mandag den 19. marts 2012

Den første tulipan, og martsvioler.

Forleden fandt jeg den allerførste tulipan i haven i år.
Det kommer altid bag på mig, når de små tidlige tulipaner stikker næsen op, fordi det går så hurtigt.
Jeg tror, det er en 'Red Riding Hood'. Den har været den første i nogle år nu.


Så nu er min tulipan-sæson officielt skudt igang.


Den står beskyttet op ad en Thuja og med fliser på hver side, så det er nok derfor, den er så langt.


Hvor har vi meget dejligt at glæde os til lige nu :-)


Også de små marts-violer er i gang nu. De er så yndige og dufter så skønt.


Jeg startede med en lille klump for mange år siden. Og jeg deler og flytter og har dem allevegne nu, for de er så gode som bunddække hele året.


Og så tror jeg, det bliver det sidste billede af vintergækker og erantis, for erantis er begyndt at visne nu.
Frostie synes godt nok, at man bliver lidt træt af at være ude i den friske luft hele dagen :-)

20 kommentarer:

 1. Wau hvor er du heldig. Tillykke med den første tulipan:-)

  SvarSlet
 2. Hej Hanne
  Der slog du godt nok Samsø med flere længder :o) tulipaner har jeg ikke endnu, den er rigtig fin din første.
  Jeg har også kun set bladene af violerne endnu, men jeg har kun hvide violer, til gengæld har jeg dem i rigelige mængder rundt omkring i haven.

  SvarSlet
 3. iihh, hvor er du heldig,tænk at ha' en rigtig tulipan allerede - så langt er vi slet ikke nået her i hovedstadsområdet. Enkelte tete-a-teter er ved at få blomster, men det varer noget tid med det øvrige, som der i øvrigt er nogle væmmelige dyr der går og napper i bladene.

  SvarSlet
 4. Hanne dog, hvor kan du sagtens.
  Red riding hood lyder da som et godt navn til en tulipan med så fin rød farve, og du har vist styr på dine planter, så du har jo nok ret.
  Jeg har slet ikke styr på mine tulipaner, bortset fra at jeg nogenlunde ved, hvilke farver der ligger hvor. Men jeg glæder mig til, at de springer ud i år, så jeg kan kan få lagt dem ind på min blog. Det hjælper gevaldigt på overblikket.
  VH Nina

  SvarSlet
 5. de er så søde de små botaniske tulipaner, og så kommer de igen hvert år. Det er bare så dejligt som det myldre frem nu.
  Knus
  Annette

  SvarSlet
 6. Ja vi kan glæde os og det bliver jo bare ved og ved fra nu af, det er herligt:) Den lille tulipan er ret skøn og jeg synes også bladene er spændende. Engang havde jeg mange af dem og andre botaniske tulipaner, men omlægning af bede og regering med spaden gjorde det af med dem.
  Jeg kan godt forstå at Frostie er træt efter en lang dag i haven især idag, hvor det er blevet koldt igen:)

  SvarSlet
 7. Skønt med sådan en dejlig rød og tidlig tulipan. Og også violer - dem glæder jeg mig til. Har du prøvet at kandisere dem? Jeg har ikke, men kan sagtens blive fristet, hvis der kommer en hel skov i år :-)

  SvarSlet
 8. Det sidste billede??? øøv øv øøv jeg ku kigge på det billede hver eneste dag hvis det sku være... he he :oD Jeg synes simpelthen det er så skønt det bed :o)
  Det er da imponerende med din lille tulipan, det kan jeg på ingen måder slå, men det får mig til at glæde mig endnu mere til at alle de skønne tulipaner springer ud i min have :o)

  Ha en go aften...

  SvarSlet
 9. Ja lad os nu se og det bliver det sidste af vintergækkerne. Men en ret hurtigt tulipan har jo taget over, kan jeg godt se. Der går helt konkurrence i den.

  SvarSlet
 10. Så långt det har kommit hos dig! Både tulpaner och doftvioler...

  Kram

  SvarSlet
 11. Hej Hanne. Tænk, at tulipanen er ved at springe ud. Det er da helt utroligt, her hos os, er der ingen knopper endnu, men de vokser hver dag!

  SvarSlet
 12. ÅH så skønt.............både tulipan og martsvioler i blomst. Det kan jeg ikke prale med endnu :-)

  SvarSlet
 13. Tillykke til dig ;) Hvor er den fin din tulipan...
  God aften
  Hilsen Susanne

  SvarSlet
 14. Jeg må også ønske dig tillykke :-D
  Det er jo en stor tulipan dag!!
  Knus Gro

  SvarSlet
 15. Tillykke med den første tulipan - det er en dejlig tid vi går i møde. Her i haven er der tulipan spidser overalt, men det varer noget før jeg har nogen i blomst.

  SvarSlet
 16. Neeej hvor fin.

  Bare det var mig der havde tulipaner i blomst lige nu :0) Det er en skøn tid vi går i møde, jeg kan se alle mine tulipaner og narcisser bare står og venter på bedre vejr, så de snart kan vise deres smukke blomster :0)Men det er nok ikke de første 14 dage :0(

  Kh Marlene

  SvarSlet
 17. Wouw - tillykke med årets første!! Tror du har ret i navnet - jeg har dem også. Må ud at se, når solen kommer igen, om der er liv i mine...

  Hjerteligst

  SvarSlet
 18. Hej Jeg kan også være med der har også set min første tulipan også den røde som altid er først, men jeg fik ikke lagt billedet på min blog har sjældent tid til blogning i weekenderne på denne tid hvor der er basketkampe hver weekend.

  Hilsen Helle

  SvarSlet
 19. Jeg har kun set bladene på mine tidlige tulipaner - men martsviolerne er der godt gang i, jeg er helt enig, de er bare søde bunddækkere.

  SvarSlet
 20. Skønne forårsbilleder. Jeg er vild med tulipanen - har altid ønsket mig den i haven, men har aldrig fået den købt! Typisk ;-)

  Kh. Marlene

  SvarSlet