gødningspinde, der skulle gerne komme en lille pakke til dig :) kram Anne Mette

  SvarSlet
  Svar
  1. Din bølle, Cugina mia. Sådan at sende mig en pakke :-) Den er ikke kommet endnu, så jeg vender tilbage. O du har ret, min 'vander' Michael, nyder at der er blevet vandet fra oven et par dage nu :-) Knus

   Slet
  2. Den skulle gerne komme i denne uge - den kommer fra 'et sted', som så, argh, præcis nu er lidt forsinket. Så der er krudt og kram i pakken, men ikke så meget charme ;) Denne uge, ellers finder vi en anden løsning. Jeg har tiden og du, I, har nok om ørerne lige nu, cara mia.

   Slet
 5. Ja der er noget særligt ved Dronningebusken kaskader af blomster, jeg nyder min nabos kæmpebusk, for jeg har ikke selv plads til den. Det er godt nok også en masse dahlier du er indehaver af! Men de er jo skønne, når de blomstrer senere på sæsonen.
  Håber alt går vel d. 20.!

  SvarSlet
 6. jeg skulle flytte for et par år siden, og havde ikke mulighed for at få planterne fra min gamle have i jorden. så jeg allierede mig med lederen af min nærmeste ALDI butik og kom hver dag for at hente hendes tomme sorte blomsterspande. så borede jeg huller i bunden af dem og plantede blomster. Det var gratis og fungerede fint. Så længe dahliaerne har godt dræn og gødning nok.

  Smuk dronningebusk :)
  KH
  Marianne

  SvarSlet
 7. Smuk dronningebusk. Vi har lige plantet en lillebitte én, men det varer jo noget før den ligner jeres :-)

  Held og lykke d. 20.!

  SvarSlet
 8. Fantastisk Dronningebusk!

  Er det på Herlev den 20. eller på Riget?

  Hjerteligst

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Zep. Det er desværre på Herlev, ellers havde jeg kigget forbi, kan du tro. Knus Hanne

   Slet
  2. Havde lige håbet, at vi kunne få et glimt af hinanden, ja. Men rigtig meget pøjpøj med det Hanne! Tænker ofte på dig :D Jeg er nu igang med nedtælling af strålerne; Har fået 18 gange og mangler kun 12 nu :D (og indtil videre har det ikke været slemt).

   Hjerteligst

   Slet
 9. Det var dog et skønt mareridt Hanne ;0) Sikke en frodighed og blomsterflor der venter til august ;o) Din dronninge busk er helt formidabel smuk - berusende dejlig :0)

  Knus Dorthe

  SvarSlet