fredag den 27. juli 2012

Her er jeg igen :-)


Hej igen :-)
Jeg var slet ikke opmærksom på, at det var så længe siden, jeg havde blogget.
Men jeg har simpelthen bare været for træt.
Havearbejde er det godt nok heller ikke blevet til ret meget af. Men heldigvis er min have så veletableret, at den er skøn alligevel.
Selvfølgelig gør det mig lidt ked af det, at jeg ikke kan holde den som jeg plejer i år. Men det er jo så lille en ting i den store sammenhæng. Så jeg prøver virkelig at fokusere på alt det skønne, som trives derude.
Som f.eks. mine skønne, lyserøde pom-pom valmuer.


Jeg elsker dem simpelthen, fordi de er så 'bløde' og lyserøde :-) Jeg har haft dem i mange år, og de klarer såningen selv hvert eneste år.


Er de ikke et skønt syn? Dette er det nye lille stykke bed, som jeg anlagde ved den øvre dam. Og jeg får altid flest valmuer på nyanlagte stykker, fordi der stadig er lys nok for dem til at spire.
På espalierhegnet bagved blomstrer Clematis 'Remembrance'. Det er den mest blomsterrige Clematis, jeg kender, og det var også derfor, at jeg købte den i London for nogle år siden.


Men I skal nu også se en anden af mine små nye skønheder fra sidste år. Mjødurt, Filipendula rubra 'Venusta'. Jeg så dem på videoklip fra CDs have og spurgte ham om navnet, for den måtte jeg bare eje.


Og den har bestemt ikke skuffet mig med sit bløde, lyserøde look. Den kan godt lide lidt fugt, så den står ved den øvre dam. Og så får den et skvæt vand ind imellem, når jeg går forbi.
Den er afblomstret for i år nu, men jeg delte den, da jeg købte den, og har én til i forhaven. Den står mere skygget, så den er kun lige kommet i blomst.

***********

Som jeg skrev i mit forrige indlæg, var jeg indlagt på Herlev igen i sidste uge til 5-dages Interleukin-kur. Føj for den, hvor var jeg dårlig denne gang. Jeg havde over 39 i feber fra de startede droppet til de slukkede det lørdag middag. Så jeg var helt væk meget af tiden og sov. Desværre havde jeg også virkelig meget kvalme og kastede op hele tiden. Så nej, det var godt nok ikke sjovt.
Men det er så 2. gang, som er overstået nu.
Nu har jeg en ekstra uges 'ferie', fordi jeg skal PET-skannes fredag den 3. august.
Jeg får svaret den 7., og der får jeg så også min Interferon-sprøjte, hvis jeg skal forsætte med behandlingen. De stopper den kun, hvis den overhovedet ingen effekt har haft, og det har min jo. Så jeg er næsten helt sikker på, at jeg skal have 2 x 3 ugers forløb mere.

Men indtil da prøver jeg at glemme det så meget jeg kan, og jeg har heldigvis endelig fået lidt kræfter, så jeg kan nusse i haven.

28 kommentarer:

 1. Dejligt at høre fra dig søde Hanne og hvor er det fine pastel-nuttede blomster du viser.
  Håber du kan nyde din såkaldte "ferie".
  Kæmpe knus
  Lone

  SvarSlet
 2. Ejjjj.. hvad søde er dine lyserøde valmuer. Kan jeg få frø i efterår? :)

  SvarSlet
 3. Kære Hanne
  Godt at høre fra dig igen og se dine skønne lyserøde valmuer. Clematis i baggrunden ser også fin ud, ja og mjødurten, jeg har også en, men kender ikke efternavnet på min:o)
  Dejligt at du kan nyde din have lidt igen ovenpå den omgang. Det lyder ikke rart og det er det garanteret heller ikke, men vi glæder os med dig over, at det har en effekt, så du forhåbentlig snart kan komme på toppen igen.
  Knus
  Lisbeth

  SvarSlet
 4. Ja sikke nogle skønne valmuer du har og så tæt de står.
  Så gælder det om at nyde din dejlige have, og - her taler jeg for mig selv - det er så vigtigt også at nyde ikke kune at yde!
  Det er nogle dejlige tøserfarver du har i de bede du viser!
  Pøj pøj med din videre førløb i behandlingen!
  Varme sommerhilsener og positive tanker til dig

  SvarSlet
 5. Det er nogle skønne lyserøde pudderkvaster du har, kan godt forstå at du elsker dem, godt du har din have du kan fokusere på. Jeg sidder lige nu pa terrassen og nyder synet at de lilla linaria, jeg fik at dig sidste år, de er bare så skønne.
  Held og lykke med dit videre forløb i behandlingen.
  Knus
  Annette

  SvarSlet
 6. Kære Hanne,
  Hvor er det dejligt at høre livstegn fra dig igen :)
  Dine lyserøde valmuer er helt pragtfulde, og hvor er det dejligt at de bare kommer igen og igen.

  Det er en sej omgang du skal igennem, men det er skønt at behandlingen har en effekt. Lad os trods alt håbe at du skal have endnu et 2 x 3 ugers forløb. Held og lykke med det!

  SvarSlet
 7. Kære Hanne
  Som jeg skrev i min kommentar i dit forrige indlæg var det dine lyserøde pompon valmuer der stod på spring og som jeg nu også har glæde af i mit runde staudebed:)
  Mjødurten er også ret dejlig, den bliver jeg vidst også nødt til at indføre - candyfloss passer godt til pudderkvasterne kan jeg se.
  Hvor er det godt at du har "ferie" mens vejret er godt så kan nyde det ude i haven. Forsat held og lykke med det hele.
  Knus
  Lisbeth

  SvarSlet
 8. Hej Hanne.Ja! jeg er også glad for at høre fra dig.Skønne rosa valmuer.
  Krydser fingre for at din behandling har hjulpet.Pøj-Pøj med
  det videre forløb.Nyd de gode dage i haven. Knus Jette

  SvarSlet
 9. Hyggeligt at høre fra dig igen.Dit lækre,lyserøde univers må da give dig kræfter til også at stå det videre forløb igennem.

  SvarSlet
 10. Jeg har notert både den roa valmuen og Mjødurten. Begge vil passe flott inn her.

  Lykke til i den videre behandling.

  SvarSlet
 11. Hej Hanne - det er dejligt at du igen har lidt overskud til at nyde haven og også lige blogge lidt.
  Jeg tænker på dig hver gang jeg runder min nye "lilla afdeling" hvor "Hanne´s Linaria" står så fint. Det er så hyggeligt med vores bytteplanter og byttefrø.

  SvarSlet
 12. Jeg blev glad allerede da jeg så overskriften...tillykke med at denne etape er overstået. Nyd nu dine "fridage", de kræfter du har at gøre med og dine skønne valmuer og hvad der ellers trives af sig selv i haven.
  Haveknus fra mig :o)

  SvarSlet
 13. Godt at "høre" fra dig igen, og så endda med smiley og billeder fra en skøn have. Håber dine batterier bliver fuldt opladt igen, så du er klar til næste runde. Godt kæmpet!

  SvarSlet
 14. Dejligt at høre fra dig igen søde Hanne - jeg blev så glad, da jeg så i min blogliste, at der var nyt fra dig.
  Jeg har også de lyserøde valmuer. Gad vide om ikke det er frø fra dig? Jeg er snart ved at miste overblikket over alt det, jeg har fået fra alle jer andre skønne og gavmilde bloggere.
  Og den der klematis skal jeg vist lige have tjekket ud. Jeg kunne godt bruge en rigtig blomsterrig en af slagsen, og på afstand ser den da helt fantastisk ud :-)
  Det lyder som om, der har været er rigtig barsk omgang, du har været igennem, men dejligt, at du lige får en lille "ferie", hvor du kan nå at komme lidt til kræfter igen - og få lidt overskud til at nyde at det skønne.
  Store knus og kærlige tanker
  Signe

  SvarSlet
 15. Hej Hanne dejligt med de skønne sommerpostkort fra dig og din fine have. Rart for dig, med et lille pusterum fra den barske omgang du/i gennemlever denne sommer. Så er det godt at have en veletableret have der ikke svigter, selvom den bliver lidt forsømt lige nu ;o) jeg håber du nyder disse skønne sommerdage, sug sol og energi til dig ;o)

  SvarSlet
 16. Altid dejligt at høre nyt fra dig, især når det er godt nyt. Super smukke billeder fra din have, kan godt forstå du nyder den i fulde drag når du nu har mulighed for det.
  Godt kæmpet, keep up the spirit...
  Hilsen Susanne

  SvarSlet
 17. Åh hvor jeg under dig en lille "ferie" hjemme i din skønne skønne have Hanne.Jeg kan godt forstå du nyder de skønne valmuer der svæver henover bedene oven på sådan en barsk omgang .....de ser bedårende ud.

  Kæmpe Knus Dorthe

  SvarSlet
 18. Dejligt at høre fra dig igen. Skønne valmuer, jeg har også sået nogle i år, men de er desværre ikke kommet. Håber at behandlingen går godt.

  Gitte

  SvarSlet
 19. Dejligt at høre nyt fra dig igen Hanne. Skønne billeder fra din dejlige have. Jeg kan godt forstå du er vild med de lyserøde valmuer - hvor er de skønne.
  Held og lykke med de kommende behandlinger.

  SvarSlet
 20. Hvor er du sej :O) og hvor er det godt at høre fra dig igen.

  Jeg nyder også de fantastiske fyldte valmuer i forskellige farver. Jeg har dem også i de lilla nuancer.

  knus og masser af go energi til dig :O)

  SvarSlet
 21. Hej Hanne. Dejligt du er lidt på banen igen. Skønne billeder du der viser os. Den der mjødurt er da helt fantastisk. Godt din have er så veletableret at den kan klare sig uden din kærlige hånd.. Håber dog snart du kommer så meget på højkant, at du kan give den en ordentlig "omgang"..

  Mange tanker og hilsener herfra

  SvarSlet
 22. Kære Hanne. Skønt og høre fra dig igen. Det er en barsk omgang. Flotte valmuer du har og den Mjødurt kan jeg godt forstå du faldt for, hvor er den flot.

  Ha´ det godt Hanne og nyd nu endelig din "ferie".

  Mange tanker og hilsner
  Lise Lotte

  SvarSlet
 23. Hej Hanne. Det var skønt at høre fra dig igen. Jeg er helt enig med dig i, at lyserødt er dejligt. Dine valmuer er godt nok smukke, sådan nogle har jeg aldrig set i virkeligheden. Din mjødurt er også smuk. Jeg tror faktisk CD har den med i sin video fra i går! Jeg håber, du kan komme lidt ovenpå i din "ferie". Forhåbentlig bliver vejret så godt, at du kan nyde din have. Jeg synes, du skrev det så fint, da du skrev at selvom haven ikke blev passet helt lige så godt, som du plejer, så var det kun en lille ting i det store sammenhæng! Og hvor er det godt, at du har din have til at gå på opdagelse i og følge blomsterne efterhånden som de springer ud og vokser til. Det er sundt for sjælen. Jeg håber, at det gode vejr fortsætter i næste uge, så vi allesammen kan nyde vores haver!

  SvarSlet
 24. Dejligt at høre fra dig igen og nyde synet af dine vidunderlige lyserøde pudderkvaster af valmuer, hold op hvor er de flotte og med clematissen i baggrunden. Håber du har fået suget en hel uges solskin til dig så du har noget at stå imod med i det videre forløb.

  Kh Ulla

  SvarSlet
 25. JA, den Mjødurt er da ganske bedårende.
  Jeg har heller ikke være "på" i lang tid. og kan næste ikke undvære det, men har heller ikke kræfterne til det. Særligt ikke her i varmen og blæsevejret, som mit sansesystem absolut ikke er glad for.

  Hvor er det godt at høre, at din have bare opfører sig godt, nu hvor du skal bruge kræfterne til at komme dig oven på alt det, du bliver udsat for. Det har du jo dig selv at takke for, fordi du ellers altid er så flittig og gennemtænkt i dit havearbejde.

  Ja, det der med at man på forhånd bare ved, at man får det rigtigt dårligt igen inden for kort tid, giver én virkelig evnen til at nyde nuerne. De gode, de næsten gode og dem, der holdes ud.

  Jeg tror du var god til det i forvejen, men den evne, er der ingen der kan tage fra dig. Og den er langtidsholdbar og kan forhåbentligt genanvendes i det uendelige (eller ind til vi alligevel ikke skal bruge den mere). ;)

  Jeg kan mærke din indre flamme, og det gør, at jeg tror du er optimistisk stadigvæk. Det gør mig SÅ glad.

  Tak fordi du lige mobiliserede nogle kræfter til at skrive til os.

  Du gør Så mange glade. Også når du ikke er på (for jeg tror der er mange, der som jeg surfer rundt på din side og "kikker ind" i din have, mens du "holder fri".

  Knus og kærlige varme hilsner til dig og dine fra M

  SvarSlet
 26. Hvor er dine valmuer dog smukke. Jeg forstår godt, at du nyder dem.
  Jeg holder meget af valmuer, og de kommer rundt omkring i min have.
  Kan du ha` det godt.
  Tak for kiget.

  SvarSlet
 27. Hvor er de skønne dine lyserøde pom pom valmuer. Håber din familie husker at plukke en buket fra haven til dig, når du ligger der og ikke kan andet.

  Rigtig god bedring
  Birgitte

  SvarSlet
 28. Kære Hanne

  Jeg er ofte forbi din side og ruller ned i dine indlæg og læser mange af dine gamle, nyder din fantastiske have (ÆV altså, at jge ikke kunne komme den dag sidste år).

  Jeg vil bare sige til dig, at du er meget i min bevidsthed til trods for alt muligt i mit eget liv og min egen familie.

  Jeg håber sådan du kikker tilbage på dine egne indlæg og kommentarer ind i mellem, for de er så gode. Man kan overraskende nok godt gøre sig selv i godt humør ved at gense gode tider (blogging og "hav´ing").

  Og så håber jeg også, at du stadig har de indre (og ydre selvfølgelig) kræfter til at arbejde dig igennem de svære og sure tider, du er midt i. Der er ofte stor opbakning i starten af et svært sygdomsforløb, og så kan de knibe påå den lange distance. Men du skal vide, at når jeg tænker på dig, så er der helt sikkert rigtigt mange, både i din omgangskreds og her i blogverdenen, der har dig i tankerne. Og det er lige så godt som bøn.

  Så når du har det skidt (forfærdeligt), så læn dig tilbage i puderne og husk på, at lægerne og alle de gode tanker arbejder for dig og din helbredelse.

  NU et varmt velment og helbredende knus til <3 dig <3 fra mig.

  SvarSlet