søndag den 17. februar 2013

Clematis Pixie hilser fra drivhuset

 
Det har været mørkt og gråt her på Sjælland i dag. Så jeg synes vi trænger til nogle små glade blomsterhoveder, som kan minde os om at foråret er lige rundt om hjørnet :-)

 
Det er den stedsegrønne Clematis Pixie, som står i mit opvarmede drivhus. I kan læse mere om den i mit indlæg om den fra sidste år hér.

 
Blomsterhovederne er jo meget små på denne Clematis. Men de ligner alligevel 'rigtige' Clematis-blomster, synes jeg. Og minder mig om alle dens søskende, som vi skal nyde hele sommeren :-)


 
Den får selskab i drivhuset af min store Rosmarin.

 
Det er en stor busk på ca. en meter og den bor i en stor krukke, så jeg kan flytte den herind om vinteren.

 
Den vil blomstre med disse skønne lyslilla blomster de næste måneder.

 
En enkelt helt forvirret lille plante har jeg også dernede. En blomstrende Ananas Salvie. Er det ikke skørt? :-)

 
Det er jo ikke et stor luksus drivhus, som jeg opvarmer til planterne. Det er såmænd kun på sølle 5 m2. Men jeg elsker det, og jeg synes faktisk at jeg kan have meget på den lille plads.

 
I kan læse mere om drivhuset, og hvordan jeg opvarmer det hér

 
Og hér

19 kommentarer:

 1. Pixie er bare så skøn! Når jeg engang (måske) får mig opvarmet drivhus, vil jeg også have sådan en :D Tak for det skønne, frodige syn, Hanne!

  Hjerteligst

  SvarSlet
 2. Du har da utroligt meget på de få kvadratmeter, og det hele lader til at stortrives, inklusiv den søde clematis.

  SvarSlet
 3. Sikke dog et skønt lille drivhus :-) Det må være fantastisk med sådan et opvarmet sted, hvor planterne kan stortrives mens frosten bider udenfor. Din clematis er særdeles yndig :-)

  SvarSlet
 4. Godt du har dit drivhus, omend det er lille, du udnytter det fuldt ud, og både du og planterne har stor glæde af det. Pixie er fantastisk skøn, som du ved, ville jeg gerne have en, men min pavillion er ikke opvarmet, så det er ikke sikkert den kan klare det.
  Knus

  SvarSlet
 5. Sikke et skønt drivhus. Så megen frodighed :-)

  SvarSlet
 6. Det er i hvert fald et super godt udnyttet drivhus med styr på planterne. Jeg har også blomstrende frugtsalvier i min havestuer. De har nogle fantastisk klare blomsterfarver :-)
  Pixie er på ønskelisten :)

  SvarSlet
 7. Sikke en lille skønhed. Dejligt med et opvarmet drivhus.
  Hvor varmt har du det i huset. Jeg har også et lille plastdrivhus, jeg holder frostfrit, men det er første år, så jeg har ikke den store erfaring om prøver mig lidt frem, det ser ud til at mine skærmliljer og et par perlagonier har det ok, men jeg har også sat en australsk græs der ud og den ser ud til at den rådner.
  Med venlig hilsen
  Lene Jensen Nordjylland

  SvarSlet
 8. Kære Hanne

  Jeg er forvirret på et højere plan. Det bliver jeg ganske vist meget nemt, når det drejer sig om haveri, men BLOMSTRER DIN PIXIE NU?? Eller er billederne fra sidste år? Jeg har også en pixie, som står pakket ind i 2 lag fiberdug på et bord ved et vestvendt vindue i mit Uopvarmede havehus. Jeg kiggede til den i går, og den lever - er grøn og fin - men 0 blomster. Fik ikke lige set efter, om der var knopper. Jeg har også en rosemarin stående ved siden af den - også indhyllet i fiberdug, men den har helt sikkert ingen blomster.

  SvarSlet
 9. Skønt skønt med sådan et drivhus, det kan jeg godt forstå du er glad for! Og sikke fin den lille Clematis er! Mange hilsner Karin fra Blomsterlyst

  SvarSlet
 10. Husker godt din Pixie fra sidste år og det er stadig lige forunderligt hvordan den hygger sig hos dig. Jeg er også imponeret - og lidt misundelig - på din rosmarinbusk, jeg starter pænt forfra hvert år. Det du kalder et beskedent drivhus syntes jeg altså er vild luksus, hvilket dine blomstrende planter så tydeligt vidner om... :)

  SvarSlet
 11. God morgen Hanne. Hvor er din clematis sød. Jeg har den også i vores orangeri, men min ser slet ikke lige så fin ud som din. Er billederne fra nu? Min pixie har ikke engang knopper endnu.

  SvarSlet
 12. Kære Hanne. Jeg spørger ligesom Nette: Er den fra i år? Jeg har haft min Pixie i det uopvarmede væksthus hele vinteren, og den er heldigvis stadigvæk grøn, men uden spor af knopper. Jeg krydser fingre for at den overlever. Den har overhovedet ikke være dækket til!

  SvarSlet
 13. Blev så vild med din Pixie sidste år .Så min bror og kone fik en i bryllupsgave , da de ønskede sig penge til drivhus fik de både dette og så en plante dertil, så nu er jeg da spændt på og høre om der også er liv i deres. Sød er den, den var da også meget tidlig på det sidste år ?

  SvarSlet
 14. Hej allesammen.
  Tak for alle jeres søde kommentarer :-)
  Og ja... alle billederne er taget i går i drivhuset. Så min Pixie blomstrer. Men I må ikke blive bekymrede, for det er meget tidligt i år, og det er kun fordi drivhuset er opvarmet. Sidste år blomstrede hun et par uger senere. Jeg har fået ny varmeblæser, som holder drivhuset på ca. 4-5 grader, så alting gror meget dernede.

  SvarSlet
 15. Meget professionelt med bobleplast i til drivhuset. Det er da en god ide, at fore huset, så man kan overvintre planter i det!
  Da vi havde campingvogn, købte vi en solcelledrevet ventilator, for at holde vognen fri for fugt.
  Nu er det jeg tænker, at alle de solceller, som bliver sat op på hustagene mange steder (også hos os), om de ikke kunne laves i mindre format, så man kunne opvarme drivhuset med solenergi?
  Jeg håber, at der er nogle der tænker i de baner for det ville da være genialt, ikke?

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Bente. Ja, jeg håber også at nogen finder på noget med solceller. For jeg er faktisk ked af at bruge strøm på opvarmningen, da det jo ikke er særligt miljøvenligt. Men jeg trøster mig med at der også går meget energi til at opformere planter som man køber. Og jeg kan jo lade være med at købe så mange, når jeg overvintrer dem. Jeg har en drøm om at gøre vores overdækkede terrasse til et conservatory en dag, og der har jeg tænkt i solopvarmning. Det bliver spændende at se hvad der sker de kommende år :-)

   Slet
  2. Bente, jeg har på fornemmelsen at Jesper fra 9Haven har fundet ud af noget på det felt. Forresten længe siden at man har hørt fra ham!

   Slet
 16. Jeg har nu ikke selv brug for det, da jeg ikke har drivhus. Men nu du siger det Nette, det er virkelig længe siden at 9-haven har givet lyd fra sig. Håber da at Jesper er ok!

  SvarSlet
 17. Åh hende Pixie, hun er skøn :o) Jeg kan tydeligt huske da jeg så hende for første gang hos dig sidste år - tak for gensynet ;o)
  Det må være dejligt, at kunne gå ud i drivhuset og nyde blomster på denne årstid - også selvom de er lidt skøre nogle af dem ;o)

  Ha en go aften...

  SvarSlet