torsdag den 24. januar 2013

Lyserøde snydere i drivhuset

 
I dag var jeg ude og vande i det opvarmede drivhus, og så måtte jeg ind efter kameraet, for at dele disse to lyserøde 'snydere' med jer :-)

 
Det er Tatarisk Gedeblad, Lonicera tatarica, som er gået helt galt af årstiden.

 
Den er simpelthen SÅ yndig.
Og for mig minder den helt utroligt meget om Blogland.
Jeg så den nemlig første gang her hos Signe, lige da jeg var begyndt at følge med på havebloggene, og lige inden at jeg startede min egen blog.
Jeg blev meget forelsket i den på Signes billeder. Næste dag var jeg på skolens fodboldbane og lufte Frostie, og så opdagede jeg at der faktisk står flere slags af den kønne busk derovre.

 
Så om efteråret klippede jeg et par grene af dem og stak i jorden. Kun denne ene overlevede, men jeg er til gengæld så glad for den at jeg ikke turde lade den overvintre udenfor fordi den stadig er så lille.

 
Den anden lille snyder er en lille løvemund.

 
I efteråret fandt jeg flere små selvsåede planter i flisefugerne på terrassen. De blev pottet op og står nu i drivhuset. Men det er kun den ene som er stor nok til at blomstre allerede.

 
Jeg fik et helt sug i maven i dag dernede i drivhuset ved tanken om at det snart er forår :-)
 
*****
 
Det er første gang i år, at jeg har mærket denne forventningens glæde, og hvor var det dejligt.
Det går nemlig bedre med humøret for øjeblikket. Jeg fik ekstra anti-depressiv medicin før jul, for at kunne klare det hele, og jeg tror at det begynder at virke rigtigt nu. Og jeg håber sådan at virkningen holder :-)

16 kommentarer:

 1. Nej hvor er det dejligt med rigtige blomster her i Januar også selv om det er "lidt" snyd, så er det rigtig skønt alligevel :)

  Tak for det, nu blev det lige endnu mere svært at vente på det der forår ;)

  Haveknus
  Annette

  SvarSlet
 2. Det gør jeg også, altså håber at det holder, men mon ikke de små blomster i drivhuset også kan skubbe lidt på. Jeg kan godt forstå, at du fik et sug i maven, hvor er de søde og dejligt at tænke på, at det snart er forår, og du kan begynde at glæde dig til det. Jeg glæder mig til, at du snart er med her igen, så meget som du selv synes selvfølgelig.
  Det var et dejligt indlæg, tak for det.
  Knus Lisbeth

  SvarSlet
 3. Små skønne overlevere - ligesom deres "plejemor" :-)

  SvarSlet
 4. Dejligt med lidt tyvstart :-) Og lys og forår er da i hvert fald et godt grundlag for en lysere fornemmelse inden i ...

  SvarSlet
 5. De er meget smukke, og jeg husker også godt vores begejstring over Tantarisk Gedeblad, da Signe viste den frem for snart længe siden.Forhåbentig bliver din også til en stor og fin busk på et tidspunkt. Hvor er det skønt for dig at du har dit opvarmede drivhus, sikke en dejlig ting at ha'.

  Haveknus fra Ulla

  SvarSlet
 6. Hvor ER det skønt at høre, Hanne! OG tak skøbne de har da timingen i orden, dine små "snydere". (Selvom det er udenfor "åbningstiden".). ;)

  NU har jeg også fået mig en ny darling - den der gedeblad.... uh, den er nuser!

  SvarSlet
 7. Løvemund på denne årstid. Det var lige godt sXXXXX!! Heldige dig :O)

  SvarSlet
 8. Hej Hanne, tak for fine fotos fra drivhuset.Jeg kan især godt lide den Tatarisk Gedeblad, jeg kender den ikke.
  Jeg har kigget på gamle fotos, jeg kan se du har egern. Det kunne jeg godt tænke mig i min have, jeg har eller en del høje træer.
  jeg får hår hos min frisør, det skulle holde rådyrene lidt på afstand, men jeg tror ikke det hjælper, men fuglene bruger hårerne til redebygning, så det er da genbrug:-)
  mange hilsener Hanne.

  SvarSlet
 9. Hvor er det dejligt med dine fine små blomster på denne årstid :-)
  Nede på arbejde har vi sat et par afrikanske liljer til overvintring i personalerummet, som har store vinduesflader. En af dem har fået blomst nu. Den er mere mat i farven end de blomster der er om sommeren, men det er alligevel dejligt at se på.
  Godt at læse, at dit humør er blevet bedre på det sidste :-))

  SvarSlet
 10. Tatarisk Gedeblad kender jeg ikke men lonicera er det ikke en kaprifolie? Skøn er den ihvertfald men så er den tidligt ude! Det kan være den så blomstrer 2 gange på et år. Jeg må ind og Google den!

  SvarSlet
 11. Fantastisk livslyst i dit opvarmede drivhus, ikke noget at sige til at det også varmer langt ind i sjæl og hjerte. :)

  SvarSlet
 12. Kære Hanne

  På alle måder et positivt indlæg, som er en nydelse at læse.
  Livsbekræftende. Yndige små forvirrede planter du viser. Jeg kendte ikke denne gedeblad, og det er vist en fejl - så tak for kigget. Hvor mange grader har du dog i dit drivhus?

  SvarSlet
 13. Er du da helt tovlig, hvor er den skøn den lille gedeblad. Jeg tror jeg skal på besøg hos Signe og tyvstjæle en stikling, for den må jeg da bare eje.
  Det glæder mig at dit humørbarometer er stigende :))
  Knus fra Lene

  SvarSlet
 14. Tak for kigget ind i dit drivhus. Man bliver i så godt humør af at få lidt forår på forskud. Den tatariske gedeblad er virkelig yndig. Jeg kan se, at du har sat bobleplast for glasset. Det vil jeg prøve at huske til næste år.

  SvarSlet
 15. jamen så livsbekræftende at se den spæde blomst, kan godt forstå det gav et sug i maven og glæde at nu begynder der snart et helt nyt forår..tak for kikket fra ny blogger hilsen grethe

  SvarSlet
 16. Sikke et par helt fantastisk, vidunderlige lyserøde at blive overrasket med! SÅ yndige og sarte i vinterens billed. Forunderligt!

  Sender dig en masse lyserøde hilsener og smil, Hanne!

  Hjerteligst

  SvarSlet