onsdag den 17. april 2013

Resultat af mine scanninger

... Dem fik jeg jo i går, men jeg var simpelthen for udmattet til at blogge. Det kunne have været værre, men det kunne også have været bedre. Der er stadig noget hævelse omkring det sted, hvor de fjernede metastasen i min hjerne, så jeg skal have strålebehandling. Henvisningen er sendt til Rigshospitalet, og de skal bestemme, om jeg skal behandles hos dem, hvor man kun får én gang stråling meget koncentreret på stedet, og ellers skal jeg på Herlev og have ti strålinger ti dage i træk af hele hovedet. Ved den sidste behandling vil jeg få meget hævelse af hjernen, og derfor vil jeg skulle i behandling med høje doser af binyrebarkhormon. Derudover var der to små knuder, én i armhulen og én i brysthulen. Min professor syntes ikke, de skulle operere mere, så hun vil gerne starte mig op i en ny form for immunterapi, som hedder ipilimumab. Hun mener, at jeg vil have god virkning af det, fordi jeg havde så god virkning af den immunbehandling, jeg fik i sommers. De to knuder er ikke nye, de var der også i februar, men der var de ikke så store at man ville betegne dem som syge. Det vil sige, at der ikke er ny spredning. Det er derfor, jeg siger, at det kunne have været værre, for jeg havde faktisk frygtet, at der eventuelt var nye metastaser i hjernen.  


Der er fart på i disse dage, for i dag flyttede jeg på plejehjem. Det er egentlig en døgngenoptræningsplads, men alle er pænt oppe i alderen. Der er kun én anden på min alder. Jeg har været nødt til at tage imod dette tilbud, fordi vores hus er meget u-handicapvenligt. Hjemmet ligger lige ved siden af kommunens genoptræningscenter, og man bliver kørt frem og tilbage hver dag på fem minutter. Det vil sige, at jeg kan koncentrere min tid om genoptræningen i stedet for at skulle have handicapkørsel hver dag.


Selvom jeg ved at dette indlæg allerede er langt, er jeg altså alligevel nødt til at fortælle jer, at det i går aftes lykkedes mig at bevæge min arm en lille smule! Desuden gik jeg 100 meter på løbebånd om eftermiddagen, selvfølgelig støttet af diverse maskiner og med hjælp fra fysserne.


Alle disse billeder er af en skøn buket, jeg fik i fredags. Den er fra en masse naboer og genboer på vejen.

24 kommentarer:

 1. Jeg krydser fingre for, at du ender med at få den mest skånsomme behandling. Hvor er du dog dygtig og ihærdig.

  SvarSlet
 2. Bliver helt forpustet Hanne, for det ER altså meget du skal igennem. Og så er det ret cool, at du fortæller om det. Stort tillykke med at både ben og arm nu vil samarbejde med dig. Det er SÅ GODE tegn, at det skaber en solid tro på, at du kommer tilbage i 'din krop' og kan komme i haven igen på et tidspunkt.

  100 meter? Jeg synes det lige var forleden, du fortalte om at du fik kontakt til benet. Nåede ikke at skrive, men sendte SMS. Og nu går du hundrede meter. Storartet. Jeg kender jo godt de maskiner, du træner i. Jeg selv træner jo samme sted som andre under hjernegenoptræning på Cfh. De er ret smarte. ;) og nu skal hånden med på 'arbejde', det bliver store udfordringer for din hjerne, men du har så meget vilje, at du nok skal stå det igennem. Blot du giver det den tid, det nu tager og ikke bliver for utålmodig med dig selv.

  Jeg har også lidt nyt at fortælle. Må se at få blogger lidt mere på min egen blog om det. :)

  Må lige høre dig her på falderebet, inden de andre kommer til: skal miraklerne knibes så de forgrener sig?

  Varme kram og Pipispilopper
  M

  SvarSlet
 3. søde Hanne hvor er du dygtig og stærk. Knus fra Vibe.

  SvarSlet
 4. Kære Hanne. De bedste helbredende ønsker til dig. Du er utrolig stærk og lægerne heldigvis dygtige til at finde den løsning som giver de bedste resultater for dig. Du er beundringsværdig. Kærlig hilsen Marianne

  SvarSlet
 5. Dejligt at høre at det går ret godt med dig ... Jeg håber at du snart bliver så genoptrænet at du kan komme hjem. Og ud at sidde i haven :-)
  Kh Nana

  SvarSlet
 6. Kære Hanne - Jeg er dybt imponeret over din kampgejst, og jeg håber du lytter til dit store heppekor her på bloggen.
  Lidt kedeligt at skulle "bo" blandt ældre, men godt at du så kan bruge mere tid på genoptræningen.
  Smuk buket til en smuk pige, dejligt med gode naboer der også tænker på dig ;o)

  SvarSlet
 7. Kære Hanne
  Det meste er sagt, men jeg er glad for at høre, at du selv synes, at det er positivt. Det er en hård omgang, du skal igennem, men du har klaret det før, og klarer det igen. Det er nok ikke rart at komme på plejehjem, men heldigvis ved du, at det kun er for en kortere bemærkning, og at du så kan intensivere din træning.
  Jeg har hørt om noget helt nyt kræftbehandling, gad vide om det er det, de vil prøve på dig. Jeg håber, at det hjælper dig, og som andre tænker jeg meget på dig, krydser stadig fingre for, at du får en mild behandling, som ikke vil være så hård ved dig, men få kræften væk som i helt væk.
  Læste lige det hele igen, flot at du gør så store fremskridt, du er så sej.
  Knus Lisbeth

  SvarSlet
 8. Jeg er da forundret over, at du allerede kan gå 100 meter på løbebåndet, når du først forleden dag, havde kontakt med det ene ben! Det er da godt nok sejt gået!
  Hvor er det dejligt, at lægerne er så dygtige, og at du kan komme på et genoptrænings center, især når det går så hurtigt....
  De bedste ønsker for en hurtigt genoptræning og heling.
  Stort blomsterkram Bente

  SvarSlet
 9. Du kæmper så flot, og det er virkelig beundringsværdigt, nu håber jeg du kommer igennem den bedste behandling, som kan få den f... kræft helt væk og dig på fode igen. Så du kommer lige til at trække aldersgennemsnittet ned på behandlingshjemmet, det er da ikke så dårligt :) bedre at bruge tid på genoptræning end på kørsel.
  Smuk buket :) Knus fra Ulla

  SvarSlet
 10. Kære Hanne
  Hvor er det godt høre at din seje, stædige indsats bærer frugt, jeg beundrer virkelig din vilje! Skønne ærteblomster, håber de har den dejlige sommerduft og bærer dig lidt på vej i alt det, der stadig er så uvis. Vær aldrig nervøs eller bange for at bruge os, vores hænder er klar, det tør jeg godt love dig.
  Knus Anne Mette

  SvarSlet
 11. Det er så fedt at høre, at du allerede kan gå 100 m - så kan du komme godt omkring i haven, når du engang kommer hjem igen.
  Og skønt at høre, at du nu også har fået kontakt til armen. Håber du også har ergoterapeuter på genoptrænngscentret og hjælper på "plejehjemmet", som er gode til guiding af din arm, så du kan komme til at bruge den igen til de ting, som du finder meningsfuldt.

  Jeg håber på alt det bedste for dig
  Knus Susanne

  SvarSlet
 12. Dejligt med fremskidt ...og gode nyheder ..
  god bedring ;0)

  SvarSlet
 13. Er glad for at høre de gode nyheder fra dig, selvom du har ret i at de kunne have været bedre. Mange tanker herfra
  Hilsen Susanne

  SvarSlet
 14. Varme tanker og en tak for at I har energi til at holde os opdaterede, for vi bekymrer os herinde!

  SvarSlet
 15. Kære Hanne

  Du har en beundringsværdig indstilling til tilværelsen! Din flotte måde at anskue tingene på, vil være til kæmpestor hjælp med din helbredelse. SÅ flot gået!

  SvarSlet
 16. Hanne, du er bemærkelsesværdig, så stærk og så ukuelig. Det gør mig dog stadig ondt at du og din familie skal gå igennem så svær en tid - det kan på ingen måde være let.
  Ønsker dig god bedring og et glædelig forår til Jer alle.

  SvarSlet
 17. Ja Hanne, jeg kunne også have ønsket for dig, at du havde fået langt bedre nyheder. MEN jeg jubler med dig over de gode! Det er dem, vi skal samle på - og dem vi kommer videre på. Og du er det sejeste stykke quindfolk, jeg kender for tiden! Sidder nærmest og er stolt over dine fremskridt med lammelsen - jeg er rigtig imponeret. Jeg sender dig nærmest dagligt en tanke - en stærk og varm en. Kræft handler ikke om fortjeneste eller retfærdighed. Det ved vi vist alt for godt begge to. Men din måde at tackle det på giver stor, stor respekt. F L O T Hanne!

  Skøn buket! Tak fordi du deler den :D

  Hjerteligst

  P.s. Jeg "flytter ind" på patienthotellet på Riget den 22/5 og er der på hverdage i 6 uger (med bærbar). Så HVIS du skulle være derinde på et tidspunkt, mens jeg er der, så giv lige lyd på min blog (jeg får gemalens bærbar med)

  SvarSlet
 18. Miraculous colours, beautiful flowers:) I am greeting

  SvarSlet
 19. Gudskelov for at der ikke var ny spredning, Hanne. Og at der er fremskridt med din genoptræning er også glædeligt:o)
  Det må være specielt at flytte ind på "plejehjemmet", men forhåbentlig kan I støtte hinanden uanset alder og det er en fordel at du ikke skal bruge så meget tid med at køre frem og tilbage til genoptræning så de store fremskridt du gør bare forsætter derudaf;)
  Idag skal jeg ud og så lidt flere af dine lyserøde pompom valmuer, jeg var lidt for nærig med frøene sidste år og de er jo nogle vidunderlige pudderkvaster, så dem skal jeg have flere af:o)
  Stort knus og varme tanker fra Lisbeth

  SvarSlet
 20. Kære dejlige Hanne.
  Jeg er lidt i chok, har jo ikke haft tid til at læse med på bloggen de sidste par uger og nu har jeg med tårer i øjnene læst hvad du og din familie har gennemgået det sidste stykke tid.
  Du min tapre blomst,jeg sender alle de positive tanker jeg kan finde.
  Kæmpe knus
  Lone

  SvarSlet
 21. hej Hanne..
  hvor er det dejligt at høre at der ikke var ny spredning...jeg må sige at du kæmper bravt..dyb respekt for dit fighter gen ...
  ha en dejlig lørdag
  Diana

  SvarSlet
 22. Kære Hanne.
  På trods af, at det ikke går så godt for dig, så kan jeg alligevel høre, at du er ved godt mod. Det er især dejligt at høre, at du kan fokusere så meget på de små fremskridt, der trods alt er. Hvor der er en vilje, er der en vej. Bliv ved med, at tro på det, så er jeg sikker på du kommer rigtig langt. Jeg har selv været igennem et langt og opslidende sygdomsforløb, så jeg ved hvor stor en forskel det kan gøre, at man kan finde små lyspunkter i hverdagen.
  Fortsat rigtig god bedring.
  Kærlig hilsen
  Malene

  SvarSlet
 23. HURRAAAA for en bevæget arm :D
  Du er SEJ - fortsat god bedring - og 100 meter på løbebåndet er fandme SEJT!!! Så du er SEJ med SEJ på!

  SvarSlet
 24. Kære Hanne.
  Tillykke med dine små fremskridt ta gerne en hel masse af dem, dag for dag.Du imponerer mig når du finder overskud til at blogge,efter al det du har gået igennem.Haveglæde kommer dig også til hjælp og Tro Håb &Kærlighed.Stort knus fra mig.

  SvarSlet