onsdag den 28. marts 2012

Endnu en tulipan

Så er endnu én af mine små botaniske tulipaner sprunget ud.
Det er den lille Tulipa kaufmanniana 'Hearts Delight'.


Jeg havde egentlig ikke planlagt at være regnorm igen, men tulipanen er så skøn på undersiden, så vi må kravle lidt rundt igen.Jeg kan så godt lide dens glade gule midte. Den minder mig sådan om et lækkert blødkogt æg :-)


Den har fine stribede blade og formerer sig fint, så jeg har den en del steder efterhånden.


Og så er det virkelig forår. Forsythiaen er sprunget ud.
Disse billeder er fra i går, og i dag sprang den endnu mere ud.


Jeg har kigget tilbage i billederne fra de forrige år, og det er det tidligste billede, jeg har af den.


Det kan vel ikke undre jer, at jeg elsker den gule busk. Min er meget stor, og noget af det eneste som stod i haven, da vi flyttede ind. Jeg har dog flyttet den flere gange.
Den står i kaninernes løbegård, og det bedste de ved er at spise de lækre gule blomster. Og de får lov, for der er masser af dem :-)

17 kommentarer:

 1. Allerede tulipaner??? Her er bladene kun lige kommet på, men så er det jo herligt, at jeg kan nyde alle billederne.

  Ha' en dejlig aften :-)

  SvarSlet
 2. Det er en dejlig tulipan, er det kobjælder man kan se i baggrunden på billed nr. 2? Så er dine også kommet langt. En tidlig forsythia du har eller bor du lunere end Lyngby?

  SvarSlet
 3. Det er bestemt en lille lækker sag din skønne tulipan. Jeg er imponeret over, at du kan alle navnene. Jeg er jo klar over, at du har dit excel-ark, men har du alle planter deri inkl. løgplanter? Fantasktisk hvis du har :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. *Smiler* Ja, jeg har alle, også løgplanterne i mit Excel-ark :-) Det gør det meget nemmere lige at finde navnet. Jeg brugte vinteren på at føre alt ind, så det ville være nemmere efterhånden som det blomstrer.
   Jeg lægger alle plante-skilte ind i en skoæske ligeså snart jeg køber noget, og sætter en hjemmeskrevet i planten i stedet. Ellers ville jeg miste dem.

   Slet
 4. Forsythiaen lyser dejligt op i haven lige som påskeliljerne; men vores har jeg stammet op og klippet i kuglefacon, så den er ikke i nærheden af at springe ud endnu.

  SvarSlet
 5. Hvor er du altså organiseret, Hanne :) Jeg husker godt da du først skrev om dit Excel-ark, men jeg havde faktisk glemt det igen, indtil Susanne nu spørger til det. Den lille tulipan er meget fin og det er da rigtigt tidligt. Jeg er også vild med dine porcelænshyacinter fra i går.

  Regnorme-perspektivet er fint, men måske lidt anstrengende i længden for dig? Men fortsæt endelig:)

  SvarSlet
 6. Ja igen kan jeg ikke være med, men jeg har nu heller ingen botaniske tulipaner. Den der er da skøn, den kan jeg godt forstå, du er glad for.
  Det hele er meeeeeeeeget tidligt på den i år, det kan vi vist godt blive enige om. Hvor er det skønt, vi må håbe frosten ikke ødelægger det i næste uge. Vi vil IKKE have frostvejr nu.

  SvarSlet
 7. Den der "heart Deligt" er da lige til at spise.
  Du må snart være ekspert i at være regnorm.
  Hk Matgrethe.

  SvarSlet
 8. Mums en skønhed... præcis som et blødkogt æg ja :o) og sikke nogle blade - alt i alt skøn :o)
  Og jeg ser for mig hvordan du 'ormer' dig rundt for at få de bedste billeder, og det er lykkedes for dig :o)

  Ha en go aften...

  SvarSlet
 9. Ha, ha, kender godt til det med at mave sig frem ude i haven, men det er nu engang den bedste vinkel at tage billeder af små blomster i ;-)

  SvarSlet
 10. God morgen Hanne. Hi Hi, det er da så hyggeligt at du kravler rundt som en regnorm. Sikke en smuk tulipan, jeg kan godt forstå at du måtte ned på knæ for at fotografere den! Er det ikke tidligt at forsythiaen blomstrer? Det er vist noget med at man skal klippe roserne,når forsythiaen blomstrer, men mon ikke det er for tidligt i år trods alt?
  Du må have en rigtig god dag.

  SvarSlet
 11. Det er da godt nok også tidligt at forsythiaen blomstrer, kunne høre i nyhederne i går at foråret er langt fremme i skoen i år. Tjekkede lige naboens forsythia, den blomstrer ikke endnu, men vi bor jo også helt ude vestpå :D

  SvarSlet
 12. Dejlig tulipan , og godt du kom med i tulipan ræset. ha ha.
  Lyder godt med planterne skrevet op i excel det vil jeg overveje. jeg sætter også selv skilte ved kan godt lide og vide navnene på planterne. Har du så hvert bed for sig, har tit tænkt på og få lavet udførlige planer for de gamle af mine bede de nye har jeg rimelig styr på.

  SvarSlet
 13. Hej Hanne. Sikken dog en skøn lille Tulipan. Den er lækker - godt du vil være regnorm, så vi kan se den rigtigt :)

  Mange hilsner
  Lise Lotte

  SvarSlet
 14. hej Hanne , hvor er den dog bedårende din tulipan... syntesda din forsythia er tidlig på den , eller er det mig der er helt bagud ?
  Diana

  SvarSlet
 15. ...syntes da ...det er vist på den forkerte side af midnat...så skulle stave fejlen vist være på plads..;)Diana

  SvarSlet
 16. Det siger jeg dig Hanne......jeg er helt vild med at du leger regnorm for vores skyld.....super lækker tulipan :0)

  Knus Dorthe

  SvarSlet